Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Не е натриев ПРЕкарбонат, а натриев ПЕРкарбонат, безхлорна белина. Има избелващ ефект при пране над 60 градуса. Аз купувам 700 г за евро и половина, както всяко нещо в Бг цените са извратени.

За изглаждане на дрехи без ютия ползвам един спрей. Направо вълшебна работа. Аз неизгладена дреха не прибирам в гардеробите, но със спрейчето се изглаждат бръчките от сгъването. Откакто го открих, винаги имам наличен.
Знам, че си извън България, но ако може линк към спрея, та ако се появи тук, да знаем.
Благодаря!

# 31
  • Mediterraneo
Всяка верига има собствена марка от спрея. аз ползвам на дрогерии Мюлер в момента.

https://www.google.com/search?q=spray+planchar+facil&sca_esv=bdf … ient=gws-wiz-serp

# 32
Е на око ама все пак колко горе-долу? Половината бутилка, 1 пръст на дъното, 2 пръста, нещо поне ориентировъчно? Grinning
Не съм очаквала аптекарска точност но и така не е информативно никак, то как да реши да пробва човек...

Ами да кажем половин капачка на едно шише 0,500. Всеки може сам да си прецени колко да сложи. Започнете с един пръст.

# 33
Не е натриев ПРЕкарбонат, а натриев ПЕРкарбонат, безхлорна белина. Има избелващ ефект при пране над 60 градуса. Аз купувам 700 г за евро и половина, както всяко нещо в Бг цените са извратени.

За изглаждане на дрехи без ютия ползвам един спрей. Направо вълшебна работа. Аз неизгладена дреха не прибирам в гардеробите, но със спрейчето се изглаждат бръчките от сгъването. Откакто го открих, винаги имам наличен.
Как е името на този спрей и откъде може да се купи? Също не обичам да гладя. Като си взема някоя дреха от гардероба, все е намачкана от сгъването.
Lotus32 сигурно слагате тази смес вода и омекотител в шише пулверизатор.

# 34
Споделям трик, за който се "светнах" преди месеци, ама пусти мързел сега го пиша. Пък и не мога да повярвам, че други не са се сетили 😄 "Благодарение" на бебо имам винаги паднали предмети зад дивана. Та един ден просто откачих главата на тръбата от прахосмукачката и си ги вдигнах. Говоря за книги, играчки и други предмети, които няма как да се "глътнат".
Иначе "експлоатирам" бебо напоследък за дребните предмети 😄 - и без това не мога да дърпам мебелите до степен аз да мина, да се наведа и после да изляза иззад тях, защото съм едра вече... Та има достатъчно място за бебо да го сложа, той да се наведе, да го вземе и да си вдигна бебо обратно 😆

# 35
И едното, и другото са пробвани успешно още в младите ми години, вършат работа Simple Smile

# 36
Някой да знае хитринки за почистване на металните филтри на аспиратор?

# 37
Аз ги напръсквам с препарат за фурни малко да се накиснат и да излезе мазнината и после ги мия в съдомиялната. 

# 38
  • Разпиляна във въображението
Търся хитринка за изчистване на силикон/кит за измазване /ММ не се сеща кое от двете/ от дънки.

# 39
Пробвайте с лакочистител на ацетонова основа или с това от ДМ:

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 09:10 от мама-ени

# 40
  • Somewhere far away
имам една доста стара боя за коса- никъде не пише срок на годност как да разбера дали става или е за боклука?

# 41
Някой да знае хитринки за почистване на металните филтри на аспиратор?

Накисваш хубаво с Меглио за известно време и после плакнеш със силна струя. Някои стават за миялна машина, но други почерняват много грозно. Нямам представа как се познава предварително какво ще стане.

# 42
Алуминиевите почерняват в съдомиялната.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:41 от Clo - Camille

# 43
Алуминиевите почерняват в съдебната.

Не всички. Едни ми почерняха, но на сегашните нищо им няма. На вид и пипане са еднакви, все алуминий, но вероятно различна сплав.

# 44
срещу почерняване на алуминиевите съдове, намачкайте на топка не много стегнато парче алуминиево фолио и го сложете някъде в миялната - в кошницата за прибори например

Общи условия

Активация на акаунт