В плен на детето си

• 7 891
  • 151
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Търся съвет как да се справя с проблемна ситуация.
С бащата на синът ми (11годишен) се разведохме началото на тази година. Живеехме в друга държава и след развода се преместихме обратно в България с детето и останахме при моите родители. Детето започна училище тук, всичко е наред с това. След развода аз имам партньор,с който няколко години се борим да сме заедно.Голяма Любов.  Детето се познава с него и уж няма проблем,но когато аз тръгна да излизам,било то и за 30мин се започват ревове,обиди към мен, и постоянно следене.  Детето не иска майка му да прави се*с , за да няма друго бебе  и той да остане изоставен. Много пъти сме говорили за това,аз съм над 40години, искам още едно дете,но не знам дали ще се случи. Всеки ден и постоянно обяснявам и демонстрирам колко го обичам,но кажа ли че ще изляза за малко циркът започва. Водя го постоянно с мен при новият партньор,детето се чувства ок там,но не ми позволява сама да мръдна никъде, за да не правя се*с. Баба му и дядо му малко стоят настрана от това,а аз вече не знам как да обясня,без да се стига до рев и обиди ,че и мама е човек и има нужда да излезе понякога и сама. Знам,че е ревност,знам ,че му е различно всичко,но с нищо друго той няма  проблем ,освен с това майка му да излиза сама.
Вече за главата съм се хванала,нищо не мога да свърша,вечно са обяснения все едно не ми е син,а мъж.
Ще съм благодарна за някакви съвети,защото трудно се издържа вече,а не искам детето да страда.

Не съм скрила от детето нищо и съм му казвала винаги истината. С баща си подържат връзка почти ежедневно по телефона,но той дума не е обелил пред него за развода. Но то така си беще през всичките години,все аз и баща и майка.

# 16
  • София
Според мен, чувствата на детето са абсолютно нормални в такава ситуация - ревност, заплаха и страх от изоставане. Детето е достатъчно голямо за да разбира какво се случва и съответно прави, каквото му е по-силите да се предпази. Детето явно е достатъчно развито емоционално и умно, за да умее добре да манипулира майка си, но не е достатъчно съзряло за да разбере, че света не се върти около него. Не съм специалист това, коя фаза на детското развитие за коя възраст е нормална, но има такива специалисти и съветвам Светлина7 да намериш и да се консултираш с такъв. Разгледай психолозите в superdoc.bg, харесай си някой и си направи ако трябва и онлайн консултация.

За да излезеш от ситуацията, трябва да убедиш дето си, че опаснотта не е истинска. Това би било много трудно, защото в неговата глава ( предполагам ), секс се прави само заради бебете и за нищо друго. Много е вероятно детото да няма още развита сексуалност и да му обясниш за другите аспекти на секс е все едно да обясниш поезия на риба. То просто няма как да го разбере.

Другото е, че макар и че си говори с баща си по телефона, вероятно вече детето се чувства изоставено от единят си родител.

Другият вариант е да се измъкваш тайно през нощта, докато то спи и да си правите секс срещи. Риска там е, че ако се събуди ще се травмира още повече.

Поздрави и успех

# 17
Липсват граници, детето е поставено в позиция да взима решения и дава позволение на майка си?? Вероятно този модел не е само в това дали ще излизаш или не, а и в други аспекти на ежедневието ви. Редно е да си поемеш ролята на родител. Ти не го питаш може ли да изляза, а казваш какво ще се случи, излизам, докато ме няма си с баба си, пишеш домашни и т.н, като се върна ще проверя и т.н Как така живеете с баба и дядо, но ти се надяваш на дете от мъж, на който само ходиш на гости?? Още една заблуда. Детето не приема този мъж като авторитет или възрастен и част от живота си, а някой, на който гостувате от време на време. Тук също трябва да изясните с този мъж какви са ви плановете.
Според мен покрай концентрацията да му показваш колко го обичаш, си изпуснала края, че е дете и му трябва напътствия, контрол и граници. Да не позволиш нещо или да забраниш не е липса на обич. Баба и дядо са пас, татко е извън картинката, другия мъж е някой, на който гостувате, ти пък се съобразяваш с прищевките му и се оказва, че авторитет няма, детето е оставено дв води парада.

