Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 454
  • 741
  •   2
Отговори
# 60
Рафтове и чекмеджета за чантите наистина, тия органайзери и на мен не ми вдъхнаха доверие. Не и достатъчно че да се лиша от част от мястото в гардероба за окачване на дрехи на закачалка. В кутии евентуално, но пък това е удобно само за чанти които се носят рядко, поне за мен.

# 61
Аз съм се спряла на такъв, като мисля да го сложа под висящите на закачалки блузи, ризи и т.н. Или на рафта, където си седят и сега, но да не е такъв хаос като сега.

# 62
Много добре изглежда, такова бих си сложила и аз ако някога имам къде. Хем се виждат, хем са подредени, хем не се мачкат.

# 63
Хубаво е това, но за за малки чанти. Моите повечето са доста по-широки и дълбоки от тези на снимката. И аз ги държа на дълбок рафт, една насам, друга натам. Изобщо не ми харесва така, но не мога да измисля нищо друго Confused

# 64
Phloxx, за това събирам и аз идеи тук... Да, раници и по-големи чанти пак ще са ми пръснати, за тях не съм видяла още нещо подходящо като подреждане, ако ти липсва място, както на мен.

# 65
Да, и моите раници си нямат място. И една голяма чанта ми е бездомна, изправена по ширина не се побира на рафта, сложена по друг начин се мачка. В момента си виси на дръжката, но това не е вариант за продължително съхранение.
Мисля дали да не освободя един рафт над лостовете в гардероба за тези най-големи раници и чанти. Рафтът е достатъчно широк и дълбок да ги подредя легнали, но ако затрупам нещо на дъното - ще си остане завинаги там Grinning обичам да виждам всичко.

# 66
Някой знае ли как може да се регулира балконска пвц вратата без да викам дограмаджия? Проблема е,че вратата се удря в насрещника и се затваря само със сила, за да мине през насрещника(снимка в скрития текст). Но той пък се монтира на определено място и май не трябва да се мести,иначе от доста време съм го махнала, за да не трябва да се използва сила за затварянето на вратата и нямам проблеми за сега. Но не знам до колко е добър вариант да липсва на самата дограма въпросния насрещник.. Иначе до всички други има някакъв луфт и само при този в центъра се опира вратата Grinning И търся хитринка относно скърцането на същата врата при отваряне и затваряне, масло ли да си търся да я смажа или пак нещо е за регулиране?
Скрит текст:

Предполагам, че става дума за балконската врата
На самите панти има пластмасови капачета. Премахват се с повдигане чрез отверка. Най- горната и най-долната. После с имбус ( шестограм) 3 милиметра се регулира. Горната малко с напипваме става да се уцели къде се бута имбуса. Там има и един страничен болт по спомен. Той е за издърпване към касата.
 Така като гледам по снимката мисля, че долната трябва да се навие. Което е странно защото обикновено вратата провисва. Не съм професионалист, но съм регулирал 1-2 пъти преди време. Това е за стандартни панти. Не знам твоите какви са.
За скърцането както казаха WD 40. 1 пръскане и раздвижване на вратата правят чудеса. Дръж салфетка или парцал наблизо да забършеш излишъка.

# 67
Не зная дали тук е точната тема за да попитам, но ако някой има впечатления и мнение от микрофибърни кърпи, които се продават на руло по 50 бр., моля да сподели. Разглеждах разни предложения и не се престраших да поръчам за в къщи.
https://taxta-magazini.com/voxx-mikrofibrna-krpa-rolka-30kh30sm-50-broya

# 68
Чудно ми е какво ще ги правиш толкова много. Аз една ползвам сума ти време. Пере се и даже става по-хубава след пране, защото иначе пускат малки власинки по стъкла и огледала.

# 69
И аз ги гледах тези кърпи... Но честно казано,една кърпа за стъкло ми издържа повече от година, както и кърпа за друг вид повърхност (при мен за всеки вид повърхност си има кърпа).  По-скоро ако купувам нещо от нехранителните стоки, в голямо количество, като на едро един вид, е торби за смет - излизат по-евтино и не си играя да търся в последния момент здрави чували в магазина тип левче (примерно, защото то е най-близо до нас)...

# 70
И аз имам отделни микрофибърни кърпи за отделните повърхности.
Въпросът ми е за пране на бельо. Ако някой член от семейството ви има бактерия и/или гъбички има ли вероятност тези бактерии и гъбички да останат в пералнята, и при пускане на други дрехи за пране на друг член от семейството, да бъдат заразени и оттам и той да се разболее? Условието е, че бельото на този болен член се пере на 60 градуса за 1 час и се пере заедно с останали  само негови дрехи за пране-кърпи,блузи,чорапи и г.н.

# 71
И аз имам отделни микрофибърни кърпи за отделните повърхности.
Въпросът ми е за пране на бельо. Ако някой член от семейството ви има бактерия и/или гъбички има ли вероятност тези бактерии и гъбички да останат в пералнята, и при пускане на други дрехи за пране на друг член от семейството, да бъдат заразени и оттам и той да се разболее? Условието е, че бельото на този болен член се пере на 60 градуса за 1 час и се пере заедно с останали  само негови дрехи за пране-кърпи,блузи,чорапи и г.н.
При гъбички най-добре паралелно с лечението да се подменят изцяло заразените чорапи и обувки (ако са такива гъбичките) или бельо (ако става дума за други) и пак да се пере на висока температура.
 За бактериите - 90 градуса, дезинфекциращи препарати (евентуално да се ползват при 60 градуса, ако тъканите не издържат по-висока температура).
След всяко пране на негови дрехи може да пускате почистваща програма на пералнята с препарат и на 90 градуса.
Да не ползва общи кърпи и спално бельо, а ако гъбичките са по ръцете - и посуда.

# 72
Здравейте ! Лятото си купих преса за коса, но все още мирише силно, като на кабел. Бърсах я с мокри кърпички 😆 и с памук напоен с парфюм 🤦. Не се отмирисва тая гад ! Моля кажете какво да правя , че ми иде да я засиля в кофата ...

# 73
  • Асеновград
Еми, според мен нищо. Отговорът е в края на въпроса ви.Ама изчакайте все пак да видим какво ще кажат и другите.

# 74
Да, но няма гаранция , че следващата няма да мирише така 🙄

Общи условия

Активация на акаунт