Априлче 2025г./тема 2/

• 27 407
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
И аз да се похваля... Изпратиха ми материала и го занесохме в лабораторията за понататъчно изследване. Сега ще чакаме...
Иначе препоръчвам като книжка за бебето Дневникът на мама и татко. През  2017 го раздаваха на всички форуми и семинари за бремеността. Вътре на едно място имаше абсолютно всичко - хранене на бебето, захранване, гимнастика и документи за след раждането, дневник за ръст и тегло и много други неща. Бяха събрани на едно място и ми бяха супер полезни. Сега трябва да си я намеря пак.
Едитвам се. Вече има и приложение. Леле каква ретро мама ще съм... Sad
https://www.namama.bg/
За тази книжка става въпрос.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 14:26 от Gery666_

# 586
Супер, Гери 🤗 Благодаря за препоръката за книжка. Преди имаше безплатни семинари за бременни в Бургас. Естествено, когато съм бременна няма....
Иначе аз не знам пола на 100%, но взех бебешка дрешка в неутрален цвят, много ми хареса 🤗❤️❤️❤️

# 587
Леле какво щастие е да вземеш първата дрешка🥰🥰🤗🤗

# 588
Кактус не е време за семинари. Много болно време е. Аз още не мога да се оправя. Вчера вечерта ме почна силна хрема и имам чувството, че се презаразих от детето втори път. То поне се пооправи.

# 589
Гери Оздравяхте ли? След колко време ще излязат резултатите? Стискам палци всичко да е наред.

П.С. Сега видях, че си писала. Бързо да оздравяваш.

# 590
Момичета, някоя от вас изследвала ли е TSH хормон? При мен резултата е 2,95 при референтни стойностти 0,27-4,20 mIU/ml. Доколкото знам стойностти над 2 не са препоръчителни при бременност. Ще се консултирам с АГ. Вие какво мислите?

# 591
Гери, права си, не се замислих. Дано да има февруари-март, когато е по-добре положението. Бързо оздравяване 🍀
Джинджър, само TSH не е показателно. Обади се в лабораторията от същата кръв да изследват и Т4.

# 592
Пълнолуние ох, за съжаление аз съм по-зле от днес. Детето е по-добре. Резултатите след 1 месец. Гледам да не го мисля, че няма да мига да спя иначе. Стискайте ми палци.
Ginger не е показателно TSH. Трябва ти и преглед на щитовидната. Моята е с хипофункция и лекарката ми изписа по-висока доза от Л-тироксин, защото продължавала да де стапя. Както те насочват момичетата, направи консултация с ендокринолог и успех.

# 593
Момичета, някоя от вас изследвала ли е TSH хормон? При мен резултата е 2,95 при референтни стойностти 0,27-4,20 mIU/ml. Доколкото знам стойностти над 2 не са препоръчителни при бременност. Ще се консултирам с АГ. Вие какво мислите?

Аз изледвах в понеделник , TSH -2.09
Ендокринолога каза, че всичко е в норма, при мен път FT4 е ниско, но не ми назначиха нищо...

# 594
Аз съм на терапия с еутирокс и поддържам TSH под 1, даже под 0,5. Пускат ми да го изследвам заедно с FT4.

# 595
Аз съм на терапия с еутирокс и поддържам TSH под 1, даже под 0,5. Пускат ми да го изследвам заедно с FT4.

FT4 колко ви е ?

# 596
При 0,5 TSH FT4 - 18. В понеделник предполагам ендокринолога ще ми намали дозата на лекарството, около 1 мисля е оптимално.

# 597
При 0,5 TSH FT4 - 18. В понеделник предполагам ендокринолога ще ми намали дозата на лекарството, около 1 мисля е оптимално.

При мен TSH 2.09 (0.27-4.20)
FT4- 10.60(11.90-21.60)
Тези бяха моите, никой нищо не ми назначи, разчитам на компетенцията на докторите, не разбирам от хормони
Дано всичко е норед !

# 598
Мануна, от кога си на тази доза? Хормоните ти са просто перфектни и не виждам смисъл да ти променят дозите.

По време на бременност TSH може да е 0,006. Важно е Т4 да не е ниско.

# 599
Кактусче, от началото на бременността. Преди това бях на 100, сега на 125. На всеки 40 дни ходя при ендото с изследвания. Не знаех, че няма проблем да е толкова ниско, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт