В плен на детето си

• 7 887
  • 151
  •   1
Отговори
# 45
Вие още не живеете заедно, не сте семейство, пък бързаш да забременяваш и водиш детето у тях. Сякаш слагаш каруцата пред коня. Сигурна ли си достатъчно в този човек, щом уж години наред се искате, пък сега ти си живееш у вашите и само му гостуваш? Той семеен ли е?

Не бързам да забременявам,само казах че бих желала второ дете евентуално. Не е фикс идея

]С новият партньор той има прекрасни отношения,всичко правят заедно, въпреки че все още не живеем под един покрив.

Върнала си се в дома на родителите си, което е голяма помощ от тяхна страна, но показва, че с дете на 11 години не си финансово обезчечена да си уредиш жилище, макар и малко, но само за теб и сина. На родителите ти животът им не е станал по-лек.

Докато си при мама и тати, разведена с голямо дете (едва ли си имате отделни стаи), искаш да забременееш от този партньор. Има нещо неуредено и при двама ви. Първо си намерете жилище вие с партньора, в което жилище синът ти да има своя стая. И изчакай със забременяването, виж го този партньор що за мъж е, че голяма любов като 15 годишни и да няма терен, но да правим деца, си е малко инфантилно.

В крайна сметка дори не сте съжителствали заедно с този мъж, едва ли го познаваш добре, изненади могат да ти дойдат какви ли не. Може да се озовеш с 2 деца, пак при мама и тати, и без мъж, ще стане още по-тясно.
с идея, нито работя по въпроса.

Е, де да беше само идея...
Идеите са в главата на човек, няма как синът ти да знае какви идеи имаш в главата. Иначе нямаше да се държи така.
Кой знае дали не ни разказваш само част от нещата.
[/quote]

# 46
Тоест детето е обсебено от мисълта за сексуалния живот на майка си Anguished и я обижда брутално.
Познавайки 9 - годишни наборчета на дъщеря ми, такива са дечица, направо не мога да повярвам, че за 2 години толкова може да се промени положението.

Ако имам дете, което ми каже "изрод", първата ми реакция ще е шамар, сори.

# 47
Ами давай му отчет кога ти идва цикълът и да ти го следи.

# 48
Не са поставени правилните граници между вас и момчето.
Защото той е дете, но и момче, което вече са започнали да влъхлитат хормоните.
А вие от жал и пазене да не се травмира покрай развода, сте загубили мяра за граници и отношения дете-родител.
Намерете начин категорично, ясно и без агресия да покажете кой е родителят и поставете стоп на манипулаците и изискванията му.
Когато започне да ви преследва-звъни, обяснете ясно-крятко и разбираемо, с мил тон и загриженост защо и какво правите. Което не е в негов ущърб.
После спирате да поддавате и се обяснявате.
А при обиди и заплахи го наказвате. Без телефон, нет# ранно лягане и т.н. методи.
Страхът от изоставяне тук е прераснал във власт и терор. Така се възпитават насилници.

# 49
И като първата реакция е шамар, дали детето няма да си затвърди мнението? Да, следващият път ще премълчи и ще трупа омраза към майка си. Изобщо, за да агресира така едно дете към родител има някакв сериозен проблем, който родителят трябва да реши. Не е лесно, но със сигурност, с шамари няма да стане.

# 50
  • София
Една от люмимите ми речи, преработена за случая:
"В тази къща всеки си върши работата. Твоята работа е да ходиш на училище, моята работа е да ходя на работа и до магазина. Както АЗ не те притеснявам, докато ти си на училище, така и ТИ няма да ме притесняваш, докато съм на работа или до магазина. Ясно ли е?"

# 51
Момче на 11 год. не е тийнейджър. Малко дете е. И е право да се тревожи, чувства се излишен.
Майка му планира да си създава ново семейство, с ново дете. Няма как детето й да не се чувства гадно, но пък то може и да намери начин да не участва в това ново семейство 😉.
Съжалявам, но дори наименованието на темата ми звучи, че детето й пречи, а възрастните родители също са схванали това.
Явно нищо не сте разбрали от поста . Съдници доста срещнах,с нищо не ми обогатиха нито емоционалното нито финансовото състояние. Да кажете на майка,че детето ѝ пречи се иска познаване на нещата или поне да бяхте попрочели отговорите. Благодаря ви за участието в проблемът ми ,но не намирам нищо полезно във Вашият коментар. Бъдете здрава и не съдете за филма по първите 20 секунди.

