АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 001
  • 439
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Ние сме на 1г и 3 месеца и вече сме на една дрямка.Сам си махна тази сутрешната започна да издържа до обяд и после си ляга от 12:30 до 14:30 и после си ляга в 20.Но горе-долу и преди това му беше такъв режимът.Вчера точно това четох в една статия, че след отпадане на втория сън, вечерното заспиване се измества по-рано, за да не се натрупва преумора преди вечерния сън. В началото целта е да седи будно 10-11 часа и да се удължава във времето като златната среда е сутрин 6 часа пък вечер 4.

# 391
Ние сме също с една дрямка . Става към 7:30 , на обяд спи от 12:30 до 14:30 и след това заспива в 21:00. По-рано не иска да заспи. Започваме от 20:00 да се приспиваме. Ама съседите от блока с малко по-големи деца висят зад блока до 21:30 и децата играят ,пищят и моят ги чува и не успява да заспи.

# 392
За Елмекс пастата пише, че не трябва да се поглъща. Аз ползвам тяхната за чувствителни зъби и засега съм доволна. Та, търся нещо, което е ок като се поглъща.

Дъщеря ми също мина на една дрямка още след като мина годинката. Вече е на близо година и 5 месеца. Не беше драматично, а така все ме плашеха. Реално се водех по детето, а две дремки не беше ок, беше станало доста хаотично всичко, тя си издържаше интервалите без проблем затова реших, че е време. Сега режимът й е:
Сега става в 8:00
Спинка на обяд 13:00-14:30 (1,30 ч обеден сън, рядко 2 часа, което е точно за възрастта)
Вечер заспива към 20:00-20:30

Първи ИБ е 5 часа, втори 6. Като тя често издържа и повече, но гледам да я слагам да спи навреме, да не трупа преумора.

# 393
Супер режими.
За Елмекса не знаех,че трябва да се плюе. От 0 + месеца е,,,как се предполага ,че не трябва да я ядат?

# 394
Супер режими.
За Елмекса не знаех,че трябва да се плюе. От 0 + месеца е,,,как се предполага ,че не трябва да я ядат?

И аз съм озадачена, но ето информация :

Защото харесвам марката и бях търсила бебешката им серия, но не ми хареса това, което пишат, че трябва да се изплаква. Бебето не може да плюе още, как се очаква да я изплакна?!

# 395
  • София
Паста използват и двамата на Homeopathica или Nordics (редувам). Четките са им на Nordic’s.

При малката сега започна повече дни да е на 1 дрямка, но не може да мине стабилно. Иначе става към 7-7:30, заспива около 11 и откарва по 2-3 часа сън. Вечер макс 20-20:30 трябва да е легнала иначе се преуморява и е страшно кисела. Сега сме на морето и в 20ч е откъртила до сутринта. Гледам да не са й много нови неща на куп и не натискам особено с 1 сън, защото сега е почнала да търси и гърне и 2 нови умения й стават.

# 396
  • София
И мен ме вълнува прехода към една дрямка. В момента моята девойка спи 30 мин сутрин (будя я, иначе ще откара до обяд). Видимо не може без тази дрямка все още, става кисела и започва да ляга на различни места още след закуска. Ако сме навън и с количка е готова за секунди. Следобед спи час и половина. Пак се налага да я будя, много трудно става.

Сега обмислям да пробвам да съкратя сутрешната, но още събирам смелост. Не съм открила режима, който най-много да и пасне. Ако я оставя да спи по-дълго, сутрин става рано в 6ч.

# 397
Пробвай да не спи никога след 11.00 и 16.00. За мен това е златната среда на двете дрямки. Също будя ,ако е след тези часове.
Ако оставя след 11 и 16 часа ми се буди нощем и не й се доспива в 21.00

# 398
  • София
Ще го пробвам.

Иначе малкото е залепено за мен денонощно. Ако сме навън или на вилата на двора, не е така. Но в апартамента не ми дава да направя една крачка, буквално. Мило ми е, че е привързана, но и ми е трудно да свърша нещо.

Някой водил ли е детето на ортопед след прохождането? Моята криви крачетата малко навътре и искам да я види доктор.

# 399
Аз водих малкият на ортопед след като проходи, но той имаше проблем със ставната ямка, видяха го и всичко е ок .
Ходихме при един ортопед в Дружба (София). Не се чака и е много дружелюбен към децата .

# 400
За дремките аз удължавах първата и за втора я оставях най-много 30мин. Дори накрая по 20мин, на които се сърдеше, колкото да издържи до прилично време за лягане

# 401
  • София
Нашата мома отдавна спи само по веднъж от 12-15 или от 11-14 часа, прави си по три стабилни часа сън, това не е ли много? Нощният сън е мъка. Опитваме се да спим нощен сън от 21:00 до около 6:30. Събирам всякакви насоки и съвети.

# 402
Нашата мома отдавна спи само по веднъж от 12-15 или от 11-14 часа, прави си по три стабилни часа сън, това не е ли много? Нощният сън е мъка. Опитваме се да спим нощен сън от 21:00 до около 6:30. Събирам всякакви насоки и съвети.
Съкрати дневния на два часа.

# 403

Доста е дневният съм наистина. За възрастта трябва да е между час и половина макс два. Моето дете в началото на прехода спеше по два часа, докато сега спи по час и половина на обяд. Не я будя, тя сама си става. И не оставяйте да спи след 16 ч.

# 404
  • София
Моята спи по около 3 часа следобед. Вечер ляга към 21:00 и става около 6:30-7:00ч. За нашето семейство е супер, защото така вечер имаме време (голямото ляга около 21:30), а сутрин това си ми е часа за ставане и после будене на голямото за градина. Голямото и до сега е от ранобудните без значение дали е легнал в 21-22-23ч. и дали е спал в градината.

Шанс да съкратя дневния няма. Изпада в истерии и видимо по-малко от 3 часа не й стигат и не знам сега на есен с яслата как ще е. Ако при вас го няма това пробвай и на 2 часа да я оставиш и да не е след 16-16:30 събуждането.

Общи условия

Активация на акаунт