Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 27 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Какво значи, че има много път? Аз сега съм в къща, кацнала съм на третия етаж, а бойлерите са на първия. Просто изчаквам 10 сек да дойде топлата вода.
В ап ще бъда с един 150 литра, по средата между двете бани. Исках 200, ама никой не иска да ми го закачи на стената😆

# 721
  • София
Ако избереш вратички, които да потъват отстрани на шкафа, тези летвички биха ли пречили, не ми е съвсем ясно та питам.

Термопомпа ще охлажда ли? Ние нарочно оставихме бойлера на ток а не към нея. В междинните сезони и лятото когато не охлаждаме, за нас поне не изглежда рентабилно да работи за единия бойлер. Иначе, хубаво че сте помислили вода и канал, да праг също няма да е лошо в случая.
Слънчеви панели може ли да слагате на общ покрив? В смисъл това е апартамент, не лич а къща нали?

# 722
Какво значи, че има много път? Аз сега съм в къща, кацнала съм на третия етаж, а бойлерите са на първия. Просто изчаквам 10 сек да дойде топлата вода.
В ап ще бъда с един 150 литра, по средата между двете бани. Исках 200, ама никой не иска да ми го закачи на стената😆
Аз съм с 200, качен на стената
Бойлерът ни е термопомпени + възможност да премине на ток ( напр в момента е изпуснал фреона и т.к. Трябва да чакам майсторът да дойде след 2 седмици, го превключих на ток.

# 723
  • София
И аз се чудя с този дълъг път, при нас термопомпата и бойлера са в гаражните и на първи и втори етаж проблем с водата няма... Ни с топло, ни с налягане. Колко толкоз повече път да има в ефин апартамент. В сф също бойлера е в единия край на апартамента, кухнята в другия, идва водата на момента.

Чи лу - пък сложи го на пода, защо трябва да виси?

# 724
При нас термопомпата е на около 8-10 метра от баните. Чакам 5-10 секунди за топла вода, не повече отколкото чаках преди на ТЕЦ. И ние сме с родителско крило, много си е хубаво даже!

# 725
Дам и на ММ днес му разсъждавал газаджията, че 10 метра до банята от бойлера и 12 м до кухнята е много дълго разстояние и ще има да я чака тази вода. Аз мисля да рискуваме.

Нашият стар бойлер също беше висящ 200 л. Много си го обичах. Закрепен на единична тухла беше, ама ММ се виси винаги след монтажа по тоалетни, мивки  и т.н., за да е сигурен, че няма да поддадат, но и крепежите ги разбира де.
Сега за газовия котел с вграден обемен бойлер си измисли контрукция от винкели, защото няма стена, на която да го монтира, а ниша с тръби. Та и това е вариант, когато искате да закачвате тежки неща.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 22:55 от drago_2008

# 726
  • Варна
Ако избереш вратички, които да потъват отстрани на шкафа, тези летвички биха ли пречили, не ми е съвсем ясно та питам.
И аз не знам. Ще питам мебелист. Ще бъде добре, ако може.
Охлаждане задължително. Последен етаж ще се нагрява яко. И там да видим как ще ми развалят дизайна Laughing Къде ще ги слагам тези тела, не знам.

# 727
  • София
То има и фрезовани врати с този ефект. Има и така на гъсто, има и по-широко, като дъски.

# 728
При мен всички гардероби са като стени с облицовка. Част от нея е върху стената, за да няма прекъсване и да са скрити все едно гардеробите.
В коридора, където са пералнята и сушилнята са с вратички по 2х40см, като има една плоскост залепена за стена, а след това продължават 2х40см за гардероби-килер.
Пускала съм снимки и не съм ги трила, може да ги видиш в старите ми публикации.

# 729
Лейди, ти си станала черен колан II дан на визуализациите. Това все с онази безплатната програма, Room Planner ли беше?

Идеята с прагчето, скрито зад вратата, е точно нещо, което би родила и моята глава. При сестра ми беше станало наводнение от спукана мека връзка, през нощта, докато спят. После бях питала тук в една тема дали има хора, които предвидливо си слагат сифони в кухните под шкафовете. Satisfied

Аз пък да те питам къде ще е морето? Като знам каква беше предишната ви гледка... Как така в този апартамент си завъртяла дивана да гледа в стената, само това не мога да разбера, иначе много ми харесва колко е просторно всичко. Ще има ли гледка към морето? Cupid

# 730
И аз не знам. Ще питам мебелист. Ще бъде добре, ако може.
Охлаждане задължително. Последен етаж ще се нагрява яко. И там да видим как ще ми развалят дизайна Laughing Къде ще ги слагам тези тела, не знам.

Лейди, опция за вградени тела нямаш ли?

# 731
Чи лу - пък сложи го на пода, защо трябва да виси?
Няма място. В мокрото е дядовата ръкавичка. В 160/185 искам да набутам пералня, сушилня, голям бойлер, омекотител за вода и шкаф с мивка😆.
На тънка тухлена стена ще е бойлера, затова го мисля, иначе в старото жилище имах огромен, но той беше закачен на външна бетонна стена.
Sisku, може ли снимка на гардероба.
В моята спалня си сложих климатика над главата и искам да го "вкопая" във фалшива стена, че ме притеснява да ми виси отгоре. Другият вариант беше подов под прозореца, ама не можах да прежаля дългото перде.

# 732
Чи Лу това са пералнята и сушилнята, които са зад врати. В дясно е колона скрита уж с фалшива врата, след тях са гардеробо-килера. На него не намерих снимка с работно състояние, а сега не е за показване:)

Последната снимка е от проекта, но е изпълнена на 100%

# 733
  • Варна
Барба, за аматьорка наистина съм с черен колан. Програмата е 3дс макс.
В името на семейния комфорт, прежалих панорамата, но гледката - не. Пак си виждам морето. Заради него дойдох в тази Варна. Но вместо 100%, сега е на 30% да кажем. Останалите 70% борова гора.
Утре като си задам и останалите питанки, ще видиш какво се вижда.

# 734
Програмата е 3дс макс.
Е, това е съвсем про софтуер. Наистина много си вдигнала нивото, браво! Hands ClapHands ClapHands Clap

Общи условия

Активация на акаунт