Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
На някои порцелани обаче действа зле - нарушава емайла и после се трупа повече. Зависи от качеството на самия материал, имай го предвид. Аз имам една стара селска мивка, която е матирана от кислол и постоянно я чистя, поема всичко. Обаче е дворна, ще се сменя уж и засега я търпя.

# 151
Благодарности. И на мен ми се въртене нещо такова за този кислол.
Засега ще включа само лека артилерия, че положението е поносимо, но ме дразни и, ако го изоставя без да взема мерки ще стане зле.

На някои порцелани обаче действа зле - нарушава емайла и после се трупа повече. Зависи от качеството на самия материал, имай го предвид. Аз имам една стара селска мивка, която е матирана от кислол и постоянно я чистя, поема всичко. Обаче е дворна, ще се сменя уж и засега я търпя.

# 152
  • offshore & overseas
Олеее, сега като потърсих препарати за тоалетната, установих, че това, което не мога да изчистя, не е всъщност котлен камък, а нещо друго, което се нарича „urine stone“. Аз се чудех защо „котленият“ камък жълтее и дори оранжавее и е супер упорит, а то защото не бил котлен. Ще видим с какво ще го подпукам. Ако успея да го махна, ще доложа, но може би вече споменатите препарати са ефективни и срещу тая напаст, знам ли. Scream

# 153
За сухите кърпи на Суифър за прах, аз ги пера в пералнята и ги слагам пак нищо, че са еднократни.

Тези таблетки от ДМ са добри за тоалетните, аз слагам и доместос когато се натрупа отдолу тъмно и не се почиства с четката.

# 154

Ето тези прахчета за почистване на тоалетна са много добри. То всъщност на тази марка всички препарати са добри. В ДМ вероятно ще ги има.

# 155
Пробвала съм на Denk mit такива прахчета, но ги няма в българските магазини:
Скрит текст:
На Dr. Beckmann също ли са от чужбина купени?

# 156
Пробвала съм на Denk mit такива прахчета, но ги няма в българските магазини:
Скрит текст:
На Dr. Beckmann също ли са от чужбина купени?
Има ги и тук. Ето линк https://maxxcleanbg.com/dr-beckmann-aktivkohle-aktivna-piana-za- … i-3-h-100-gr.html

# 157
Здравейте,
С какви средста се борите срещу миризмите в къщи, особено тези от готвене?

Нашата всекидневна е комбинирана с холна част + кухненска част и разположението е максимално неудобно. Кухненската част е възможно най-далече от прозореца. Всеки път при готвене пускаме ширм и отваряме прозорец при възможност, но явно диванът и другите текстилни мебели попиват миризмите и после с дни не мога да отмириша. Flushed

Приемам всякакви съвети за уреди, ароматизатори и тнт! Flowers Hibiscus

# 158
  • Хасково
Здравейте! Мъжът ми е оставял влажна кърпа върху стола в и без това влажната кухня и това е резултата. Има ли шанс да изчистя петната мухъл?

# 159
Ние си запалваме свещ, хем е приятно, хем наистина помага. Иначе страшно силно мирише и е гадно... а със свещта, някак повече се усеща ароматът от нея. В Пепко има хубави свещи с капак и троен фитил. Снощи я палихме, гори няколко часа и "си ти". 🙂 тези с капак ги харесвам най-много, защо само го затварям и тя е изгаснала. Щом няма кислород, тя спира да гори. А докато готвя, отварям един прозорец на ножица, в случаят диагонално, не най-близкият.
Друго, което правя, е да пека ябълки със захар и орехи, слагам и канела. Така апетитно се размирисва, че онзи ден децата се надпреварваха кой ще изяде повече. Това от маминка го знам, най-лесно се измирисва миризмата на "основното хранене" (:

Здравейте,

Нашата всекидневна е комбинирана с холна част + кухненска част и разположението е максимално неудобно. Кухненската част е възможно най-далече от прозореца. Всеки път при готвене пускаме ширм и отваряме прозорец при възможност, но явно диванът и другите текстилни мебели попиват миризмите и после с дни не мога да отмириша. Flushed

От почистваща фирма зная (попитах ги за съвет), че петната от мухъл не излизат. Бях се оплакала, по време на посещението им (за пране на диван и столове) че от кухненските хавлии, едната ми е паднала зад коша и е мухлясала. Явно в  бързината съм я засилила повече 🙄 . Накрая я изхвърлих, защото пробвах какво ли не и не се махаха петната, а ми беше нова.
Здравейте! Мъжът ми е оставял влажна кърпа върху стола в и без това влажната кухня и това е резултата. Има ли шанс да изчистя петната мухъл?

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 04:47 от КремонаЛиза

# 160
По-добре да се претапицират изцяло столовете или ако е много скъпо, на части, пък си вземи такива без тапицерия и отделни възглавници, докато се реши въпросът с мухъла в помещението. Този мухъл вероятно е и във вътрешността, под тапицерията, не е добре да се диша в такова помещение. Ползвай и влагоуловител. Откъде идва толкова влага в кухнята, все пак не е баня? Има ли начин да се отстрани радикално? 

# 161
Съгласна съм. Черният мухъл е особено вреден.
В къщи сме със столове, които са разноцветни в самите си багри, ресни. За идея мога да покажа снимка на лично съобщение. Те са наш дизайн и са с еднаква дървена структура. Без да сме искали, сме решили евентуални проблеми, ако децата драскат. Защото и това се случи 😂

# 162
Здравейте,

ползвам спрей за обезмирисяване ето такъв: https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/obezmirisiteli/hg446n … imirizmivavvazduh
Върши добра работа. При мен също кухнята е заедно с хола и имаме доста лоша абсорбация. Когато готвя миришещи храни е много неприятно. С този спрей + проветряване спасявам работата.

# 163
За миризмите, сега се сетих, една приятелка ми каза, че в стара спрей бутилка сипва омекотител с малко вода и пръска пердета и де що има текстил в помещението.
Иначе обезмаслител и аз ползвам, но с цел да почистя повърхността, която е изпръскана при готвене.
След някои храни например, не пусна ли филтрите на ширма в миялната, просто не става. 🙂

# 164
Аз спрях да готвя зради тези миризми, но от съседите непръкъснато мирише. Не знам как да се спасявам!

Общи условия

Активация на акаунт