Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 487
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Разпиляна във въображението
Пробвайте с лакочистител на ацетонова основа

Стана. Благодаря!

# 46
Не всеки има миялна машина и сушилник.

# 47
разбирам, но в момента не обсъждаме ли точно миенето в съдомиялна?

Някой да знае хитринки за почистване на металните филтри на аспиратор?

Накисваш хубаво с Меглио за известно време и после плакнеш със силна струя. Някои стават за миялна машина, но други почерняват много грозно. Нямам представа как се познава предварително какво ще стане.

иначе алуминиева съдина не ми е почерняла от обикновено миене с ръце, гъба и веро

# 48
Не всеки има миялна машина и сушилник.

Да наквасиш филтрите с Меглио може и в мивката, и в банята. А после съхнат където си избереш.

# 49
Аз понеже нямам съдомиялна обилно напръсквам металните мрежи с обезмаслител Шанте Клер, много съм доволна от него, оставям 10 минути да се накиснат и след това търкам със стара четка за зъби. После със силна струя гореща вода ги плакна и оствям за малко на терасата да подсъхнат. Аспираторът ни е вече 9-10 годишен, но филтрите му изглеждат като нови Simple Smile!

# 50
С огромен риск силно да ви възмутя, но пък с желание да помогна може би на някой от четящите тук, нашите филтри не бяха мити 12 години. ММ реши да ги накисне в препарат за чистене на канали (нашият беше най-обикновен от Лидл) и гореща вода, после ги изтърка с четка и сега светят. Бяха накиснати 6-7 часа.

# 51
Нищо лошо няма с чистенето с препарат за канали или Доместос. И аз съм чистила така. Там рискът е да не си развалите мивката, ако е от технически камък или гранит. Докато с обезмаслител няма такава опасност.

# 52
имам една доста стара боя за коса- никъде не пише срок на годност как да разбера дали става или е за боклука?
Може и да става, но рискуваш да направиш алергична реакция.
Ако ти се рискува проба можеш да направиш като забъркаш малко количество боя с окислител и мацнеш зад ухото или на сгъвката на ръката и наблюдаваш 24 маса за реакция. Намажи и кичур коса, за да прецениш покривността.

# 53
За кичур има един друг трик за пробване на цвят, не толкова за покривност ама все пак цвят. Събираш от гребен, четка и прочие каквито косми има по тях, дори и да не е наведнъж ако ги чистиш много често, пак все ще събереш за малък кичур. И боядисваш него да видиш какво ще стане, че ако цветът е изненада да не си го носиш на главата Grinning

# 54
Гледах видео за почистване на металните мрежи с гореща вода и посипани с бакпулвер. Мазнината се отдели като бели топчета.

# 55
Някой знае ли как може да се регулира балконска пвц вратата без да викам дограмаджия? Проблема е,че вратата се удря в насрещника и се затваря само със сила, за да мине през насрещника(снимка в скрития текст). Но той пък се монтира на определено място и май не трябва да се мести,иначе от доста време съм го махнала, за да не трябва да се използва сила за затварянето на вратата и нямам проблеми за сега. Но не знам до колко е добър вариант да липсва на самата дограма въпросния насрещник.. Иначе до всички други има някакъв луфт и само при този в центъра се опира вратата Grinning И търся хитринка относно скърцането на същата врата при отваряне и затваряне, масло ли да си търся да я смажа или пак нещо е за регулиране?
Скрит текст:

# 56
За скъцането само WD 40. Изпробвано. За регулирането май човек, който се занимава с въпросните дограми.

# 57
Момичета, дайте идеи за съхранение на дамски чанти в гардероб, нямам дрешник. Виждам няколко варианта за органайзъри в Тему, но се чудя кое реално е практично…

# 58
Органайзерите на закачалка са удобни за малки и леки чанти. За по-големи и тежки (а от естествена кожа някои са доста тежки) не са подходящи - моите и двата се скъсаха и ги изхвърлих. Може да имам един прибран, но вече не го ползвам. То трябва да имаш и свободно място в гардероба да висят - всеки от тях заема място поне на три рокли (не сгъчкани). Сега ги редя на рафтове, не съм намерила друго решение. Извънсезонните ги прибирам в чекмеджета под едната спалня, а се разделих с 20-тина, та ми се облекчи общо взето задачата, ама пък тази есен уж за друго влязох в любим магазин, пък си тръгнах с 3 наведнъж, няма оправия  Simple Smile

# 59
В един шкаф, една върху друга, едната насам, другата натам и така.

Общи условия

Активация на акаунт