Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 587
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Mediterraneo
Моето е фитнес гривна, не смарт часовник. Гледам си часа, разбира се, но когато съм на работа, си чета съобщенията, виждам кой ми звъни и преценявам дали да се обадя, имам разни аларми и пр. Отделно си следя физическата активност.
Ребус, пробвай я първо с друг телефон, ако и там губи връзка, рекламирай.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:26 от Тарталета

# 556
От известно време и аз имам фитнес гривна и съм доволна. Единственият ми проблем е, че от скоро губи връзката с телефона. Смятате ли, че това опорочава данните? Не знам дали да направя рекламация, докато е в срок
Самите данни гривната си ги събира, все ще ги синхронизира когато се свърже пак. Но пробвай дали има ъпдейт евентуално на софтуера, рестартирай я, разни такива. Потърси за конкретния модел отзиви в тази насока също, може и да има предложени и решения. Рекламацията е ясна, ако не се реши проблемът. А той явно е проблем, щом казваш че се е появил в определен момент а не си е била по принцип така.
И аз имам безжични слушалки дето едните губят връзката много по-лесно от другите, ама те са си така просто, а това което пишеш звучи по-различно.

# 557
Каква марка за фитнес гривните ви? Може ли да се къпеш с тях и да си миеш ръцете? Съхне ли после бързо? Мразя да усещам мокрота на ръката ми и да мокри дрехите ми.
Идеално ще бъде тази фитнес гривна. Навивам 3 аларми на телефона си, който стои върху една мебел над главата ми, и да звънят през пауза от 5 минути, натискам и пак продължавам да спя. Имам огромен проблем със събуждането.

# 558
  • Mediterraneo
Xiaomi Mi band 8 е моята, преди имах 2 и 4. Цял ден съм с нея, на работа я мокря, къпя се с нея без проблем, в море и басейн също. Съхне, то е силикон.

# 559
Сама нямаше да си взема часовник, щото по принцип не нося, но при преподписване към оператора си взех нов телефон, към него пък тогава имаше бонус часовник и слушалки. Сега се чудя как съм живяла преди него. Като го сваля и все едно ми е отрязана едната ръка.
Преекспонирам, разбира се, но наистина ми е голямо облекчение. Ползвам го за аларма, следи ми активността, виждам си известията, които са ми важни и мога да преценя, без да вадя телефона, дали сега да отговоря. Приемам обаждания понякога. Веднъж с мъжа бяхме на вила, той беше излязъл да подготви барбекюто, аз пък се бях напъхала в банята. След малко получавам съобщение на часовника, че се заключил навън. Излязох и му отворих. Иначе ако разчитахме да чака да изляза ехеее 😂. Като си метна телефона някъде после лесно го намирам с часовника. Също за снимки е удобно да се използва. Изобщо страшно улеснение ми е.

# 560
Ми Банд 9 имам от скоро, преди това съм имала по-стари модели пак такива. Каишката която е по подразбиране е като гумена, т.е. не попива вода. Има и други варианти ако не искаш такава, но си идва с черна силиконова каишка. Водоустойчива е гривната, не е проблем да я мокриш но ако се къпеш с по-гореща вода май по-добре да я сваляш. Аз моята всъщност само под душа не я нося - не че къпането пречи на гривната, но гривната ми се пречка на къпането Grinning Не се сещам защо ти е да я носиш точно тогава.

# 561
  • There I was on a July morning
Здравейте,
как да изчистя петно от секундно лепило върху памучна дреха с черен цвят?

# 562
Досега не съм успявала да премахна секундно лепило- то направо прониква в тъканта - поне това се случи с една покривка на свекърва ми, когато бяхме с ММ ученици и запоявахме нещо си на масата (щото и капнал калай имаше, помня), ама явно не сме само запоявали Simple Smile
Потърси разтворител на секундно лепило, но дали ще свърши работа...

# 563
Аз сигурно.съм една от малкото, които спряха да ползват смарт часовника си. След няколко години нон стоп носене осъзнах, че това да виждам постоянно съобщения, обаждания,  нотификации ми носи допълнителен стрес. Постоянно нещо.да ми вибрира на ръката и да ме разсейва ми е напрягащо и се.почуствах зависима от него. Сега нося обикновен часовник, защото гледам често часа, а телефоните поглеждам когато реша, че искам (освен като звънят), а не когато ми извибрира на ръката.
Толкова със спама по темата Simple Smile

# 564
Здравейте,
как да изчистя петно от секундно лепило върху памучна дреха с черен цвят?

Никак, говоря от опит. Едни дънки така станаха домашни и така си бяха и изхвърлени после след време като се износиха.

# 565
Едва ли може да се изчисти секундно лепило от дреха. Това като залепне,край. През пролетта си залепих пръстите и едва ги отлепих. Имаше поражения. Не искам да чувам за това лепило.

# 566
  • Sofia
За залепени пръсти с това лепило имало лек…,обаче гледах клипчето без звук и не разбрах сол или захар се слага 😏,но едно от двете помагало 🤔

# 567
За залепени пръсти с това лепило имало лек…,обаче гледах клипчето без звук и не разбрах сол или захар се слага 😏,но едно от двете помагало 🤔
Сол с топла вода се топят пръстите. Донякъде помогна. Какво ли не използвах-лакочистител, оцет, пила за нокти. Ужас беше. Беше изсъхнало лепилото-някакво старо беше, пробивах и стисках. Каго изведнъж плисна-по пръстите, плота, мивката и плочките в кухнята. Аз глупавата не използвах ръкавици.

# 568
Не знам има ли нещо което може да разтвори такова лепило. На дреха ми се е случвало да капна, буквално се втвърдиха влакната до положение че се чупят там, стана дупчица освен и петънце, тънка трикотажна блуза беше. Ако ми беше нещо любимо, вероятно щях да се опитам да покрия с някаква апликация или щампа/стикер, ако дрехата и мястото на петното позволяват. В моя случай я поносих из къщи някое време и я пенсионирах.

# 569
  • Бургас
На дрехата дали не би сложила от онези апликации ли, как се казват, дето се лепят с ютия. Продават се по кинкалериите, а и в Тему има много.

Общи условия

Активация на акаунт