Априлче 2025г./тема 2/

• 27 449
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Зари, ще съм ти много благодарна 🤗❤️ Ще може ли да попиташ дали може в конкретен час да вляза, защото няма как да чакам на опашка точно за това изследване. Като кажеш бременна жена за анти Ха и те ще разберат. Предполагам ще трябва предния ден да се обадя за час. Тогава ще съм в 21г.с.(живот и здраве 🙏) ☺️

# 511
КактусчеДа, няма проблем. До края на седмицата ще стигна до там, че имам едни изследвания по НЗОк, които трябва да пусна. Ще попитам и ще ти пиша Simple Smile Ако се присетиш още нещо, пиши Simple Smile

# 512
Момичета, имате ли бодежи и болки леки ( като менструални ) и леко чувство на тежест понякога ?

Като чета … и се чудя, това да имаш контракции толкова рано - опасно ли е?

Иначе и аз имам понякога такова чувство - на тежест, за кратко , и леко свиване - дали е контракция ? Как така в 16-17та седмица? 👩💻

# 513
Аз днес си мисля че цял ден ми се стяга корв а не знам възможно ли е аз съм в 10та седмица с големия имах чак в 7мия

# 514
Аз днес си мисля че цял ден ми се стяга корв а не знам възможно ли е аз съм в 10та седмица с големия имах чак в 7мия

С първата бременност почнаха от 21 седмица, сега имам контракции от 14та седмица. Така че всичко е възможно. Важното е да го споделите с наблюдаващите Ви лекари. Всяка една болка трябва да се има предвид, с първата бременност не им обръщах внимание докато шийката ми не се скъси за един ден. Тогава  мислех, че е нещо нормално да имаш такива неразположения.
Момичета, имате ли бодежи и болки леки ( като менструални ) и леко чувство на тежест понякога ?

Иначе и аз имам понякога такова чувство - на тежест, за кратко , и леко свиване - дали е контракция ? Как така в 16-17та седмица? 👩💻

Чувството за тежест ниско долу е индикатор за възможна контракция. От сега нататък матката започва драстично да расте и е нормално да реагира.

# 515
  • Смолян

Точно това почувствах в четвъртък вечерта - тежест. В петък вече имаше и стягане без болка, както и леки прибоцквания. Днес нищо, че на прегледа всичко беше наред към 19:00 отново усетих тежест, но след лягане и почивка всичко отмина.
Говори с АГ си.

# 516
Здравейте, и вие ли ходите на прегледи веднъж в месеца❤️

# 517
2-пъти, веднъж платено и веднъж безплатно за ЖК.

# 518
Аз не съм ходила от средата на месеца, след БХС и пренаталния тест. Казаха ми, че вече няма нужда толкова често и страшно ми се е свило сърцето до другия преглед идната седмица.

# 519
Аз не съм ходила от средата на месеца, след БХС и пренаталния тест. Казаха ми, че вече няма нужда толкова често и страшно ми се е свило сърцето до другия преглед идната седмица.
Моя преглед е чак на 18ти ноември🥺

# 520
Стискам палци! Особено сега, когато гаденето почти го няма, по никакъв начин не усещам и бебенцето... Голям страх ми е. Но през месец казаха, че е оптимално.

# 521
Здравейте, момичета!
Днес ми излязоха резултатите от урината и съм доста притеснена. Излезнаха ми доста повишени нива на албумин и левкоцити в урината. Писах на АГ ми. Чакам да отговори. Някоя от Вас с подобен проблем?

# 522
Здравейте, момичета!
Днес ми излязоха резултатите от урината и съм доста притеснена. Излезнаха ми доста повишени нива на албумин и левкоцити в урината. Писах на АГ ми. Чакам да отговори. Някоя от Вас с подобен проблем?

Доколкото знам, повишен албумин показва недостатъчен прием на течности. Стерилна урина ли си давала? За левкоцитите пак може да е свързано с бъбреците, имала ли си проблеми с тях?

# 523
Зари, ти нали беше на фраксипарин. Специално за левкоцитите четох, че може да се повишат и то по - скоро езонофилите. Така че ако можеш да си пуснеш ДКК, да видиш дали езонофилите са завишени. Аз след 3 седмици ще пускам контролни изследвания и също ще ги проверя.
За албумина не мога нищо да кажа.

# 524
И аз ще ходя по 2 пъти в месеца. Едната консултация ми е тази по НЗОК, а другата платената при друга лекарка. И двете се познават и знаят, че ме следят и двете. А и работят в една сграда, но са различни клиники. Просто ще се чувствам по-добре да не е 1 път в месеца, а и заради плацентата. На едната и ехографа и е по-добър.

Аз още се чудя къде да пускам  изследванията по ЗК. Лекарката каза да не са в Рамус, пък на Бодимед нещо за урината смъмри.

Май Надежда не работят с направления. Споменахте, че Токуда работят с направления, но работят ли и събота и неделя? Няколко пъти минавахме през Токуда в работни дни и опашката за паркинга е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт