АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 387
  • 439
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Има страст към кабели 😯 само да види някъде и се изстрелва натам.

Охх и при нас е същото. И всичко е в устата. И тази година ще ни е първа без елха. Просто няма да оцелее. Малката само се изправя по всииииичко и вечно ще е по земята (елхата, не детето 😀). От вчера почна да придвижва малко пл малко по дивана. Очаквам по празниците да вършее от мебел на мебел 😂

# 136
Хаха и ние имахме дилема какво да правим с елхата. В крайна сметка реших да вземем нова, малка. В Джъмбо харесах една 90см, даже е с лампички и е 20лв. Ще я сложим просто някъде на високо. Разбрах вчера, че проблема с попарата ни е от самия сухар или поне така ми се струва, защото като го сложих в пюрето пак стана на бабунки. Сухара е от спелта. Ще пробвам и с обикновен. Иначе сухара от елда не става така като го слагам в пюрето, но ще видя в други ден. За сега мина на грис за закуска. Ще пробвам и с кус кус в други ден. Малко да позабрави консистенцията Grinning
И Калоян лапа всичко, но вече разбира като му кажа "НЕ" и се опитва да се сърди. Прави разни гримаси на недоволство, мн ми е сладък и смешен. Хвърчи с проходилката и мн се радва, само обръща всичко по пътя си. Онзи ден  поизяде една тетрадка на батко си.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:02 от ^LadyBug^

# 137
Майчета дарявали ли сте някъде плюшени играчки? Имам от каката много си се чудя дали може някъде да се дарят за деца в нужда.

# 138
Майчета дарявали ли сте някъде плюшени играчки? Имам от каката много си се чудя дали може някъде да се дарят за деца в нужда.
Това с даряването май не е просто отиваш и даваш. Ако не се лъжа като и с дрешки и подобни, трябва да са минали май пред химическо ли какво ли, имаше някаква дилема с тези неща. Но пък си мислех сега, не може ли да се пуснат в контейнерите за дрехи Thinking

# 139
Здравейте!

Следя ви с интерес, но едва сега пиша!

Има ли кърмещи мами сред вас? Как върви захранването, давате ли ам в кашите? А млечни каши давате ли? Как сте с нощните кърмения, зъби?

# 140
Привет, Shturanka

Аз съм от все още кърмещите 👍 Нощем се буди на един-два часа заради зъбите и в 90% от случаите само гърдата го успокоява.
Вече имаме 4 зъба 😁
На нас ни остана да въведем рибата , всичко друго е въведено.
Млечна каша не съм давала и не смятам да давам.

# 141
Добре дошла.
Каши не прояде. Никога не съм слагала в пюре мляко или в попарката(сирене,сухар масло и вода). Кус-кус също дадох. Захранвам сега с червените меса и се чудя кога мога да дам кисело мляко ...
Зъби няма, но са й подути венците от много време.Кога избиват не знам...

# 142
  • София
Привет, ние също се кърмим активно. През нощта има две хранения - в 00ч и към 3ч. Със захранването сме назад, все още на зеленчуци и плодове. Скоро ще почна да вкарвам и каши. Не добавям АМ, само вода, ако е нужно, а после кърмене.

Девойката е на седем месеца и си седи стабилно вече. За сравнение, батко и седеше добре чак към осмия или деветия месец.

И при нас венците долу са подути и побелели. Чакаме ги

# 143
Благодаря ви, момичета!
Хубаво е да знаеш, че има и други кърмещи мами. Аз съм дала всички зеленчуци за възрастта 8м, меса без червените, безмлечни каши, скоро въвеждам жълтъка и глутена.
А като количество какъв грамаж ви е пюрето?
Аз давам около 120-140 пюре и после си суче.
Нощем имаме и ние поне две кърмения, но зъби няма, даже венците не са подути. Също мисля че изкарахме растежен скок и още го караме този на 8 месец.

А като консистенция как правите пюретата?
По-плътни с парченца или все още гладки?

