АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 411
  • 439
  •   1
Отговори
# 180
Алекс много го харесва с банан 👍

# 181
Здравейте! Не съм се включвала от много време. Матей вече е на 8 месеца, пълзи, изправя се. Все още няма зъби. От края на 5 месец започнах да го захранвам, но хич не върви. Отваря си устата само за кисело мляко, бисквити, банан и наскоро дадох малко мандарина. На всичко друго се мръщи, върти глава и със 300 зора успявам да му дам 2-3 лъжички. Ако успея да дам 5 е постижение. Пюретата и купени, и домашни отказва напълно. Почнах да му правя супи. В началото хапваше по малко. След това започна да отказва. Пробвах да му ги давам с шише. Имах някакъв успех, но вече и така не иска. Много съм отчаяна вече. Не знам какво да правя. Моля за съвети

# 182
Здравейте! Не съм се включвала от много време. Матей вече е на 8 месеца, пълзи, изправя се. Все още няма зъби. От края на 5 месец започнах да го захранвам, но хич не върви. Отваря си устата само за кисело мляко, бисквити, банан и наскоро дадох малко мандарина. На всичко друго се мръщи, върти глава и със 300 зора успявам да му дам 2-3 лъжички. Ако успея да дам 5 е постижение. Пюретата и купени, и домашни отказва напълно. Почнах да му правя супи. В началото хапваше по малко. След това започна да отказва. Пробвах да му ги давам с шише. Имах някакъв успех, но вече и така не иска. Много съм отчаяна вече. Не знам какво да правя. Моля за съвети
Пробвай с храна на парчета. Например много добре сварено парче морков, да го хване и поднесе към устата.

# 183
Пробвах с морков, картоф, зеленчукови мъфини, краставица. Само си играе, ако тръгна да му давам, върти глава.

# 184
Нямам друга идея

# 185
Пробвах с морков, картоф, зеленчукови мъфини, краставица. Само си играе, ако тръгна да му давам, върти глава.
И мият син не иска да яде с лъжица. Успявам по някоя хапка да му дам, но основно си взима сам. Давам му варени/ печени зеленчуци или плод на парчета, вече и хляб. Колкото изяде толкова, повече се маже и пуска на земята.

# 186
Наистина неприятна ситуация...
Пробвала ли си с едно и също, само че различните марки пюрета?
Педиатъра какво съветва?
Няма да остане цял живот на мляко, ясно е, но на всички ни се иска да вървим горе долу по една и съща схема.
Моите деца до късно ядяха все намачкано / пасирано. Сега им дай мръвки, баткото и кокалите облизва и похрусва даже Stuck Out Tongue Winking Eye

# 187
Само идвам за морална подкрепа. И ние сме така - правя за ядене с ръце вече и за закуска, и за обяд, и за вечеря - и за всичко има интерес точно 3 минути да поиграе, да хапне едно парче и после й писва. С пюретата бяхме тръгнали що годе добрв, но от 1 месец е кошмар. Даже с млякото е мъка, а пръщи от енергия

# 188
И аз си мислех, че този път храненето ще ни е по учебник и като клиповете от интернет, които гледам, но съм пълен провал с храненето и с двете си деца. Записах го на кухня, от менюто изяжда само едно от нещата и то със зор. Вече си яде основно наша храна. Харесва му да му топя хляб в манджичката ни. И всичко което ние ядем. Отказах се да го мъча и на сила да правя всичко. Нито пюрета прояде, ни готвени ни купени. Евала правя на майките, които си хранят децата здравословно и по учебник. Аз явно някъде бъркам и немога да разбера къде. Вече не ми и пука. Важното е детето да е доволно и нахранено. Така или иначе в нашата къща броколи не се ядът и надали някога ще проядем 😆

# 189
И аз си мислех, че този път храненето ще ни е по учебник и като клиповете от интернет, които гледам, но съм пълен провал с храненето и с двете си деца. Записах го на кухня, от менюто изяжда само едно от нещата и то със зор. Вече си яде основно наша храна. Харесва му да му топя хляб в манджичката ни. И всичко което ние ядем. Отказах се да го мъча и на сила да правя всичко. Нито пюрета прояде, ни готвени ни купени. Евала правя на майките, които си хранят децата здравословно и по учебник. Аз явно някъде бъркам и немога да разбера къде. Вече не ми и пука. Важното е детето да е доволно и нахранено. Така или иначе в нашата къща броколи не се ядът и надали някога ще проядем 😆

То няма проблем да си хапва от общата храна, само внимавайте със солта.

# 190
Имат ли  вашите дечица зъби? При нея втория се подаде снощи.
Да се похваля - от 5 дни е на кухня и се скъсва да яде.Мислех ,че 220 гр ще са й много,но тя си изяжда всичко на два пъти. Дано не откаже пюретата след кухнята. Получи запек обаче. Уж менюто е балансирано,но явно от многото различна храна ,не знам. Как се справяте ? Ще пробвам с пюре от сливи.

# 191
  • София
Децата си имат характер. Едни обичат пюрета, други парчета, трети искат да са равни с големите и да хапват от това, което е на масата. Единствения минус на последното е, че трябва да готвите много разнообразно, както е в детската кухня.

Да ви питам, сигурно е обсъждано, но как въведохте глутена? Уж ми е второ, а не помня как действах. Знам, че трябва да е постепенно и се чудя с какво и как да започна.

При нас зъби няма. На последната консултация ни увеличиха капките вит Д, може да помогне да тръгнат.