# 18
Много е сбъркано всичко, поставила си детето в ролята на партньор и то се държи като такъв. Как е възможно 11-годишно дете да ти държи сметка правиш или не правиш секс? Как е прекрачена тази безумна граница? Ти му даваш обяснения, все едно ти е партньор, всъщност, сама си го забелязала. Вземи да пораснеш и му бъди майка, така няма да си в плен, а ще имаш контрол върху излизанията и живота си. Само от любопитство - как се бориш за любовта си с друг мъж, докато си омъжена и в чужбина?

# 19
Съвсем оправдани страхове ми се виждат. На това дете светът му изцяло се е преобърнал. Майка му няколко години си гони голямата любов, родителите се развеждат, откъснато е от средата си и баща си, нова държава, ново училище, нов преобладаващ език, нов дом, приятелите от старото място ги няма, мама го бута при нов мъж, заради който се е стигнало до развода и тези промени. Жал ми е за това дете, реакцията му е детска, но каква да бъде на 11. В "плен" на детето, след толкова зор да се събере с любовника... Лоша работа.

Не съм гонила голямата си любов,не съм я и търсила. Стечение на обстоятелствата. С баща му ,след като детето се роди почти се отчуждихме,аз покрай детето все заета,той намери удобство и като партньори се занемарихме. Всичко това доведе до развода. Не бутам детето при новият мъж и в никой случай детето не ми е пречка. Притеснява ме факта,че той страда за неща,които не разбира все още. За да не живее при баща си беше решение на бащата. Нещата бяха поставени пред мен да избирам или къщата или детето,за мен този избор не беше избор,защото детето нищо не може да го замени. С новият партньор той има прекрасни отношения,всичко правят заедно,въпреки че все още не живеем под един покрив.

# 20
  • София
Вие още не живеете заедно, не сте семейство, пък бързаш да забременяваш и водиш детето у тях. Сякаш слагаш каруцата пред коня. Сигурна ли си достатъчно в този човек, щом уж години наред се искате, пък сега ти си живееш у вашите и само му гостуваш? Той семеен ли е?

# 21
Ами право е детето да се притеснява. Написали сте с упрек, че баба му и дядо му седят на страна. Явно очаквате те да го поемат, а вие да се отдадете на създаване на ново семейство и дете. Дали за първото ви дете ще има място в него? Историята познава не малко деца, оставени на отглеждане при баба и дядо, за да не пречат на новата любов на майката.

# 22
Скрит текст:
Съвсем оправдани страхове ми се виждат. На това дете светът му изцяло се е преобърнал. Майка му няколко години си гони голямата любов, родителите се развеждат, откъснато е от средата си и баща си, нова държава, ново училище, нов преобладаващ език, нов дом, приятелите от старото място ги няма, мама го бута при нов мъж, заради който се е стигнало до развода и тези промени. Жал ми е за това дете, реакцията му е детска, но каква да бъде на 11. В "плен" на детето, след толкова зор да се събере с любовника... Лоша работа.

Не съм гонила голямата си любов,не съм я и търсила. Стечение на обстоятелствата. С баща му ,след като детето се роди почти се отчуждихме,аз покрай детето все заета,той намери удобство и като партньори се занемарихме. Всичко това доведе до развода. Не бутам детето при новият мъж и в никой случай детето не ми е пречка. Притеснява ме факта,че той страда за неща,които не разбира все още. За да не живее при баща си беше решение на бащата. Нещата бяха поставени пред мен да избирам или къщата или детето,за мен този избор не беше избор,защото детето нищо не може да го замени.
С новият партньор той има прекрасни отношения,всичко правят заедно,въпреки че все още не живеем под един покрив.

Прекрасни отношения, пък се ужасява, че ще имаш ново дете с него.  Разбирам, че времето те притиска, но си мисля, че е по-важно човек да се грижи за багоденствието на родените вече деца, а тогава да мисли за нероден Петко. Голямата любов, предполагам, също е (бил) женен, щом сте се борили, може би и той има деца?

