АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 350
  • 439
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Нашия стол е Мастър шеф на Чиполино. Доволна дъм, лесно се сгъва и поддържа. Има пълно легнало, което ползвах много малко, докато седеше при мен да готвя.
Столчето ни е Cybex Sirona Gi-size. Малката е там от 3тия месец. Много и е удобно

# 121
  • София
Тъкмо днес поръчах на Cybex Pallas G I-size plus. Много се чудих между него и Anoris-a на Сайбекс пак. От 76см или 9кг е, та тъкмо докато дойде и ще й стане. Баткото вече 3г и малко е с Britax Roemer Advansafix IV R. Неговото като взимахме беше сред топ по сигурност, сега не е в класациите напред, но той скоро ще е за бустер.

# 122
Така става. 12, 15, 20 мин да се вари пак така ще си е. Почнах в последно време с малко количество топло пюре да го разбивам по усърдно, за уж по приемлива консистенция. Малко по добре е, но не е на 100%. Дтугия вариант е пасатора с пюрето и жълтъка. Не съм пробвала, но няма как да не стане.
Аз съм от майската група, но реших да почета при вас. И при нас имаше проблеми с жълтъка. 100% се пасира перфектно с пюрето. Готово пюре отварям слагам жълтъка, пасирам и ми го хапва с удоволствие. Иначе беше едно плюване...

# 123
  • Варна
Жълтъка също можр и с една супена лъжичка вода да се намачка с вилица, и така да се добади в готово пюре. Моето дете няма проблем с парчетата и аз не го правя

# 124
  • София
Ние най-накрая доживяхме прегледа при Фурлакис 😀 Доволна съм много. Даде насоки и за баткото за някои неща и се разбрахме и за него да запазим час, ако не помогнат упражненията. Поговорихме и за прохождането на малката и за обувките, че тя вече се изправя по мебелите и почти е на ръба да тръгне да мърда. Като цяло ок е с боси, но не разбира hype-a по тях. Каза - гъвкава подметка на всякакви посоки (не само да може да се навива на охлювче), здрава пета, не толкова да е тънка подметка. Това за него са боси обувки. Показа няколко модела на Пума, Колев и Колев, Декатлонски апрески за зимата. Говорихме и за начина на прохождане - детето босо вкъщи, без да се държи за ръце или подмишници, родителят застава на около метър от него и го подканва да дойде. Обувки - изчакване да стане по-стабилно и тогава.

# 125
  • София
Здравейте, има ли други, чиито бебета още не седят стабилно седнали?
Нашата мома направи 7 месеца и не желае да стои седнала. Стяга си краката и не иска да седне или ако седне, директно се пуска назад и има опасност да си удари главата ако не е на меко. От друга страна пък се опитва да лази и си минава разстояния по корем. Вижда ли ви се притеснително? Ще го коментирам и с личния лекар, но до прегледа си има време.
Захранването също върви мудно, още не съм започнала месата. Научи се да си върти главата и да показва, че не иска пюрето Grinning

# 126
И нашето бебе е почти на 7 месеца, даже не обича да се обръща от корем по гръб. За сядането я подпирам с възглавници, не може да стои сама.
С яденето си яде стабилно. С почти всичко съм я захранила.

Здравейте, има ли други, чиито бебета още не седят стабилно седнали?
Нашата мома направи 7 месеца и не желае да стои седнала. Стяга си краката и не иска да седне или ако седне, директно се пуска назад и има опасност да си удари главата ако не е на меко. От друга страна пък се опитва да лази и си минава разстояния по корем. Вижда ли ви се притеснително? Ще го коментирам и с личния лекар, но до прегледа си има време.
Захранването също върви мудно, още не съм започнала месата. Научи се да си върти главата и да показва, че не иска пюрето Grinning

# 127
  • Варна
Моята много обича да е седнала, но пък не обича да пълзи и да е по корем Simple Smile
Бебчета всякакви, не виждам нищо притеснително.

# 128
Още се унася и пада, като е седнала.
Давате ли вече червени меса и риба?

# 129
Червено месо да, риба все още не, но сега декември ще я въведа и нея

# 130
Имаме зелена светлина за риба, но не сме я въвели още. За червените меса предполагам другия месец ще каже. Таткото е рибар, та по е от към риба сме уредени Simple Smile.Заместваме закуска сега,  но е голяма греда с попарата. Виждам, че е от самата консистенция. Колкото и да мачкам сухара не му харесва. Тази сутрин дадох грис, хареса го. Ще мисля с какво още да замествам тая попара докато пак го пробвам по нататхк. Ако имате предложения споделете.
Взела съм и кус кус, тези дни ще пробвам. То и там не е гладка консистенция, но малко по малко ще давам. Ще свикне.
За седенето позадържа се, но все нещо под него му е интересно и се свива на пред да чопли. Още не седи сам, но скоро ще стане. Всички са различни, няма как.

# 131
  • София
Попара не съм давала още. Иначе предлагам за закуска макарони, бананови палачинки, овесени ядки, но тя не яде пасирано вече, а по-нормална консистенция. Риба и меса яде. Другия месец и тахани ще предложа. За около годинката и след нея оставям прясно мляко, кашкавал.

# 132
Как дъвче тези неща , моя се задавя при най-малката бучка в пюрето , трябва да е супер гладко пасирано

# 133
  • София
Ами засега успява, няма зъби още 😀 Иначе я започнах от гладко пасирано, към по-малко, към само намачкано и после да може да хваща с ръчичка. Има от време на време рефлекс на гадене, но е първите 2-3 хапки макс и после си дъвче спокойно (и то при определено неща само). Макарони взимам от едни дребни като звездички, с тях няма проблем. Овесените ядки са от фино смлени (принципно ядем такива вкъщи). Синът ми също към 8м хапваше спокойно парчета (тя е почти на 8м без няколко дни).

# 134
Ние за закуска сме на кускус или мюсли, правя и едни ябълкови бисквити.
За банановите палачинки не се бях сетила , благодаря JayRay.
Попара не сме пробвали все още, но по повод сухара да кажа ,че моят младеж много го харесва като е на малки парчета в супата. С кеф си дъвче.
Малкият е на 7 месеца и половина, има вече 4 зъба , стои стабилно и лази доста бързо. При баткото тези неща се случиха към 9 месец. Всяко дете е различно . Този малкия направо ми скрива шапката 😉 Има страст към кабели 😯 само да види някъде и се изстрелва натам.

Общи условия

Активация на акаунт