Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 639
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Оцет или етилов спирт за силикона.

Днес се сетих един стар трик за топчета по дрехи - еднократна самобръсначка.

# 376
Самобръсначката работи наистина, но се иска определено ниво на сръчност и внимаване... Иначе стават и сакатлъци, говоря от личен опит. Хем уж не съм вързана в ръцете.
Има едни машинки дето вършат същата работа, минус риска да направя дупка Grinning Карам с такива от години, те стават и за по-разсеян "оператор" Grinning

# 377
  • Somewhere far away
и аз имам такава машинка, оправя нещата но не на сто процента.

# 378
  • София
Е, то никой трик не оправя нещата на сто процента. Но все е нещо.

# 379
Е да, като чисто нови трудно ще станат. То не става и да "стържеш" прекалено много защото тогава пък става като протрито. Независимо дали със самобръсначка или с машинка.
Но пък това че не е като чисто ново не значи че бих си разхождала любим пуловер с топчета по него, много ясно че щом има как ще ги махна.

# 380
  • offshore & overseas
Плюс един глас за "епилаторчето" за пуловери. По принцип може дрехите да станат почти като нови с негова помощ, но си е бая игра. Преди месец така "изчистих" един пуловер на щерката, но ми отне няколко часа бръмчена и един комплект батерии. Хубавото обаче е, че веднъж изчистени, топчетата не се връщат, или поне почти изчезват завинаги.

# 381
Е, то никой трик не оправя нещата на сто процента. Но все е нещо.
И аз предпочитам самобръсначка пред тези пилинги да дрехи. Правя ги направо "заводски", а с машинката не става 100% такъв ефект.

# 382
  • Mediterraneo
Имам епилаторче на Филипс, абсолютно на чисто нови ми направи две жилетки, а и сякаш спряха да образуват толкова топченца.

# 383
Аз има машинка на Солак, работи с ток. Еми прави дрехите нови, вярно отнема време,, но си заслужама. Нищо не протрива.

# 384
А, ако се увлече човек си може и с машинката да се протрие, просто не чак толкова лесно.

# 385
Пера пуловерите в мрежа за пране и не ми стават на топчета.

Аз търся хитринка за изчистване на кандило от полепнало старо олио.

# 386
Накиснете в силен обезмаслител.

Имам един пуловер, който направи топчета само от носене. В момента в Лидл има машинки за пилинг.

# 387
  • Mediterraneo
Памукът не прави топчета. Аз нося само памучни пуловери, 100% памук. Малко синтетика да има, веднага правят топчета. Виж, жилетките ми се завалват, там не държа на памука, че няма пряк досег с тялото, и си личи разликата в материите.

# 388
  • софия
Честита Коледа на всички, здраве и късмет 🍀!
Случи ми се малко произшествие-разсипахме  разтопен восък от  свещ върху  вълнен килим, тип котленски.
Дайте идея, моля!

# 389
  • до най-прекрасния мъж
Изглади през кърпа. Тя ще попие восъка, а ютията ще го разтопи. Но кърпата може да стане неизползваема.

Общи условия

Активация на акаунт