Априлче 2025г./тема 2/

• 27 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Не беше стерилна урината … никога до сега не са ми излизали такива неща, но това е първата урина, която ми е назначавана през бременността. Нямам и проблеми с бъбреците 😏
Рози, на Клексан съм, но не знам какво е действието му спрямо левкоцитите в урината - 6 единици над референтната стойност съм, а албумина е 10 над Реф. Стойност.
Пълнолуние Токуда работят в НЗОК, за изследвания не се чака толкова много, а и бременните жени са с предимство.

# 526
И аз ходя 2 пъти в месеца, тоест през 14 дни.
Албумина знам също, че се повишава ако ядеш много кисело и солено. В по-напреднала бременност трябва доста да се внимава с приема на тези. А левкоцитите показват наличието на някаква инфекция. Не е изключена и грешка в лаб. изследвания. Simple Smile

# 527
Стискам палци! Особено сега, когато гаденето почти го няма, по никакъв начин не усещам и бебенцето... Голям страх ми е. Но през месец казаха, че е оптимално.

Може да си изтеглиш приложение за сърчицето на бебчето да слушате. Помага да си по -спокойна. Аз ползвам на hear my baby heartbeat monitor.

# 528
Здравейте мами,тайничко ви наблюдавам от няколко дена как протичат вашите бременности и реших и аз да ви пиша.От повече от 10 дена съм със прокървяваване веднъж на ден, не е много и всеки ден е различно понякога е кафеникаво понякога е червена кръв но не е обилно .Нямам болки ,ходих три пъти на прегледи при различни доктори през това време и не се видя нищо притеснително .Та реших да питам и тук това дали се е случвало и при някой от вас.
Вече започвам да се притеснявам.

# 529
Здравейте мами,тайничко ви наблюдавам от няколко дена как протичат вашите бременности и реших и аз да ви пиша.От повече от 10 дена съм със прокървяваване веднъж на ден, не е много и всеки ден е различно понякога е кафеникаво понякога е червена кръв но не е обилно .Нямам болки ,ходих три пъти на прегледи при различни доктори през това време и не се видя нищо притеснително .Та реших да питам и тук това дали се е случвало и при някой от вас.

Може да имате нисък прогестерон, сигурно са Ви го споменали. Имам и позната, която при качването на плацентата е имала леко кървене.

# 530
Не не са ми казвали ,но според тях е ,че го нося ниско бебето.

# 531
Зариа, бъбреците най-много страдат през бременността. Повишаването на албумина не е много добре, защото е един от знаците за прееклампсия, но може и просто да е случайна грешка. Седиментът в урината показва какво е положението и колко в действителност е повишено. Моят съвет е да пуснеш стерилна и обикновена урина след тоалет и по възможност първа сутрешна. Не искам да те плаша, но трябва да следиш нещата...
Докато бях в болницата и моите изследвания на урината бяха трагични (белтък и много еритроцити), но аз си знам за проблемите и съм наясно, че няма да ставам по-добре...

# 532
Стискам палци! Особено сега, когато гаденето почти го няма, по никакъв начин не усещам и бебенцето... Голям страх ми е. Но през месец казаха, че е оптимално.

Може да си изтеглиш приложение за сърчицето на бебчето да слушате. Помага да си по -спокойна. Аз ползвам на hear my baby heartbeat monitor.
Това е чудесно, не знаех за това приложение! Изтеглих, сега ще видим дали ще запише нещо. Пише, че се чува сред 18 - 20 седмица, аз още съм 15, дали ще се чуе нещо или само моето сърце?

# 533
Благодаря Ви за отговорите, момичета.
Албуминът е 0,03 g/L 😏 което в повечето лаборатории го дават като Горна граница на референтната стойност, но пак ми е притеснено.
Момичета, аз започвам много да се изнервям на моята АГ, та, кажете вие, към настоящия момент колко пъти са ви изследвали урина? Защото моите изследвания ми ги назначи АГ по НЗОК, а не тази при която ходя на частен прием .

