Отговори
# 165
  • Бургас
Мамите, които бихте ваксината от ЗК /незнам дали има значение/ какви компреси слагахте???  Аз като се прибрахме от консултация му направих компресче с мокър памук и няколко капки ракия, както педи каза и всичко беше ок. Вечерта изкъпахме бебо, и както винаги той си гука  и се смя, е след това обаче дойде ред да слагаме ново компресче, и познайте такъв рев настана, 2 часа се дра милия, ни гушкане, ни биба, нищоооо, накрая махнахме компреса и след няколко гушкания се успокои.....незнам какво да правя. Сега сме без компрес.....и се мъчи да спи милото, ама на всеки 30 мин се събужда, проревава и пак се унася.....сигурно го боли милото.....

А и другото фрапантно е че, като рева Петьофито и гледам и от другата страна на десния венец има такова беличко нещо, дето е зъбчето.... newsm78 хм жалко че го забелязах, след консултацията, ама прилича на втори зъб..... Thinking направо ще се побъркам....

Браво за зъбчето, ама избило ли е или само се забелязва ? 
Ами струва ми се, че не е пробило венеца,ама доста се вижда......

# 166
Mam21, вие ходихте ли на лекар за сълзенето?
Ники, как ще кърмиш душо
Момичета, ние бяхме на очен, имаме възпаление и ни изписафха TOBREX което е антибиотик и пише на бебета се дава само когато е наистина необходимо. Вярвам лекарката знае и не го изписва за първи път, но ми е толкова страшно да капя в тези красиви очички, а не може без това знам  Cry. Някой имал ли е подобен проблем?.  много ми е гадно с това очно възпаление къде ни намери  newsm78 Прегръщам ви  Hug

# 167
  • София
Vessito, страшно много ти завиждам / най-добронамерено/, че кърмата ти стига. Мерките ви са за завиждане  newsm10, и за това нямаш място за притеснение. Явно детенце си хапва добре. Ние сме на смесено хранене, а и малката ми прави кърмаческа стачка  Weary. Когато е нервна се радвам ако изобщо захапе гърдата. В повечето случаи дори и не засуква, а я пуска и започва да се извива и да плаче. smile3518
Mama meqi, с моя скромен опит мога само да ти кажа, че малката ще връща още няколко месеца. Това не е проблем, просто не им се затваря някаква клапичка и за това така се случва. Притеснително е, ако повръща на фонтан.
Liletka, за заабелването на пишлетата. Някои доктори са против забелването, но нашата педка е „за”. Така, че на баткото още от първия ден вкъщи започнахме да забелваме и сега при всяко къпане леко забелваме за да се изчисти от мръсотийки.
Fiffi, не ми се е случвало на малката да й се поти главичката, освен когато се дере от рев.
Kriss, ваксинирах миналия месец мота красавица с ваксината на ЗК. Почти целия ден беше неспокойна и плака неутешимо, а на мястото на убождането беше твърдо и подуто около 2-3 седмици, след което изчезна. Не е болезнено за бебоците, а може да го има около 1-1.5 месеца.
Ники, честито ви зъбче smile3501! Провери и за другото с метална лъжичка – ако изтрака, значи си имате второ зъбче. А за компрес- аз слагах риванол на мас и вечерта само го намокрям.
Detelini, и ние сме същите. И днес й капах от антибьотика. Педката каза, че е запушен слъзен канал и да масажирам от нослето навън под клепача. Преди имаше много гурелчета, а сега намаляха. Дано се махнат по-бързо. Praynig
Да се похваля - Катето вече трета вечер започва да се нервира след ядене и като я занеса в креватчето и на тъмно си заспива сама и е много доволна  smile3524. Дано така да продължи  Praynig.А вчера излизам за малко от хола, като я бях оставила сама на леглото по гръб и като се върнах я заварих на лявата й страна.
Тази вечер реших да се правя на примерна съпруга и да изгладя няколко ризи на мъжа  1ironingми и взех че си "изгладих" и два пръста  Shocked.  Седанала принцесата да глади hahaha.
На 15.02.07 бяхме 5.500кг и 58 см.
Лека нощ от мен.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 23:48 от selena6

# 168
detelini ние в момента нямаме такъв проблем и дай боже да нямаме PraynigНо докато бяхме в болницата, когато Аделина се роди ми се беше взел акъла.От очичките и на моменти такива секрети извираха(като гной)...направо ми се ревеше.Лекарката ми беше казала, че обикновенно се получава при бебета, които са нормално родени заради родовия канал.А ние бяхме секцио и ми беше много чудно newsm78....та в крайна сметка и на нас ни изписа TOBREX, въпреки че тя беше много малка, но много бързо ни мина.Пожелавам ти бързо да се оправя бебо.
Ники честито ви зъбче  WinkДано безболезнено да му избиват зъбчетата на Петьофи!
Лека нощ на всички! Hug

# 169
Е браво....успя да ме разсмееш, така че за малко да събудя бебка. Joy

# 170
Момичета ,честит 8 март да сте живи и здрави и много щастливи жени и майки!
Ние по цял ден сме на разходка и едвам смогвам да си оправя къщата,ужас.
Тобрекс и на нас ни слагаха още в болницата, но нямаше голям ефект, аз капвах кърма и доста ми помогна.

