В плен на детето си

• 7 990
  • 151
  •   1
Отговори
# 60
Другото което ме учудва е че майката е написала, че наистина иска дете. Защо тогава е нужно да лъже детето? И не разбирам защо едно семейство опитва да има дете, а живеят отделно, а не се съберат като истинско семейство?
Седнете и обсъдете с партньора си съвместно съжителство, което надявам се включва и вашия син. Поживейте заедно, нека влезе в роля на баща с вашия син, тогава и детето ви ще си промени отношението с него. 😉

# 61
Звучи гадно.

# 62
  • София
Мъчно ми стана за детето. Но и Basila е права - утре няма да е дете. Може да реши, че го е страх гаджето, жена му да не го оставят. Да вземе да забранява, да "не пуска", да обижда. Може и да посегне. 
Трудна тема (ако е истинска). Подкрепям авторката да пише на Людмил Стефанов.
Впрочем откъде идва твърдението, че детето не иска именно да правите секс и точно това е неговото притеснение и проблем? Това негови думи ли са? Много странно. В първи пост пише, че нещо "много пъти са го говорили", но някак не си представям точно какво и как... С момче на тази въраст. Криндж, както казват младите.

# 63
  • Paris, France
Над 40г си се върнала с едно дете у родителите си. Още нямаш собствен дом с "дългогодишната" любов, заради която си се развела и вече правиш опити за забременяване с второ дете, при положение, че на първото не можеш да осигуриш нормални условия за живот. WTF?

Не си зряла. Нагърбваш се с отговорности, които очевадно ти тежат. Пишеш, че сама си гледала детето си, освен че го издържаш основно ти.

Синът ти е по-зрял и разсъдлив от тебе. Вероятно вижда, че от сегашното ти гадже и чеп не става. Децата усещат хората.

Може майка ти и баща ти да го настройват срещу секс с новото гадже и ново дете, защото и с едно дете им тежиш и се опасяват да не им снесеш второ докато си в детската стая, та да трябва и него да гледат докато си изживяваш поредната голяма любов. 

Подложила си сина си на огромен стрес и притеснения в крехка възраст. Раздяла на родители, загуба на баща у дома, нова държава, град, дом. Далече е от приятели и близки. Сега трябва да се съобразява с нови изисквания на хора, с които го делят 2-3 поколения + твоите и да търпи новия. Тежко е, много е тежко.

А защо не се събирате да живеете заедно с новия? И той ли се е върнал в детската стая? Сигурна ли си, че ще издържа двойката + сина ти и ще може да ви настани във ваш си дом ако забременееш?

А детето искаше ли да дойде с тебе? Дадохте ли му избор да остане с баща си там, където е свикнал?

Гадна работа.

# 64
На авторката, не ѝ харесаха отговорите и се фръцна.

# 65
  • София
Както съм казвала вече 99 пъти, тези истории с любовник по време на брака, не завършват с Хепи енд в 90 процента от случаите.

# 66
Мен не заглавието ме шокира, ами написаното в първия пост - как детето изпада в истерии, защото не иска майка му да прави секс!? Той ли ти казва това? Как стигна до тези изводи?

# 67
На тази възраст се е проявил як Едип.
Ревност към майката и конкуренция с мъжката фигура.
Принципно на 11-12-годишна възраст трябва да го израснал този комплекс. Но тъй като тя не е поставила границите навреме, се проявява точно предпубертетно.
Като добавим и промените с развод, разделяне от бащата и нов мъж на хоризонта, ето ти миш-маш на мъжкия фронт около жената, която до скоро е била единствения му център.

# 68
То раздялата с бащата на практика е била още преди развода. Дали майката съзнателно/несъзнателно е привързала детето към себе си, дали не е пожелала да приобщи бащата, не се знае, а и едва ли тя самата осъзнава какво и защо е направила. Просто това са резултатите днес. Вижда се, че пъпната връв не е прекъсната и няма да се прекъсне без чужда помощ – специалист.

# 69
  • София
Тъй като моят случай е подобен - малкият беше много привързан към мен, бащата замина, после се разведохме, и аз дадох съвет за работа с психолог.
В момента синът ми живее при мен, но е много спокоен и самостоятелен, дори излиза с приятели, нещо което не правеше доста време.
Но ходи на психолог редовно - един път седмично през учебната година.

# 70
Олеле, безумна тема.
11 годишно командва възрастен. Възрастния козирува.
Границите всеки сам си ги поставя.
А ако една майка не може на детето си да постави граници...по-добре да не отварям уста.

Имах  преди години колежка с подобен проблем. Изтърпя го детето малко, опита да обясни, опита да угоди.
Накрая седна и хубавичко си поговори и и даде да се разбере, че дете не може да нарежда на родителя си как да живее. Обратното да.

# 71
Авторката, как си го възпитавала това момче, че е станал такъв егоист? Мамин златен той, не искал майка му да прави секс. Сякаш и добре си поговаряш с него, без мекота и без оправдания. И се изнеси от родителите ти, че кой знае те как го подклаждат.

# 72
От много угаждане така е.
Ако мама няма право да се среща с мъже и да прави секс, тогава мама не може ли да лиши дечкото да общува с деца, да го лиши от телефон, компютър, играчки.
Танто за танто. Joy

# 73
  • София
Да не забравяме, че и бабата и дядото му се въртят на пета на глезанчо.

# 74
На 11 хич не е Дечко.

Общи условия

Активация на акаунт