АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 018
  • 439
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ето снощи беше будна от 2-3:30 през нощта, сутринта стана в 08:00. Някакъв кошмар е, но наистина ако не си доспи този час и половина през деня е много кисела и плаче. То и на нас ни се реве пък през нощта. Ще пробвам да намаля дневния сън, но по мои спомени в яслите ги карат да спят от 12:30 до 15:00. Имате ли спомени от по-големите деца за точния режим?

# 406
  • София
И в частната, и в държавната синът ми са го слагали след 13:00ч да спи. Понякога дори към 15:00ч ги събуждаха и е имало случаи да е спал само 30мин (докато де унесе и вече ги събуждат). После не коментирам какъв ад е било като се прибере, тръшкане, истерии, крещене и лягане в 19:30-20ч.

Сега вече не заспива и само лежи. Макс около 2 часа ги държат (това за 2ра група, очаквам и сега в 3та да не е по-различно).

# 407
Аз също бих пробвала да намаля тези 3 часа. Може постепенно за няколко дни-седмица да опиташ да намаляш с по 15 Мин.

# 408
Калоян е само със следобеден сън от 2 месеца някъде. Сам си махна сутрешната дрямка. Един ден по график горе-долу пробвах да го приспя, не стана, пробвах пак малко след това, пак не стана. Така 2, 3 дни и си дадох сметка, че няма нужда вече. Спи около 2 - 2,30 часа.
Махнахме бебешкото шише за вода, че го ползвахме до скоро за когато спи. Утре го почвам по усърдно с махането на памперса и остана бибата...за спане само я ползва, но искам да я махна вече. Някой преборил се с тези неща?

# 409
Ние борим махането на цица за заспиване и за сега без успех.

# 410
  • София
Ние сме почти готови с памперса. Вкъщи е без него и си ползва гърнето. Напомням през определено и време и сама отива да седне (държа я по дупе гола в нас като сме си самички иначе с гащета). С бибата не бързам заради зъбите и като гледам засега там ще е тегаво. Ще изчакам още време.

Повече ми е зор да я науча да пие от сламка. Искам до яслата да е минала на шишето със сламка, но засега само се чеше и си търси това с биберонът. Плюс ми е че почна да пие много повече вода (по 500-600мл дневно).

# 411
Ние сме почти готови с памперса. Вкъщи е без него и си ползва гърнето. Напомням през определено и време и сама отива да седне (държа я по дупе гола в нас като сме си самички иначе с гащета). С бибата не бързам заради зъбите и като гледам засега там ще е тегаво. Ще изчакам още време.

Повече ми е зор да я науча да пие от сламка. Искам до яслата да е минала на шишето със сламка, но засега само се чеше и си търси това с биберонът. Плюс ми е че почна да пие много повече вода (по 500-600мл дневно).

Привет, поздравления за памперса! Може ли да ми дадете малко повече информация как процедирахте? Колебая се не са ли още мъници за тази стъпка. Винаги когато оставям малкия без памперс имаме някакъв “инцидент” в зависимост от “настроението” 🥹

# 412
  • София
Ами малката супер много копира брат си и постоянно ходи да го гледа в тоалетната и започна да иска да сяда и тя. После почна да си сваля и дърпа памперса постоянно и реших да я пробвам така. Доста по-бързо и лесно схваща нещата. Баткото го свали дневния чак на 2г3м, тогава можеше да си каже и да осъзнае. Преди това с него беше тотална греда.
Тя не че сега казва с думи, но разбира като й кажа “пиш” и си отива към гърнето. А то стана перманентна мебел в хола. Да свикне още малко и ще го преместя да си стои в тоалетната. Така процедирах и с голямото.

# 413
Момичета , да попитам вашите деца колко зъбчета имат вече ? Моя палавник има само 6 и почвам да се притеснявам дали е нормално , около нас другите му набори имат поне 9 🫣

# 414
  • Бургас
Ние сме вече с 10 броя зъби.Не мисля, че е проблем и ние до към 10 месец нямахме нито един и сега започнаха да излизат един по един.

# 415
Моят младеж е с 12 😃

# 416
12,като са се надули долните кучешки,а до годинка имаше 2.
Ама ще избият,,не съм виждала дете на 2... 3 годинки с 6 зъба, спокойно:)

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 18:02 от marina an

# 417
Моето момиче е все още с 4 зъба, като виждам че горните кътници са започнали да избиват, виждам ръбчета. Доколкото съм чувала от стоматолози, колкото по-късно, по-здрави. Колко е вярно, не знам!

# 418
  • София
Моята е с 4 напълно излезнали и 6 пробиващи венците в момента (виждат се вече леко над венците). На баткото също така избиваха и малко преди 2г вече имаше всички.

# 419
  • София
12 зъба има и сме в очакване на кучешките, които са най-тегави

Общи условия

Активация на акаунт