# 52
Детето се чувства отговорно за вас. Може да е на 11, но е малък мъж.
Какво очаквате, като се държите като влюбена тинейджърка,  неразбрана от родителите си.
 Нормално е, когато ролите ви са разменени, да се опитва да ви предпази. Той го прави по неговия си начин, още детски.
Толкова работи са му се струпали на главата, местене, ново училище...причинени от простотиите на родителите му.
Явно е умно момче и не му е трудно да се сети, какво сте си наумили.

# 53
С баща си подържат връзка почти ежедневно по телефона,но той дума не е обелил пред него за развода. Но то така си беще през всичките години,все аз и баща и майка.

Той е изцяло моя отговорност и на моя издръжка.

Познавам му характера,той знае че мама всичко прави за него. И вероятно тук ми куцат нещата,научила съм го изцяло да разчита на мен.

Защо??? Защо си научила детето си да разчита само на теб, а не и на баща си?
Знам как ще се оправдаеш сега – че бащата не искал, че липсвал, че... Обаче! Фактът, че всеки ден се чуват, говори много. На бащата не му е все едно, нищо че бившата му жена е съсипала брака им, борейки се за голямата си любов. Попитай в групата на разведените родители колко от бащите се чуват всеки ден с децата си след развода.
Направила си много грешки и сега береш плодовете. Но това, че са грешки, не означава, че са непоправими. Потърси специализирана помощ, първо ти, после и за детето. Сама явно няма да се справиш, а тепърва дебне пубертетът. Ако те е грижа за детето, освен за голямата любов, размърдай се и се опитай да оправиш нещата, докато не е станало късно.

# 54
  • София
Синът ми е на сходна възраст, скоро ще навърши 12. Започват хормоналните промени, усеща се. Това едно на ръка. Другото е генералната смяна в живота му - развод, смяна на държавата и всичко останало. Това не е никак малко и сериозно е разтърсило света на детето, усеща, че няма контрол върху събитията и се чувства лашкано в света на големите.
Колкото и да се обсъждат събитията с децата, има здравословна граница, която не бива да се преминава. За мен е било твърде рано оповестяването на нов мъж в живота. Дефакто това дете не може дъх да си поеме от промени. Аз лично бих спестила информацията за излизанията с другия мъж, съвместни срещи също, докато детето не се успокои. И е време да се поставят границите - майката е майка, но и човек - има право на излизания, на срещи с приятели, на закъснения след работа и т.н. Не е необходимо да знае в детайли къде, с кого и пр.

# 55
Годините, през които сте се борили да бъдете заедно с голямата си любов, не са останали незабелязани за детето, независимо в какво се е изразявала тази"борба". Децата са изключително сензитивни и усещат нещата повече, отколкото си мислим. Раздвояване на вниманието, мама витае някъде...И не, не е достатъчно, че физически си до него. После нова държава, нова среда и невъзможност да се вижда с татко си, въпреки телефонните разговори.
   Дали са добри съвети за психолог, не губи време, защото "голямата любов" пет пари не струва, когато имаш едно объркано и нещастно дете !

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 21:27 от Eл

# 56
Влезте в темата на Людмил Стефанов. Психолог е и то много добър. Тук във форума има цяла тема, в която дава безплатни съвети. Може да се свържете и за лична консутация. Не веднъж съм го казвала - този човек ми помогна много.

# 57
Виж сега,  нормално егоистичните тийнове  си изключват телефона, не майка им от тях.
Защото такива бели стават...
"Слагай граници" - ем патки!
Това е дете!

# 58
Мен ме притеснява заглавието на темата - в плен на детето си. Как ще сте в плен на детето? То няма ли татко, не ходи ли при него да го вижда, този баща търси ли го?
Написано по този начин звучи сякаш наистина детето ви пречи. И да тъпо е да искате да спите в дома на гаджето си, а да оставяте детенцето при баба и дядо. Всъщност не е тъпо, но явно детето усеща, че се опитвате да го избутате. Не може да ми кажете, че дете на 11 години е залепено за майката 24/7. 🙂
След като я търси толкова много и иска нейното внимание си мисля че наистина е поставено на заден план.

# 59
То детето наистина ѝ пречи. Но тя така си е подложила като не е поставила граници и не е делегирала отговорности и на бащата.

Общи условия

Активация на акаунт