# 23

]С новият партньор той има прекрасни отношения,всичко правят заедно, въпреки че все още не живеем под един покрив.

Върнала си се в дома на родителите си, което е голяма помощ от тяхна страна, но показва, че с дете на 11 години не си финансово обезчечена да си уредиш жилище, макар и малко, но само за теб и сина. На родителите ти животът им не е станал по-лек.

Докато си при мама и тати, разведена с голямо дете (едва ли си имате отделни стаи), искаш да забременееш от този партньор. Има нещо неуредено и при двама ви. Първо си намерете жилище вие с партньора, в което жилище синът ти да има своя стая. И изчакай със забременяването, виж го този партньор що за мъж е, че голяма любов като 15 годишни и да няма терен, но да правим деца, си е малко инфантилно.

В крайна сметка дори не сте съжителствали заедно с този мъж, едва ли го познаваш добре, изненади могат да ти дойдат какви ли не. Може да се озовеш с 2 деца, пак при мама и тати, и без мъж, ще стане още по-тясно.

# 24
Вие още не живеете заедно, не сте семейство, пък бързаш да забременяваш и водиш детето у тях. Сякаш слагаш каруцата пред коня. Сигурна ли си достатъчно в този човек, щом уж години наред се искате, пък сега ти си живееш у вашите и само му гостуваш? Той семеен ли е?

Не бързам да забременявам,само казах че бих желала второ дете евентуално. Не е фикс идея

]С новият партньор той има прекрасни отношения,всичко правят заедно, въпреки че все още не живеем под един покрив.

Върнала си се в дома на родителите си, което е голяма помощ от тяхна страна, но показва, че с дете на 11 години не си финансово обезчечена да си уредиш жилище, макар и малко, но само за теб и сина. На родителите ти животът им не е станал по-лек.

Докато си при мама и тати, разведена с голямо дете (едва ли си имате отделни стаи), искаш да забременееш от този партньор. Има нещо неуредено и при двама ви. Първо си намерете жилище вие с партньора, в което жилище синът ти да има своя стая. И изчакай със забременяването, виж го този партньор що за мъж е, че голяма любов като 15 годишни и да няма терен, но да правим деца, си е малко инфантилно.

В крайна сметка дори не сте съжителствали заедно с този мъж, едва ли го познаваш добре, изненади могат да ти дойдат какви ли не. Може да се озовеш с 2 деца, пак при мама и тати, и без мъж, ще стане още по-тясно.
[/quote]с идея, нито работя по въпроса.

# 25
Откъде е според тебе този страх у детето ти, че ще имаш ново бебе с този мъж? Да не е чул някакви разговори, планове,  да сте коментирали с новият мъж пред него?

# 26
Откъде е според тебе този страх у детето ти, че ще имаш ново бебе с този мъж? Да не е чул някакви разговори, планове,  да сте коментирали с новият мъж пред него?
Не сме говорили пред него нищо по този повод. Аз имах проблем със забременяването и затова мисля,че вероятно няма да имам второ. Желание имам,но едва ли. Имаше приказки от страна на баща му,но той идеално знае че си има баща и че вече сме  отделни личности,но и двамата го обичаме. Дори на пазар да изляза,последват над 50 обаждания,иска видеа,снимки къде съм с кой съм и кога ще се прибера. Детето държи отношение с всички в този цирк,но смята ,че като изляза без него някъде го изоставям. За мен той е на първо място и не спирам да му обяснявам с нормален тон,че никога няма да го изоставя,нито пък ще спра да го обичам. Разбирам,че приема новият човек като конкуренция,но и това сме му обяснявали,че това са две различни неща .

# 27
Горкото дете, то живее в някакъв ужас от тревожност.

# 28
  • София
Типично драматичен тийн. Ако аз се бях развела, когато дъщеря ми беше на 11, вероятно щеше да има същата драма. Просто тя си е такава, яко егоизъм и драматизъм.
Но!
Това въобще не означава че бих й се обяснявала чак пък толкова.
Слагаш граници, не вдигаш, заключи си хубаво телефона!!!

# 29
Виж сега,  нормално егоистичните тийнове  си изключват телефона, не майка им от тях.

Общи условия

Активация на акаунт