Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 446
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Срещала съм да казват така да се бърше с кърпичките за сушилня, дори и след като са минали през сушилнята пак ставало. А те каквото им слагат на тях не ще да е много различно като действие от омекотител, би трябвало да работи по същия начин. Имат си антистатично действие и двете.
Само за омекотител във вода не знам колко трябва да се разреди.
Аз си сипвам на око и допълвам бутилката с вода. Ползвам от препарат за прозорци.
Идеята я видях в тик-ток и наистина има ефект, освен това после мирише навсякъде на хубаво. Само по екраните на телевизорите не минавам, защото стоят леко замазани.

# 16
Е на око ама все пак колко горе-долу? Половината бутилка, 1 пръст на дъното, 2 пръста, нещо поне ориентировъчно? Grinning
Не съм очаквала аптекарска точност но и така не е информативно никак, то как да реши да пробва човек...

# 17
Врътките на парното, ако са зацапани, се евтини и се сменят много лесно! Това не го знаех до оня ден.
Не е толкова лесно. Първо инсталацията трябва да бъде източена и празна. Второ, цена от 50 лв. не е толкова ниска.

# 18
Врътките на парното, ако са зацапани, се евтини и се сменят много лесно! Това не го знаех до оня ден.
Не е толкова лесно. Първо инсталацията трябва да бъде източена и празна. Второ, цена от 50 лв. не е толкова ниска.

Да, ама не става дума за вентилите, а за врътките - пластмасовите капачки, които се въртят.

# 19
  • София
Не е вярно! Само щрак - махаме, щрак - слагаме. Говоря само за термоглава!

# 20
  • софия
Нещо, което сигурно знаете, но с водата, в която съм варила яйца, поливам цветя.
Течност за чистачки може да се ползва за почистване на прозорци
Детето каза, че малко омекотител, разреден с вода изглажда лесно дрехи без ютия. Пръска се дрехата и се приглажда с ръце
Не знаех за водата от варенето на яйца. Сварих и полях сукулентите.
Ще пробвам и другите хитринки.

# 21
То и аз последния хак не съм го пробвала, ама така мразя да гладя, че силно се надявам да работи Joy

# 22
Скрит текст:
Рошличка, ако се решиш да ги переш на 60 градуса, добави натриев прекарбонат към прането.
Това пък какво е и от къде се купува?

Имам доместос, ама ще купя Аче тогава.  Какво съотношение вода:белина?

Много благодаря за съветите!
[/quote]
Аз купувам от ДМ, но може да го има и на други места.

Тук има информация:
https://tierraverde.bg/eko-kislorodna-belina-puer-prah-za-izbelv … Z56UaAu0rEALw_wcB

# 23
Благодаря, Мини Маус.

Мислила съм за друго нещо (май). Имах от ДМ някаква "сол" за бяло пране. На др бекман или хайтман или нещо подобно, но никакъв ефект не съм видяла и не повторих ползването.

# 24
В пакета има инструкция за употреба, но да кажа, че действа при температура от поне 60 градуса.

# 25
Здравейте.
Бях на фризьор и уж ми сложи 2 перелини ,но виждам че по черната ми блуза има петна от блондора . Има ли начин да я оцветя с нещо ,че тези петна да станат черни или тази блуза е вече само за вкъщи

# 26
Освен да я боядисаш с черна текстилна боя, но доколко ще е трайна, зависи от самата боя, а и от материята.
И, пелерина, а не перелина Simple Smile
Ако не се получи, ще я оставиш за ремонтни работи.

# 27
Видях бои за текстил, включително и кецове, не само дрехи, които се слагат в пералнята, заедно с това което ще боядисваш.
Идеята за боядисване на петната никак не е лоша.

Здравейте.
Бях на фризьор и уж ми сложи 2 перелини ,но виждам че по черната ми блуза има петна от блондора . Има ли начин да я оцветя с нещо ,че тези петна да станат черни или тази блуза е вече само за вкъщи

# 28
  • Mediterraneo
Не е натриев ПРЕкарбонат, а натриев ПЕРкарбонат, безхлорна белина. Има избелващ ефект при пране над 60 градуса. Аз купувам 700 г за евро и половина, както всяко нещо в Бг цените са извратени.

За изглаждане на дрехи без ютия ползвам един спрей. Направо вълшебна работа. Аз неизгладена дреха не прибирам в гардеробите, но със спрейчето се изглаждат бръчките от сгъването. Откакто го открих, винаги имам наличен.

# 29
Вярно че било перкарбонат. Аз все го виждах прекарбонат и чак сега като го написа, го видях вярно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт