Априлче 2025г./тема 2/

• 27 421
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Кактусче, благодаря за упражненията! Аз вчера точно си говорих с една позната какви упражнения е правила и се чудя дали да почна и йога за бременни. Отдавна не съм спортувала и трябва да се върна малко към повече движение Laughing

# 571
Зари Супер за добрите резултати.

Кактусче, как ти завиждам за котарачетата. Много ми липсва моето коте и винаги съм искала  моето дете да израсте с него, но него вече го няма. Още си поплаквам за него. Хем искам котешко присъствие вкъщи, хем не мога …

Тази седмица при мен гаденето се завърна и повръщането.

Тази седмица мисля най-накрая да взема да поръчам книги за отглеждане на бебок.

# 572
Пълнолуние, на кои книги си се спряла?

# 573
Кактус, благодарим за линка.
Аз също пусках изследване за токсоплазмоза, защото сме с коте и зайче, но и аз не съм го карала.
За упражненията аз чаках хематомът ми да се махне, защото бях с леко отлепяне в началото и лекарката в понеделник ми даде зелена светлина, че мога да правя упражнения

# 574
Здравейте, мами 😊
На мен ми се случи нещо много странно. При ФМ ми бяха казали, че плацентата ми е задна висока. Снощи бях при друг лекар по ЗК, според който плацентата ми е предна ниска. При което аз, объркана, му казах, че на ФМ са установили обратното.
Започна една чуденка при него. Каза, че вероятно имам изключителни контракции, и затова му изглежда да е така. Изписа ми Магнерот.
 Не съм лекар, вероятно не греши, но ми се стори много странно. Някоя от вас имала ли е такъв случай?

# 575
Ели, още не съм избрала. В предната тема бяха препоръчали 2 книги и мисля да ги издиря кои бяха. Моя приятелка ми препоръча тази книга, но тя е за бременноста.

И мисля да си взема и книгата на Хедра

Предполагам другият месец ще има намаление на книжки и може да изчакам още няколко дни. Ще се радвам на препоръки .

# 576
Здравейте, мами 😊
На мен ми се случи нещо много странно. При ФМ ми бяха казали, че плацентата ми е задна висока. Снощи бях при друг лекар по ЗК, според който плацентата ми е предна ниска. При което аз, объркана, му казах, че на ФМ са установили обратното.
Започна една чуденка при него. Каза, че вероятно имам изключителни контракции, и затова му изглежда да е така. Изписа ми Магнерот.
 Не съм лекар, вероятно не греши, но ми се стори много странно. Някоя от вас имала ли е такъв случай?
Доста странно, не мисля, че плацентата си мени мястото, освен ако не се отлепи, и закрепи после пак на друго място. Чувала съм за ниска да се покачи, но това по-скоро е от растежа на матката. Така ми е логично. Нека и другите кажат.
Чудно ми е как се бърка плацента с контракции?

# 577
elliepeanut, идеята за йога е страхотна ❤️ Може да споделиш някое линкче, когато си избереш. ☺️

Луничке, съжалявам за котачето.... 🥺 Мъжът ми винаги е живял с котаци, а на мен ми беше мечта. Едното котаче го имаме от 5 години, а другото от две 🤗 Когато мъжът ми е нощна, те ми правят компания. Обаче!!!! имам голям тормоз от страна на майка ми 🥺 почти всеки път ми казва да махна котката(тя не знае, че са две🥹), колко е вредно да дишаме един и същ въздух, не искала внучето ѝ да расте котка, нещо щяло да му стане.....наистина това ми идва в повече, защото мечтая за деня, в който детенцето ни ще се гушка с котаците. Иначе винаги може да си вземете една пухкава топка, когато госпожицата ви се роди и малко порасне. Ще бъде огромна радост. 🥰❤️😍 Иначе аз имам този дневник за бременни, но съм със смесени чувства 😁

Лили ❤️🥰 радвам се, че имаш зелена светлина и нека до термин всичко да е безпроблемно. 🤗

Малинка, ако си имала контракции може и грешно да са определили мястото на плацентата. В коя седмица си? По принцип след 5тия месец трябва да започне да се вдига, не се притеснявай 🤗 Иначе няма как от предна изведнъж да стане задна и обратното....може единствено да се движи нагоре в общия случай, това се получава от растежа на матката.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 12:35 от Kactus

# 578
Скрит текст:
ММ, който не харесваше котки много се привърза към моето момче, въпреки че 5 години го хапеше докато свикне с него. Аз живях 14 г с моето момче и раздялата ни беше много много трудна и си казах, че никога повече не искам да изживея това. Преди 2 години взехме временно коте, т.е бяхме за 2ри път приемно семейство, но тази година и намериха постоянен дом и я взеха. Въпреки, че тя не даваше да се гушка пак се привързахме към нея. Сега ММ иска коте, но се съобразява с моята болка … Аз съм израснала с животни и бих искала и детето ми да е така. Иначе не съм боледувала от токсоплазма.  
Първата книжка тип Дневник ли е? Ако е и трябва са попълвам нещо,  то ще я пропусна.

Аз още не смея да започна раздвижване. Ще питам на следващият преглед за йога. Е ще изчакам и гаденето да намалеее.

# 579
Пълнолуние, аз си взех тази на Хедра и ще започна да я чета през януари или февруари, че да са ми пресни знанията.

Очертава се и аз да съм с две котета и бебок. Нашите не са много ок с темата, но пък мъниците са ми като дечица. Аз си пуснах тест за токсоплазмоза още през септември и излезе отрицателен, като АГ ми каза да внимавам да не ме дерат и да не пипам уличните котета.

# 580
Луничке, тип дневник е, но не само:
Скрит текст:

# 581
Здравейте мамата,и аз да се оплача +12 кг съм,много ми личи в 17 гс.бебо върви с една седмица напред,но проблема при мен е че съм с дископатия на три прешлена и още повече ме боли,но ще стискам зъби до финала,вече съм болнични и повече почивка Simple Smile

# 582

Тези съм си взела аз за сега, като скъсаната на д-р Спок е от свеки (по нея е отглеждала мъжът ми😅). Тези които са със съвети за хранене по време на бременност са ми малко непрактични на мен- не ги препоръчвам, но друготе са топ.👌🏼
Също си взимам списание Кенгуру всеки месец. И наблягам предимно на книги по скоро за отглеждане на бебчето.. за бременността ме стресират и не си взимам такива. 😃
Лилавата с бебенцето на корицата на д-р Сиърс много ми харесва. Има списъци за родилно, списъци за пазаруване за новродено и всякакви други полезно нещица.

# 583
Не издържах, взех първата дрешка за бебчо🥹🥰❤️

# 584
И аз взех онзи ден като разбрах на 100% пола. Изкуших се 😄

Общи условия

Активация на акаунт