АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 046
  • 439
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Интересно. Моята девойка спи без възглавница все още. Не съм чувала за такава зависимост - сънят да е по-спокоен с възглавница. Бих тествала. Какви обувки ще взимате?

Въпрос към кърмещите - колко хранения имате? При мен са между 3 и 4. Първото е в 6:30-7 ч сутринта, после за втората дрямка към 14-15 ч и след това за лека нощ в 20 ч. Все си мисля, че са и малко предвид това, че яде много оскъдно от твърдата храна.

# 316
На нас ни каза обувките да са с права подметка задължително. Такива са Колев и Колев,Биомеханикс ,Вайс.
Тя ходи с буйки КиК в момента.

# 317
Буйки взехме  а К&К. За възглавницата, имам една за него, но не му я слагам в креватчето. Спи си без възглавница по принцип, но ако се върти и го взема при нас призори му слагам. Забелязвам, ще като че ли търси самия хлад на материята а не толкова самата яъзглавница, защото се успокоява и по някое време като почне да се върти и я махна и легне на леглото пак се успокоява. Не че е голямото въртене де, но такова едно все едно не си намира място. Та възглавница общо взето не ползваме. С батковците обаче имам спомен, че бяхме започнали да ползваме. Като цяло не такива бебешки а големи си направо. То детето се върти, няма как да оцели тази маллата.
Я кажете нещичко по темата махане на залъгалка и гърне. Калоян си заспива със залъгалката, но само вкъщи, в количката не я търси. Нощно време не е постоянно с нея, но ако промърда му я давам и се унася пак. Даже понякога сам си я слага ако я напипа. Големия батко на 6м отказа категорично а с малкия батко я махнахме някъде около годинката май, но и при него се ползваше само за спане. А за гърнето мисля като се позатопли още малко и след като минем през хирург да ни забели пишлето. Нямаме никакъв шанс да го направим ние. С големия така процедирахме а малкия не го заведохме, не знам защо и аи откара в половинчато състояние до 8г. Предписаха ни една кортикостероидна паста за мазане и сам си се оправи, но си е все да го мислиш толкова време. Та, мисълта ми е, че като го заведем знам какво става, няколко дни си е кофти да пишка, щипе и т.н. и едва ли не ако имаме напредък с гърнеро ще иде на кино, та аз за това мисля ей тук след около 2м да го пробвам.

# 318
  • София
И аз към Колев и Колев съм се насочила. ДД степ и Понки също са ми хванали окото за лятото. В ССС също има много добри модели на прилична цена.

Аз с биберон няма да бързам. Ще изчакам зъбите. Баткото го махна на 1г9м от раз без драми, заспиваше само с него и вече имаше всички зъби (а при малката е някакъв тотален ужас сега). Просто го взех и до там, не го е търсил повече. За гърнето мисля да почна да я слагам лятото с идеята да се запознае с него, а ако свикне - ок. Иначе и там не бързам. Баткото и там нямаше драми. На 2г3м посред зима за 3 дни свикна и го махнах. Само нощния оставих още месец след това. Имал е 2-3 напишквания през нощта и толкова. Но можеше да си казва кога му се ходи, а после се научи и вечер да се събужда и да иска до тоалетна. На есен яслата също ще помогне да свикне с процеса на гърнето и там ще има общи усилия, ако не го е махнала до тогава.

# 319
Ние май ще се насочим към частна ясла. Положението в нашият квартал е плачевно откъм бройки.  Има обявени за всички части на Младост (София) общо 95 места , като в тази бройка влизат и тези със социалния критерии. 

С баткото бяхме по-добре с гърнето. Този сега има шило и не се задържа на едно място. Само сутрин имаме успех с гърнето, след това не мога да го задържа върху гърнето каквото и да правя.

С кърменето понякога сме с 3 кърмения през деня понякога са и по 6 , зависи от младежа. Нощните не ги броя. Имам чувството,че това лято ще е голяма борба махането на кърменето.

# 320
  • София
При нас места що годе има, но и децата не са малко. Ако искам да има шанс трябва сега да я джуркам, за да вземе точка от батко си (другата година няма да я има, че ще го местим към училище). Но не бих се учудила на жребий да са и децата с 16т, че много братчета/сестричета има в набора й.

# 321
Ох за гърнето...нямам представа кога и как. Прочетох , че деца които ги насилват за гърне после имат проблеми в секса (Фройд).
Ще чакам май в яслата да я научат,там нали имитират другите и ще й е по-лесно.
Аз едвам памперса й сменям,че не стои мирна,не си я представям седнала на едно място. Само ме следи по цял ден и умора няма.

# 322
Мислите ли да слагате менингококовите ваксини? Аз от доста време го обмислям и чета по темата и силно се вълнувам. Има ли сред вас ваксинирали децата с тях?

# 323
Да, и аз се интересувам. Много трудно се намират. За съжаление децата са заразени от менингококи тип Б, в България няма такава ваксина, трябва да се поръчва от Гърция

# 324
  • София
И аз се интересувам. Някой питал ли е вече личен лекар кога могат да се поставят? Аз ще питам при следващия преглед в началото на април.

# 325
Аз се интересувам от около година. Питах педиатърката, която е и ЛЛ, но винаги мълчи. Което супер много ме изнервя. За варицела каза ще сложим в 13м.

Скоро ни предстои консултация и ще разпитам.
Както и други специалисти.

Едната е Бексеро, която се внася от съседните държави, другата е Нимерникс, която се намира в Бг. Сега доста се говори за тях. Доколкото четох и двете е добре да се сложат.

# 326
Здравейте мами. От много време не съм влизала. Споделете някой трик за успокояване на зъбките. От една седмица е пълен ад. Много е крив, постоянно плаче, постоянно иска на гърда само на нея се упокоява. Зърната вече ме болят от цокане. И на всичкото отгоре края на тази седмица имаме рожден ден и кръщене. На път съм да се откажа и да зарежа цялата подготовка за всичко. И се чуствам зле, че го боли а незнам как да му помогна. Едно зъбче онзи ден проби, но явно има още щом още му е криво

# 327
Аз слагам студено. Има гризалки с вода, държа ги в хладилника. Държа бибероните в чаша с вода и лед. Бъркам с чисти ръце в чашата и масажирам венците.
Когато нищо от това не облекчава, голямото дете съм мазала с Дентинокс - крем с лидокаин. С малкото още не съм стигала до него, защото студеното облекчава... засега

# 328
  • София
При малката единственото решение е избиването на зъба. Нито кремчета, нито гризалки, трикчета с лед и каквото и да е помагат. Тъкмо се зарадвам на затишие и после настава ад. Крещене, рев постоянен, ожесточено чесане и така. Повтарям си, че до към 2г възраст ще избият и това е (при баткото тогава се приключи с избиването на всички зъби). При нея сега напират едновременно 4 зъба и е чудо.

При нас рождения ден мина и ще кажеш, че тогава беше по-весела, но ние бяхме на домашно с баби и дядовци и беше супер спокойно за всички, а тя се поразсея като имаше много внимание отвсякъде. После се върна към обичайното кисело състояние 😀

# 329
И при нас рожденият ден мина и ето, една седмица след него вече сме болни, но нищо, така се дава старт на втората годинка😆

Общи условия

Активация на акаунт