# 144
  • София
Аз не съм от кърмещите, ама да си кажа 😀
Моята яде различно количество, но около 200-220гр. Пюрета вече силно казано - само крем супата е в такава форма, но слагам парченца сухар. Другото си е на по-едро. Днес например за закуска яде кус кус с извара и намачкан банан. За обяд й готвя зеленчукови кюфтенца и ще ги предложа с кисело мляко. Следобедната закуска и вечеря ще ги мисля на момента. Ама съм се наканила нещо с праскова или сливи да й направя (някоя овесена каша евентуално). За вечеря може би пак от кюфтенцата + АМ. Глутен моята доста яде, непоносимост няма към момента (вече почти 2м го хапва). Трудно ми е да мисля разнообразие, ударила е бойкот на кухнята. Иска храни, които да хваща с ръце. Тези дни е малко по-тегаво, че с нея изкарахме някакъв вирус. Поне мъжете не ги хвана. Та малко и храна не искаше 😩

# 145
Момичета , имам следния въпрос : Възможно ли е да са се върнали коликите ? От седмица някъде , малкия си се изхожда нормално , но през деня започва едно нервно стягане и напъване , целия става червен. Захранен е с месо, зеленчуци, плод и безглутенови каши.

# 146
Аз не съм от кърмещите, ама да си кажа 😀
Моята яде различно количество, но около 200-220гр. Пюрета вече силно казано - само крем супата е в такава форма, но слагам парченца сухар. Другото си е на по-едро. Днес например за закуска яде кус кус с извара и намачкан банан. За обяд й готвя зеленчукови кюфтенца и ще ги предложа с кисело мляко. Следобедната закуска и вечеря ще ги мисля на момента. Ама съм се наканила нещо с праскова или сливи да й направя (някоя овесена каша евентуално). За вечеря може би пак от кюфтенцата + АМ. Глутен моята доста яде, непоносимост няма към момента (вече почти 2м го хапва). Трудно ми е да мисля разнообразие, ударила е бойкот на кухнята. Иска храни, които да хваща с ръце. Тези дни е малко по-тегаво, че с нея изкарахме някакъв вирус. Поне мъжете не ги хвана. Та малко и храна не искаше 😩

Благодаря за отговора, но не е същото.
Навярно си захранила към края на 4-5 м, съответно детето яде по-големи порции, а и наред с това предполагам са заместени храненията ви. Различно е.

# 147
Ние с порциите сме зле. Яде по 60-80 грама ,зависи дали му харесва и след това си чака цицата.
Гладко вече не давам, защото държи да има нещо да дъвче иначе се дразни.
И ние спряхме кухнята за сега ,защото иска да си държи сам храната.

# 148
Ние с порциите сме зле. Яде по 60-80 грама ,зависи дали му харесва и след това си чака цицата.
Гладко вече не давам, защото държи да има нещо да дъвче иначе се дразни.
И ние спряхме кухнята за сега ,защото иска да си държи сам храната.

Пристрастено кърмаче. 😊

Каши даваш ли? Имаш ли заместени?
Ние нямаме, за сега давам само обяд и СЗ каша с плод.

# 149
  • София
В даден момент вече няма значение дали детето е на кърма или АМ. И към двете млека може да има пристрастени и да ги предпочитат. Всичко е в поетите калории през деня. Все пак децата ни вече са много по-близо до годинката отколкото до раждането си и разликите понамаляват значително, а и някои като са на навършени 8м, то захранването е от поне 3м. Злоядите са си злояди и ядат малко без значение други фактори.

Tufi, аз давам и лъжицата да пробва освен само с ръка. Днес към кюфтенцата сложих кисело мляко и ръмжеше докато не й връчих сама да се маже, после аз се включих да й движа ръката. И преди го е правила и като й помагам си хапва всичкото. Пробвай да видиш дали така няма да иска повече иначе им става скучно и ги домързява да довършат порцията, а не са напълно нахранени.

Общи условия

Активация на акаунт