Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 642
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
знам го този трик, но колко да е  гореща ютия за вълна?

# 391
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай на ниска степен, нищо му няма на килима, като е през кърпа.

# 392
Аз бих го изнесла навън да замръзне първо и да изчопля колкото восък мога да махна, после с ютията.

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Ако ще замръзва, защо да го вдига? Торбичка лед би свършила същата работа. Вълнените килими са тежки, ако е и голям, е безмислено.

# 394
  • софия
Не, не е особено голям, пробвах аз с бучка лед, но знаете ли, късат се нишки, ако много се престараеш с изчоплянето.
Добре, ще го гладя, ама трябва сигурно през две кърпи-отгоре и отдолу

# 395
Изглади през кърпа. Тя ще попие восъка, а ютията ще го разтопи. Но кърпата може да стане неизползваема.

Затова може да се ползват и салфетки или друга попиваща хартия.

# 396
  • до най-прекрасния мъж
Вчера реших да махна предпазителите на шкафовете (тези, които се лепят и пазят децата да не ги отворят). Остатъка от лепилото изчистих с мокра микрофибърна кърпа и търкане. С мазнина нищо не стана, повече се замаза. Ако на някой му се наложи, да опита така. Но кърпата трябва да е с по-твърди власинки, не от тези пухкавите. Премахна се всичко без остатък.

# 397
Вчера пекох свински врат на роле и фурната е цялата в пръски. Вие как почиствате вашите?

# 398
Пиролиза имам. За 40 минути светва.

# 399
Моята фурна е нова и също има пиролиза, но мислех че тя е за по-сериозни замърсявания. Пиролизата чисти ли и стъклото?

# 400
Първо почиствате стъклото, сваляте водачите отстрани и тогава включвате.
Само не правете фаталната грешка да напръскате вътре с препарат за почистване и така да включите. Една позната си подпали кухнята така, печката се наложи да я сменят сред пожара.

# 401
Благодаря!

# 402
Вчера реших да махна предпазителите на шкафовете (тези, които се лепят и пазят децата да не ги отворят). Остатъка от лепилото изчистих с мокра микрофибърна кърпа и търкане. С мазнина нищо не стана, повече се замаза. Ако на някой му се наложи, да опита така. Но кърпата трябва да е с по-твърди власинки, не от тези пухкавите. Премахна се всичко без остатък.
Аз премахвам остатъците от лепящи неща с дегримьор за лице. Слагам на памучен тампон и търкам 2 минутки. Всичко се маха.

# 403
  • до най-прекрасния мъж
Аз премахвам остатъците от лепящи неща с дегримьор за лице. Слагам на памучен тампон и търкам 2 минутки. Всичко се маха.
Откакто родих, не се гримирам и нямам нищо подобно под ръка. Пробвах с обикновено и с бебешко олио, но нищо не стана. Само се замаза. То не е и само лепило, а е някаква мека лепенка и и отдолу лепилото. Затова реших да споделя, ако някоя мама се мъчи като мен.

# 404
А, щом има и такава лепенка останала като тънка ципа, трябва да се махне механично, то лепилото е под нея дето тепърва трябва да се разтвори и почисти.
Иначе дегримьор и мицеларна водя наистина много неща чистят, покрай мен приятел мъж почна да държи вкъщи шише с евтина мицеларна, за чистене на това-онова Grinning

Общи условия

Активация на акаунт