# 534
Моят АГ от ЖК до сега два пъти ми е назначавал урина.
Зари, пусни за всеки случай стерилна и обикновена урина отново, както са те посъветвали момичетата ❤️

# 535
Аз тук във АГ Варна, дори не си виждам резултатите от изследванията.........
Сега скоро имам час за АГ и ще пускам урина за втори път.
Принципно те получават резултатите и ако няма проблем не те информират за тях.
Та .....сега с тази терапия с фракси и аспирин ще си пускам и сама разни изследвания и мога да си добавям по някой друг показател, който искам да следя по - изкъсо.

# 536
Зариа, съвсем нормално е да е един път. Аз си пускам всеки месец, защото имам проблем и очаквам нещо да засека рано. По принцип е най-евтиното изследване и въобще не го мисля.
Албуминът ти е нещо съвсем минимално, но за твое успокоение можеш да видиш как седят нещата.
Сега ми се обади генетикът и представете си материалът, взет ми от хорионбиопсията, още не е изпратен от София... Нямам думи просто. Три пъти се обаждах до НГЛ в петък.Сега ще падне още по-голямо чакане, защото обработката е 20 работни дни след получаването. Направо ми се реве от безхаберието на хората... Sad

# 537

Това е чудесно, не знаех за това приложение! Изтеглих, сега ще видим дали ще запише нещо. Пише, че се чува сред 18 - 20 седмица, аз още съм 15, дали ще се чуе нещо или само моето сърце?

Аз го ползвам от миналата седмица и чувам туптене, но може би трябва да се уцели да е близко до сърцето на бебчето, а това е доста трудно. Правя поне 10 опита, докато чуя ясни удари.
На мен ми се наложи покрай стреса, че ме събуждат по никое време и нямам достатъчно сън. Сигурно по-нататък ще се чува по-отчетливо. Бебчето се мести и затова в даден момент ще се чува ясно, а после по-приглушено или нищо. Аз поставям телефона на едно място и чакам около 20-30 секунди. После записа е готов и можеш да чуеш какво се е записало.

Гери, ужасно е това безхаберие навсякъде. За съжаление, само си тровим нервите. А те се оправдават с много работа. В случая пробите би трябвало да се взимат по поръчка, когато има такъв материал. За две седмици да не са намерили време, малко е съмнително.

# 538
Рози Е, това пък вече съвсем не мога да го разбера. Нали трябва да имаш, за себе си, някакво медицинско досие. Не си вързана за тях до живот. Утре, ако искаш да смениш доктора и новият ти каже, че иска да види изследванията какво правиш.
Аз така отидох в Токуда на преглед по НЗОК и ми изискаха всичко като прегледи к изследвания до сега. Установих, че моята си гледа някакви неща, следи си, но ни следа в амбулаторния лист. Така, напр., съм убедена, че ми е мерена маточната шийка, но въобще не е отразено в амб. лист като стойност. Съответно следващият път, ако се скъси (пази Боже) тя няма как да разбере. 😏
Въобще, изследванията за тромбофилия си ги назначаваш сам, после са много изумени от резултата и питат “ама защо го пусна”. Ами, защото, мисля си аз, не искам да имам спонтанен аборт (пази Боже), за да решиш да го пуснеш.
Гери Абсолютни безхаберници! Бях се решила да съдя лаборатория Вита, заради стреса, който ми причиниха с грешните си резултати. На същото основание мога да ги подкарам и, ако се забавят повече от посоченото . За съжаление никой не може да ти върне нервите и стресът, който изживяваш.

# 539

При мен имаше такова зацапване всеки ден по-малко, беше спряло за една седмица и вчера имах кафяво зацапване, което продължи и днес. При мен се получава от полип на шийката на матката, а на скоро ми видяха и миома, за която още не са сигурни дали е миома. В началото казваха, че няма никакъв проблем, докато една вечер не получих кървене, обилно и отидох на спешен кабинет. Там ме пренасочиха към дежурен гинеколог и тогава се откри полипа. Казаха пълно лежане, за да не се получават кръвоизливи. Тогава ме гледаха с някакъв инструмент, за да проверят дали не е от уретрата и се разбра, че не е оттам. С вагинален нищо не се виждаше. Изискай да те прегледат по-обстойно.

Общи условия

Активация на акаунт