АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 13 995
  • 439
  •   1
Отговори
# 375
Нашата дъщеря също не яде нормална храна, уж отваря уста да й дам лъжица, но то не мога нищо да й набутам и всичко пада по масичката. Съответно започва едно мазане по масичката и голяма игра. Понякога яде кускус, пюрета изобщо не иска, понякога кисело мляко с бисквитки и много често адаптираното мляко си върви. Вечер има две хранения с мляко. Изобщо не виждам кога ще почне да яде. Остава ми да чакам да й стане гадно на вкус това мляко и по някакво чудо да прояде. Напоследък почна да дъвче, дъвче и да го изплюва. Като чета кой каква кухня взима и направо се отчайвам съвсем.
Нашата свикна с пюренцата и хапва, но имаме драма с парченцата. Вече и давам от кухнята, но не желае да дъвча. Обича само кексчетата, баничките и подобни. Тях ги дъвка. С основното имаме голяма драма, а супата въобще не желае да я види. Единствено яде крем супита, защото са като пюре. Септември ще е на ясла и се притеснявам. На частана ще бъде и ще и обръщат внимание, но никой няма да и пасира храната на пюре...

# 376
До септември има време може да свикне с парченцата, супите май са им трудни до колкото знам понеже хем е течно, хем има парченца. Нашата просто не иска лъжица, ама и като цяло не знам какво да й предложа вече. Ще чакам нещо да се промени, да го израстне този период. Лошото е че млякото сякаш не я засища вече.

# 377
И моят син е труден с яденето. Яде много малко неща и то по малко. Пюрета, каши-никакъв шанс. Яде основно кисело мляко, банани и пасирани супи, само че ги яде от шише. С лъжица не иска. Правя опити почти всеки ден, но са неуспешни. А киселото мляко, юфката си ги яде с лъжица и няма проблем, ама супите…..
Аз официално спрях да кърмя от 2 нощи насам. Обаче сега се чувствам супер гузна, защото има много хранения с АМ и то през нощта, а според мен не е хубаво за коремчето. Яде в 22, в 2 и в 6. Надявам се да успея да махна поне това в 2. Тази нощ ще пробвам с чай/вода.

# 378
Здравейте!
До майките с трудното хранене! Голяма дъщеря беше точно както вашите деца- До 2 години с шишето с млякото и до 5години само боклуци ядеше. Просто каквото и да правех неможех да я накарам да яде готвено, пюре или каквато и да е нормална храна.Случваше се много рядко да си изяде манджата. Имало е периоди само на филия с масло или само на краставици и т. н. От около една година започна да се храни нормално. Скоро ще навърши 6г. И сега като я питам какво ще вечеряме все иска боб, леща, супички. Казвам ви го за ваше успокоение. Неспирайте да предлагате храна, но понякога всичко си зависи от детето. Не се притеснявайте все някога ще прояде. А иначе малкия сега храна не връща. Все е нареден на масата. И от неговата кухня си изяжда храната и от нашата яде. И го отдавам на това,че него не го насилвах и тормозех с храненето.
Един ми е проблема с него - неможах да го науча да се храни седнал на столче бебешко или нормално, а все го храня докато той е в движение. Постоянно щъка напред назад аз вървя подир него и като отвори уста пъхам лъжицата 🤣
Дигали ли сте температура от зъби ми е въпроса. В четвъртак беше цял ден с температура дадох нурофен свали я. В петък нищо му нямаше и не съм давала лекарства и днес пак с температура. Тя е около 37/37,5/38. Няма суполи и кашлица. Вади и няколко зъба едновременно и се чудя дали е от зъби тази т. Или да го водя на лекър. Мале много дълъг стана този пост 🤣

# 379
Била ли си ваксина морбили?
При нея,точно седмица след ваксината вдигна температура, два дни,после лек обрив(малки червени точици),който отмина за ден.
Опитват се да пробият три кътника и толкова кисело и тръшкащо се дете не съм виждала...

# 380
  • София
Това с температурата е вирус някакъв. Малката го кара в момента. Няма други симптоми, върти около 37.5-38 макс. Втори ден е така. И други покрай нас изкараха подобни неща. Ако и утре държи температура ще я водим за преглед, че така преди 2-3 седмици започна и стигна до отит, пищене, рев и 2 антибиотика, а не искам пак да минаваме същото.

# 381
Моят син пък е с разстройство от вчера. Няма температура, свежарка е. Чудя се дали не е от зъби. Избиват му 2 кътника.

Относно ваксината против морбили. При нас на 10тия ден излезна обрив по корема.

# 382
Дъщеря ми също вдигна температура от избиване на зъб + разстройство.

Да попитам: някоя от вас ползвала ли туристическа раница за преход с бебе на труднодостъпни места за количка (планински местности)?

# 383

Да попитам: някоя от вас ползвала ли туристическа раница за преход с бебе на труднодостъпни места за количка (планински местности)?

Здравей! Аз имам тази на Оспрей. Тя е най-леката и има повече място за багаж, което беше важно за мен, за да мога да излизам с нея без мъжа ми. Скъпа е и ако се спреш на нея е по-добре да търсиш промоции по чужди сайтове.
Приятелка ми каза, че Дойтер са по-удобни. Определено са по-регулируеми, но нямат толкова място за багаж. Ако те интересува нещо конкретно, питай.

# 384

Здравей! Аз имам тази на Оспрей. Тя е най-леката и има повече място за багаж, което беше важно за мен, за да мога да излизам с нея без мъжа ми. Скъпа е и ако се спреш на нея е по-добре да търсиш промоции по чужди сайтове.
Приятелка ми каза, че Дойтер са по-удобни. Определено са по-регулируеми, но нямат толкова място за багаж. Ако те интересува нещо конкретно, питай.
Благодаря за отговора 😊 Всъщност вече имам на Тула взех, ще я тествам скоро време.

# 385
Здравейте, искам да взема триколка за малчо, която да сгъваема по възможност, защото "складовото" помещение сега за количката е, а и за триколката ще бъде багажника на колата. От друга страна и да има опция сън. Харесах Лорели Спииди, както и Каретеро Тойз. Лорелито я видях на живо и нещо не ме израдва много как движи а пък Каретерото не мога да я намеря нещо да я видя на живо. Засичали ли сте детски магазин с богат асортимент на изложени триколки? Поне дори да не е някоя от тези двете да видя и сравня други.

# 386
Когато аз търсех най-много изложени триколки видях в бгхлапета в Младост 2 на Ляпчев, ако е за София питането. И нашата триколка е сгъваема, но пак си заема не малко място, но явно зависи и от багажника 😀

# 387
Когато аз търсех най-много изложени триколки видях в бгхлапета в Младост 2 на Ляпчев, ако е за София питането. И нашата триколка е сгъваема, но пак си заема не малко място, но явно зависи и от багажника 😀
Много благодаря summer! Още утре ще се пробвам да отида.

# 388
Препоръка за четка и паста за зъби?

# 389
Препоръка за четка и паста за зъби?
Елмекс паста, nano-b четката.
Има ли дечица на една дрямка вече и как минава прехода? Удължават си нощния ли сън или бодърстването до обяд?
Тя става към 7 ляга в 21 и сутрин след час и половина й се доспива.
Не ми пречат двете дремки,даже ми е добре,но времето за яслата наближава,а там трябва да е с една. Дано до 2 години се случи.

Общи условия

Активация на акаунт