Иначе сега се опитвам да махна второто нощно хранене, тъй като много ме мъчи липсата на сън. Борим я с биба, заспива си, но после цял ден пищи и мисля, че млякото не и достига. По колко пъти на ден кърмите и колко нощни хранения имат вашите бебета? 

# 192
Децата си имат характер. Едни обичат пюрета, други парчета, трети искат да са равни с големите и да хапват от това, което е на масата. Единствения минус на последното е, че трябва да готвите много разнообразно, както е в детската кухня.

Да ви питам, сигурно е обсъждано, но как въведохте глутена? Уж ми е второ, а не помня как действах. Знам, че трябва да е постепенно и се чудя с какво и как да започна.

При нас зъби няма. На последната консултация ни увеличиха капките вит Д, може да помогне да тръгнат.

Иначе сега се опитвам да махна второто нощно хранене, тъй като много ме мъчи липсата на сън. Борим я с биба, заспива си, но после цял ден пищи и мисля, че млякото не и достига. По колко пъти на ден кърмите и колко нощни хранения имат вашите бебета? 

Относно глутена аз ползвам тази схема.

Като я карам по една седмица от всяка суровина. Овес, ръж, след това 1 седмица почивка и пак по една седмица останалите.

И при нас няма зъбки, това е по-добре, по-здрави ще бъдат! Поне няколко зъболекари вече ми го казват, най-малкото по-дълго се минерализират зъбките.

Защо мислиш, че млякото не стига? Може да пищи и от друго, проверила ли си?

Аз кърмя на поискване, не броя, но и при нас е така. Но кърмените бебчета се будят, нощем си търсят млякото и гърдата. Има една група  "Дългото кърмене", там наскоро имаше анкета за 9-12 месечни бебчета по колко нощни кърмения имат, повечето мами имат поне по две. Не си сама 🍀. Но пък имаш безценно "оръжие" и успокоение при зъбоникненето... И не само! ♥️

# 193
  • София
Благодаря за схемата, ще я ползвам за ориентир. Конкретни каши/марки можеш ли да препоръчаш?

Относно кърменето, подозирам, че пищи, когато не е яла достатъчно мляко. Разбрах го по това, че отказа следобедната каша с адски рев, а иначе много я харесва, и след като я накърмих реших да я пеобвам пак и си я изяде 😃 По принцип винаги предлагам първо твърдата храна и след това кърма. Никога досега не я е отказвала. Сега се връщаме към честото кърмене за да е спокойна и да няма напрежение. Чета групата, знам, че кърменето е благодат и изцеление за всяко неразположение, но много ми се иска да има само едно нощно хранене, че вече силно ме тормози липсата на сън (повече от три-четири часа непрекъснат) Cry

# 194
Благодаря за схемата, ще я ползвам за ориентир. Конкретни каши/марки можеш ли да препоръчаш?

Относно кърменето, подозирам, че пищи, когато не е яла достатъчно мляко. Разбрах го по това, че отказа следобедната каша с адски рев, а иначе много я харесва, и след като я накърмих реших да я пеобвам пак и си я изяде 😃 По принцип винаги предлагам първо твърдата храна и след това кърма. Никога досега не я е отказвала. Сега се връщаме към честото кърмене за да е спокойна и да няма напрежение. Чета групата, знам, че кърменето е благодат и изцеление за всяко неразположение, но много ми се иска да има само едно нощно хранене, че вече силно ме тормози липсата на сън (повече от три-четири часа непрекъснат) Cry

Моля! Не ползвам конкретни каши, само за овеса взех на Holle и спелта от ДМ. Ръж ме съм виждала, там давам ръжени ядки, които накисвам от вечерта, после пасирам и с плод. За ечемика мисля същото. Но ще направя малко пауза между зърната (в 3та седмица). Иначе съм заглеждала една каша в ДМ 6 зърна, но как да  дам при положение, че не са въведени... Някои познати действат директно с попара или коричка хляб, до предпочитания е. Аз лично исках да си въведа зърната.

Да, нормално е да не достига все пак са големи бебета, имат нужда от повече калории, затова е и захранването нали и въвеждане на допълнителни храни. При всички кърмени е така. Аз също често кърмя. Навярно знаеш, че само желязо с кърмата почти не се предава, затова аз лично гледам да давам храни, богати на желязо (овес, спанак, меса, жълтък). А пробвала ли си да заместиш хранене?

Ох, за нощното ти съчувствам, защото и при нас е същата работа. Спя разпокъсано, и на мен на моменти ми тежи чисто физически. Ако спя три часа си е постижение. Но после си казвам, че малко остава. Също гледай да дремваш някой като гледа бебето.
За нощните хранения, при нас няма как да минем на едно. Зъбите предстоят и мисля, че и това я мъчи. Също при новите умения е същото, буди се нощем. Иначе са ми давали съвети вечерта да дам адаптирано, за да спи повече, или преди лягане каша лека нощ пак с АМ. Но така и не съм дала. Някои мами спят заедно с кърмачето (слагат прегради на леглото), аз лично този вариант колкото и улесняващ за момента, мисля че в бъдещ план ще пречи и създаде навици за съвместно спане, което при нас поне не е идеята. Затова аз ставам и си я взимам от нейната кошара, която се намира до моята спалня. Знаеш, че често е много силна асоциация гърдата. Нощем, с рев ли се буди или просто се върти? Също уморяваш ли добре детето, следиш ли ИБ? Моята дъщеричка като я уморя хубаво спинка най-добре. Ако имаш въпроси можеш и на лс да ми пишеш. Всичко ще се нареди, търпение 🍀🥰

Общи условия

Активация на акаунт