Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 27 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Децата колко са големи? Имаш ли архитект, дизайнер?

# 706
Лейди, аз в "малкият" килер бих сложила всичко.
При мен е така, зад вратите е термопомпата

Горните вратички да плъзгащи се, но стоят отворени заради цветето

# 707
  • София
Понеже говориш за симетрия, какви врати ще има малкия килер? 😂 😂 😂
Фронтален 2д изглед нямаш ли, стената между тях колко е

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 15:55 от Angel_Dust

# 708
  • Варна
Децата колко са големи? Имаш ли архитект, дизайнер?
На 14 и 10 години. Нямам арихитект или дизайнер, но смятам, че ще се справя с малко помощ от тук за нещата, които ми убягват.

Понеже говориш за симетрия, какви врати ще има малкия килер? 😂 😂 😂
Фронтален 2д изглед нямаш ли, стената между тях колко е
Вероятно същите врати, каквито сложа и на големия, за да е еднакво и да изглежда като стена. А стената между тях е стандартна вътрешна стена. Мисля, че 12 см.

# 709
  • София
показаното от Satine много го харесвам като решенир. Даже едно време гледах модулни такива шкафове за мокро...

Имах предвид да седнеш и ей така да си понаместиш някаква схема на вратите как биха ти допаднали,като обща конфигурация, после ще се понамести зад тях, а накрая ще си харесаш какво "лице" да им дадеш. Например ако разделиш при уредите на горни и долни

Иначе за размер питах, въпреки, че може да са различни цветове или нюанси двата килера, според зависи от предпочитанията.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 16:07 от Angel_Dust

# 710
Жилището е много хубаво.
Ето още едно възможно разпределение без да чертая:
Коридорът е излишно голям - губиш и топлиш квадратура с изцяло само преходна функция.
Местата на родителската и детските спални бих ги разменила. Единственият недостатък е, че децата от юг отиват на изток.
Банята на новата родителска спалня се разширява по линията на междинната стена, която при сегашното положение е между детските. Сервизните килери в коридора се намалят, коридорът - също.
Изграждаш стена между коридора и мястото, където сега е меката мебел. Получаваш по-голяма Г-образна кухня с високи колони на новоизградената стена. Островът го залепяш до колоната с форма по-скоро квадрат. Събаряш малката стеничка където сега е кухнята и разполагаш плитки трапезарни шкафове, а където сега е островът - трапезарната маса. Така освобождаваш по-голямо място на меката мебел между острова и трапезарната маса: Г-образно позиционирани дивани с кресло. Мястото на TV-то до колоната.
Нищо не губиш този вариант да го разиграеш в пропорции и размери чрез чертеж.

# 711
  • София
Опитах се да си го представя, това горе, но не успях да разбера какво печелят, освен, че губят острова, който сигурно искат... А и ние не сме наясно какво може да се бута и кое е носещо. Може би има причина така да са останали нещата. А и... Място за съхранение е важно да има. 😅

# 712
  • София
На мен лично ми хареса първата схема.

Аз сега пък имам избор с горните шкафове на кухнята, които са светли. И имам едно тъмна рафтче за акцент. Чудех се дали да го сложа в края или в средата, но повече клоня към средата, въпреки че линиите на долните и горните няма да съвпадат съвсем.

# 713
отворих схемата да я гледам, докато разшифровам написаното от Гери
дори да им хареса това предложение, остава за изяснение, как ще се влиза в общата за децата баня, и ще трябва нова врата за едната детска/ по настоящем гардеробна и с достъп само от спалнята/

пускането на стена до колоната/ меката мебел  го намирам за излишно

# 714
Аз си го представих, но не бих местила децата от южните стаи, нито бих разнасяла чинии през цялата дневна. Плюс, че така се губи ценно място за съхранение, което в момента е възможно заради големите гардероби в коридора.

# 715
Всичко, което предлагам е практически възможно да се изпълни.
Има и много други плюсове (пр. скъсява се пътя на топлата вода от бойлера до кухнята), но това може да се коментира впоследствие ако й хареса по принцип идеята.
Възможно е също трапезарната маса да си остане където е, а само композицията мека мебел да се позиционира където сега е кухнята. Но се лишава от трапезарни шкафове (витрини) на стената към спалнята.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 16:50 от GeryGG

# 716
  • Варна
GeryGG, благодаря ти за предложението, но работата вече е почти свършена. Днес се чух със строителя и ми каза, че след 2-3 дни ще ме извика на обекта да казвам къде да пуска ключове и контакти. Т.е. остава ми малко време да реша къде какво ще има, за да предвидя ток.
Чи лу, дизайнът на колоната още не е измислен, защото това мога и в последствие. Някой неща ми се иска да си ги оставя за после - като обзаведа поне малко апартамента да видя с кой цвят, текстура съм прекалила или ми липсва и да балансирам.
Имам още някои въпроси, ама да не ви досаждам наведнъж. Laughing

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 17:19 от Lady April

# 717
  • София
Gery - Предвид, че имат 2 бани в двата края, все едно колко ще се скъси или удължи пътя на водата до кухнята, а и това е апартамент, не дворец. Така реално бойлера е колкото се може най в средата на всичко.

Lady питай си... Не знам дали изобщо сме ти от някаква помощ с разсъжденията си или те объркваме допълнително, но в никой случай не досаждаш😘
Единствено малко ме притеснява, че настилката в коридора е ламинат/паркет, да в нишите са плочки, но понякога при обслужване на термопомпата се мокри повече. Бойлер също понякога се източва или протича, тази ниша има ли канал или ще може да подлива в коридора. Ако трябва да се източи подовото къде ще отиде(при нас меняха веднъж водата от тръбите)

# 718
Няма носещи стени на последния етаж, само колони и аз съм така, като Лейдито, даже ап ми е почти същия. Преместих почти всички стени, някои с по 10см, ама ги преместих😆.

# 719
  • Варна
Знам, че летвичките са преекспонирани, но са много практични и на приемлива цена. Няма да се вижда, че вратите са различни. Барба Yellow Heart
Скрит текст:

Angel, в малкия килер има вода и канал. И двата килера мисля да са с плочки. Даже обмислям направата на праг, който да остане зад вратите, за всеки случай, да не се притеснявам от инциденти. Само плоскостите около пералнята биха се повредили, но ще е малката беля. Ето така.
Скрит текст:

За бойлера и аз се тревожа, че ВиК-то ще ми посече плановете. Много път има и до двете бани, но не искам бойлери. Въпреки, че бих могла да ги изнеса в гардеробите непосредствено до баните..................но пък искаме бойлерът да е свързан с термопомпата. Говорихме със строителя да ни направи и подготовка за слънчеви панели, ако някой ден решим и подобно нещо. Някакви тръби трябва да има изкарани на покрива. Но като отида ще видя дали е изпълнено. Мисълта ми е, че бойлерът трябва да е централизиран. Пък и да, не е замък в крайна сметка. Исках отделно родителско крило, нА ми! InnocentStuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:06 от Lady April

Общи условия

Активация на акаунт