# 171
Никки, браво на вас !  smile3501 Не само, че сте първите озъбени, ами и втори зъб вече ! този Петьофи много напредничаво хлапе   Hands Clap
detelini, не мисля че това пречи на кърменето, освен ако не хапе нарочно. То иначе как кърмят до 1, че и до 2 години.
Vesito, много добре си ти е бебчето, а и не мисля че могат така масово да се сравняват децата без оглед кога и колко са родени и с какво се хранят. Пък и дори тогава, пак са си различни  Naughty (ние понеже не сме от големите, та затуй тъй говоря Wink )
и ние сме фини дами - на 2 месеца и 2 седмици беше 4500 и 55 см.
moonlady, maiche  и ние така бяхме на 2 месеца и 1 седмица. Ха-така да се окуражим и ние с по-фините бебоци  newsm19, няма само 6-7 килограмовите да се пъчат.  goodscale  
mutsanka ,  парчето от питката постоя 2 денонощия и после го свалих и изхвърлих, а с паричките купих нещо за беба.
Имам въпрос - отзад главичките на бебоците ви стават ли на червени петна от лежането? При нас - да, после изчезват и нови се появяват, а и точно там косата й се накъса и стана петно почти без коса. При вас така  ли е?
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ !!!  cheers

# 172
  • Варна
Честит 8-Ми Март Момичета !!!
Пожелавам на всички да сте все така щастливи , обечани и желани !!!
Весел празник !!!

Относно " питката " , на мен ми казаха да държа пърчето нависоко , така както го бях оставила 20 дни ( аз лично не разбрах защо точно толкова ) и после да го взема и да го дам на куче да го изяде ( нали то се води най-добрия приятел на човека ) ! В случая парчето от питката си го хапна другото ни " детенце " , Дакела Зиги , а с паричките ми казаха да купя нещо на бебата !!!

# 173
ЧЕСТИТ 8 ми МАРТ  на всички другарки!  bouquet
Момичета, поздравявам ви с днешният празник ( е малко тоталитарен, наистина )  Wink и ви желая от все сърце пълноценни мигове с вашите рожби!
Бъдете здрави и щастливи горди майки!

Аз като една горда "майка - кърмачка"   newsm62, току-що изцедих 150 мл от женските си прелести / нещо , което не бях правила доста отдавна/ и с учудване установих, че на фона на моето сериозно дохранване, въпреки всичко, кърмата се регулира според нуждите на детето. Имам предвид , че се увеличава.
Nikki_Ivanova, браво бе ! Честито зъбче / зъби/ ! Grinning
Нашата рецепта против нощното хранене е шишето с вода ( разбира се , ако не си върл привърженик на изключителното кърмене)
Системата при нас работи от първия ден вкъщи - гракне ли нощем , което слава богу става веднъж,бутам шишето с 150 мл ( в момента) с вода. Това упражнение постепенно доведе до резултат при заспиване около 23 ч - будене чак след 5ч. сутринта.
Е, понякога / както е видно от ранния час в който "кукувам" Wink/ заспим ли преди 22ч , наистина не издържаме цяла нощ и тогава ползвам водата.
selena6 и аз преди няколко дни се "белязах" с ютията , та даже и мехур станал...!
Ама нали не съм го видяла и при къпането се намокри, спука и бая голяма рана зейна. Страхотна работа ми свърши на Жижи Бивацина, дето му пръсках пъпчето първите седмици - за нула време заздравя и коричката падна thumbsup

# 174
чeстит 8 -ми март, мили дами!
Бъдете все така красиви и обичани както до сега!

Една честитка имате и от моята щерка zа праЗника
Тук  http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2346120

# 175
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МОМИЧЕТА,ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СТЕ ВИНАГИ КРАСИВИ,УСМИХНАТИ,ЖЕЛАНИ И ОБИЧАНИ ЖЕНИ И МАЙКИ.

Ники, честито ви зъбчета. аз чак сега разбрах, явно съм пропуснала някой пост Simple Smile
Моята госпожица вчера цял ден ме изндудва да я нося на ръце Sad като гибон станах,малее... някоя майка беше казала че бебето и е шефка, дам... вече и аз си го мисля, шефка 24/7
Дано днес да е хубаво времето и да излезем на разходка Simple Smile
Приятен ден на всички и много усмивки днес Simple Smile

# 176
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА  bouquet бъдете винаги обичани и уважавани жени и майки (може да е тоталитарен празник, ама сме си го извоювали и си е само наш  thumbsup
di_ радвам се че Вела вече е добре  Grinning
Nikki вие ме изумихте с тоя зъб - поздравления  Grinning моя син извади първото си зъбче на 8 месеца, та и сега с Бояна не очаквам по-рано.

# 177
# 178
Честит празник, мили момичета! И честит делник, за да се чувстваме жени не само по празниците, за да бъдем желани и обичани майки и съпруги всеки ден !
Аз днес вечерта мога да се похваля, че оставям мъжете да се гледат и отивам да празнувам подобаващо с други жени... и мъже де. Laughing
Пожелавам ви много слънчево настроение в душите през деня и направете днес поне едно нещо от чисто егоистична женска позиция. Целувки на всички малки и големи Жени от мен !

(отивам да си черпя малкия мъж с две бири ... шегувам се- с две цици Wink)

# 179
Tini-mini, това петно без косичка отзад на главата е съвсем нормално за всички бебенца.
Честит празник, мили мами! Аз снощи празнувах с колегите от работата. Беше много мило човек малко да се откъсне от къщи и да се разнообрази.
Приятен ден на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт