Отговори
# 450
Сейран да не е отишла в имението да им вдигне наема? Няма да е незаслужено. А и с нейна помощ Корханите сега ще процъфтят финансово и ще могат да си позволят да плащат по-висок наем. Това, ако някой го беше предположил в първи сезон, щеше да бъде обявен за луд! Че отношенията между Сейран и Ферит ще бъдат сведени до такива между наемодател и наемател.

# 451
Привет !
Цял ден чета за кома , гарвани , бременности на кака. Яко сме във филма.
Честно да си кажа ,  изобщо не ми пука за кака и Феро. Дори да е бременна - това вече сме го виждали , а и Феро вече го е изживявал /кореми ,доктори ,вълнения/.
Това, че Феро го е грижа и припада от притеснение за бившите /Пелин/ и това не ме изненадва.Дори искаше да одобри "новия" на  Пело, ама Сейро взе , че го изненада - омъжи се без неговото "разрешение".
Това , че може да се окажат роднини с Дияр и о, боже , правили кекс по роднински, ами и това сме го гледали /Орхан и  Ифа/.
За извънбрачните деца /Аби/ -  гледахме Нюкет заедно с отрочето `и.
Изобщо  никаква изненада ! Искам нещо различно !
Само да не ми направят Сейро , втора Пелин. Не дай боже да се наложи да търси помощ от Феро и Дияр , и Феро да я крие в собственото `и имение. Достатъчно е , че лъже заради него , че  го моли да рисуват заедно , защото там и е спокойно. Надявам се да е разбрала,  че спокойствието на кака,  е по-важно за Феро от нейното и да не го преследва, за да му отваря очите. Нека го остави да е  "щастлив".
Достатъчно обезличиха това смело и борбено момиче , достатъчно злини и написаха сценаристите /отвличания , болести, побоища/. Сега остава да се хвърли в ръцете на Синан от отчаяние.
Бих искала да помисли първо за себе си. Кой ли не я предаде ? За да я има любовта , надеждата, мечтите , първо трябва да те има  теб самия. И да спре да се грижи за разни роднини , бивши и настоящи съпрузи. Те се справят доста добре и без нея.

# 452
Аз мисля , че Сейран ще реши да се върна да живее в Ялъто.Такова усещане имам.

# 453

И като каква ще се върне ?  Да свети на младоженците ли ?   Те там все  нововлюбени - Орхан , Феро , Серпил.
Освен да ги изрита всички навън , но тогава остава без доходи.

# 454

Ами той Ферит й го подхвърли това, докато се канеха да търсят жилище. Не каза ли, че могат със Синан да заживеят там, а той нямало да им пречи? Не може да му се отрече, че на фона на всичките драми, не е загубил чувство за хумор.

# 455
Само да уточня - Орхан няма кръвна връзка с Ифакат, а ако теорията е вярна, Дияр е кръвна леля на Ферит.

# 456
Моето мнение и желание е двамата да се научат да се справят първо със себе си
Че и двамата си причиняват толкова много вреда,колкото другите вкупом не могат да им причинят

# 457
Това между Орхан и Ифа е дори по-гнусно , защото е съзнателно. Феро и Дияр , поне не са знаели /ако изобщо има нещо такова/. А онези двамата хубавци го правеха под  покрива , където е семейството на Орхан и пред очите на всички. Гюл знаеше , Халис си затваряше очите , Султан беше в течение - пълна помия.

# 458
Скрит текст:
Много се извинявям, че ще направя едно отклонение от дебата, но искам да помоля за
форумно уважение. Молбата ми е предимно към Фи. Това, че Фи прави хубави анализи не означава, че е права, защото всичко е много субективно и един упрек към множество от съфорумки - вие така, не я прави да е права нали? Делението от последния пост на Фи на Ние и Вие го приемам като размахване на пръст, защото виждате ли вие/които и да сте/ не разсъждавате правилно. Не разбирам кое е правилно и кое не. Всеки си има свои възприятия и ги споделя спокойно и в диалог, а не с критика, която усетих от Фи .
Скрит текст:
Извинявам се, ако сте се почувствала засегната по какъвто и да било начин, но определено, в нито един от постовете си, не съм отправяла критика или упрек към хора, с които не съм влизала в спор. А да размахвам пръст на напълно непознати, на чийто постове никога дори не съм репликирала, е невъзможно.
Под ВИЕ (фенките на Ферит) винаги и само визирам Мими, с която често спорим и Вал, с която престанах да споря, понеже те са най- отявлените фенки на Ферит и винаги готови с пледоария, както и винаги са готови да ми репликират. С тях често влизам/влизах в конфронтация, като не винаги спазваме/спазвахме добрия тон, съгласна съм. За диалог са нужни двама, за качествен такъв отново. Аз обикновено отговарям на тона, който е зададен от опонента ми. Ако някъде критикувам, значи съм била критикувана; ако иронизирам, значи съм била иронизирана; ако проявя някаква форма на вербална агресия, значи съм получила такава. Ако някой спори трезво и аргументирано, аз му отговорям по същия начин. В последния ни спор с Мими, тя освен, че изразява несъгласието си, си позволява да вмъкне и личностна нападка от рода на това, че повече съм плакала, отколкото гледала. Честно казано, аз съм ок с това и не тръгвам да правя драми, но просто отговарям в същия дух, пък и тя го приема мъжки. И след като приключи спора, аз съм си ок с Мими и спокойно мога да харесам нейни постове. Често харесвам и постове, с които никак не съм съгласна, но изложените тези са така блестящо защитени и аргументирани, че просто получават адмирациите ми.
Идеята на спора е да отстояваш мнението си и да докажеш правотата на гледната си точка. А дали друг ще реши да повярва в тази правота е въпрос на избор и не мисля, че съм ви го отнела. Дали ще успееш да убедиш опонента си в своята правота пък е въпрос на ораторско майсторство, за което нямам никакви претенции, че притежавам. И да, аз споря с хъс, но абсолютно същото очаквам и от другата страна. В интерес на истината от Мими го получавам.
Никога не говоря от първо лице мн. ч., така че няма как да забележите каквото и да било разделение на НИЕ - ВИЕ. Аз толкова харесвам писането в Аз-форма, че не бих се отказала от нея. А и съм краен индивидуалист, за да говоря от името на какъвто и да било колектив. АЗ - ВИЕ може да съществува, като по- горе вече ви обясних кого визирам и кои точно влизат в това ВИЕ. Вие не сте там и няма как да бъдете, защото не само, че не ви познавам, но не знам и как възприемате героите в сериала. Постът ви вече ми подсказа и разбрах откъде идва възмущенито ви, но повярвайте, не съм включвала нито вас, нито някоя друга от съфорумките, привързана към Ферит, в обобщеното ВИЕ.

Не разбрах как разбрахте, че съм привързана към Ферит? Защото аз не се разбирам дали съм привързана към него.

# 459
Привет !
Цял ден чета за кома , гарвани , бременности на кака. Яко сме във филма.
Честно да си кажа ,  изобщо не ми пука за кака и Феро. Дори да е бременна - това вече сме го виждали , а и Феро вече го е изживявал /кореми ,доктори ,вълнения/.
Това, че Феро го е грижа и припада от притеснение за бившите /Пелин/ и това не ме изненадва.Дори искаше да одобри "новия" на  Пело, ама Сейро взе , че го изненада - омъжи се без неговото "разрешение".
Това , че може да се окажат роднини с Дияр и о, боже , правили кекс по роднински, ами и това сме го гледали /Орхан и  Ифа/.
За извънбрачните деца /Аби/ -  гледахме Нюкет заедно с отрочето `и.
Изобщо  никаква изненада ! Искам нещо различно !
Само да не ми направят Сейро , втора Пелин. Не дай боже да се наложи да търси помощ от Феро и Дияр , и Феро да я крие в собственото `и имение. Достатъчно е , че лъже заради него , че  го моли да рисуват заедно , защото там и е спокойно. Надявам се да е разбрала,  че спокойствието на кака,  е по-важно за Феро от нейното и да не го преследва, за да му отваря очите. Нека го остави да е  "щастлив".
Достатъчно обезличиха това смело и борбено момиче , достатъчно злини и написаха сценаристите /отвличания , болести, побоища/. Сега остава да се хвърли в ръцете на Синан от отчаяние.
Бих искала да помисли първо за себе си. Кой ли не я предаде ? За да я има любовта , надеждата, мечтите , първо трябва да те има  теб самия. И да спре да се грижи за разни роднини , бивши и настоящи съпрузи. Те се справят доста добре и без нея.

Hands Plus1
И на мен това ми дойде на акъл при нелепото "приятелско" предложение, обаче толкова се сащисах, че не посмях  да го мисля даже... Rage

# 460
Много искам Сейран да заживее в конака, но нали Синан трепери за здравето на мама
и няма как да стане. Освен ако се разведе и тогава може.
А, за това кой на кого повече симпатизира, аз определено почти във всеки филм съм на
страната на мъжа, като ГГ. И тук, Ферит ми е фаворит, но Сейфер ми е повече на сърцето.
Може би идва от реалният ми живот. В семейството ми имам двама сина, трима внука и само
една внучка.

# 461
😂😂😂 и какво ако направят Сейран втора Пелин, само да няма нейната съдба, иначе нека се катери 😉

# 462
😂😂😂 и какво ако направят Сейран втора Пелин, само да няма нейната съдба, иначе нека се катери 😉

Като собственик има пълното право да провери състоянието на стълбата към стаята на Ферит.

# 463
Сейро вече се е катерила по тази стълба. Не искам да я виждам в ролята на Пелин. Не искам да е "утешението" на Феро , когато той иска да подиша. Не искам да я контролира , къде е в момента  и т.н.
Изобщо не мога да си представя да му се моли да я "обича" , както правеше  Пело.

# 464
Ох, Мими, Мими, Мими... Споря с теб, други са обидени. Не съм се разсърдила за вметката, споко, а и аз не оставам длъжна. Wink И ти прави чест, че не се връзваш на всичко.
Аз съм фенка на Сейран и никога не съм го крила. Намирам, че тя е в по- неизгодна позиция, с по- големи травми и определено много по- нуждаеща се да бъде защитавана. Има черти в характера, които изключително много харесвам и припознавам като свои. Също така, чисто като образ, ми харесва с пъти повече как е развит и с каква прецизност е работено по него. И, разбира се, че искам да има СейФер, защото Сейран става завършена само с Ферит. Ако не исках да има СейФер, то този сценарий не би будил възмущенито ми и гнева ми. Сама знаеш, че два дни след всяка нова серия бълвам огън и жупел. Този път, понеже го гледах в събота, би трябвало да ме държи до утре.
По отношение на стария ни спор, предлагам да го приключим.Вече нямам никакво желание да водя спор с когото и да било, казано честно. За мен Ферит е събирателен образ на всички отрицателни качества, които аз не харесвам в един мъж. Отделно ми е изключително плосък и схематичен като образ и за мен е на границата между типаж и характер (ако се съгласим да приемем разделението, прието в литературата по повод литературните герои).
Не знам къде видя противоречие в думите ми в предния пост, но... ок. Аз съм по- гъвкава в схващанията си за брака и ще се потретя, но било то в литературата, било в киното, харесвам противоречиви женски образи, които са в абсолютен разрез с обществените норми и схващания. Също така съм на мнение, че никой не е застрахован от любовта - тя може да те споходи на всяка възраст, без значение от семейното ти положение, от вярванията и убежденията ти. А дълбоко вярвам в това, че споходила те веднъж, човек трябва да я изживее (било то мъж или жена).
Видях, че развиваш всевъзможни сюжети и правиш други прочити на връзката Сейран-Ферит от първи сезон. Аз ще ти го спестя, но ще уточня, че проблемът ми с Ферит не се корени в изневярата му, когато бракът им беше фиктивен ( бракът на Сейран със Синан може ли да мине за фиктивен, щом не е консумиран?) а в отношението му към Сейран. Не бях ок с това да я превръща в частната си боксова круша. Тя пое толкова брутални удари от Ферит (не говоря за физически), колкото никое човешко същество не трябва да поема. Докато той прескачеше при Пелин, все едно ходи по малка нужда, тя трябваше да си стои в стаята и кротко да си рисува или каквото ще там да прави. Той изискваше от нея вярност, лоялност, преданост и честност, без да дава в замяна нито едно от изброените. И в интерес на истината тя му ги даваше. Нито Юсуф, нито Тарък, нито Акън застрашиха верността на Сейран към Ферит. От мига на подписването им в Антеп тя му принадлежеше, ако щеш както вещ принадлежи на собственик, и той не само, че не знаеше как да се погрижи за нея, но толкова често я хвърляше в стената, че е цяло чудо, че не я прекърши. Вербалната агресия на Ферит ескалираше от нищото и толкова често я докарваше до състояния на истерия, че се чудя как издържа чак до втори сезон да тръгне на психолог. Огънят, който тя носеше, не беше задължително да бъде превърнат в пожар, който изпепелява всичко по пътя си и ако Ферит беше малко по- умел в разчитането на Сейран щеше да знае как да го контролира. След всеки негов удар тя ставаше все по- озлобена и агресивна. Той я превръщаше в нещо, което не се харесваше на никого и най- много на него самия.
Относно изневярата... За мен изневяра е и любимият ти мъж да се разхожда в търговския център под ръка с бременната си любовница, докато ти си раздирана от несигурност, в основата на която стои той. Изневяра е, когато любимият ти мъж, се бие нагоре-надолу в защита на любовницата си, а те е оставил на благоволението на баща ти насилник. Ферит не легна с друга след като веднъж беше със Сейран, но не й стана по-верен.
Сега пък вече го виждаме в съвсем ново амплоа и аз съм много любопитна до къде ще стигне този нов Ферит.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 15:44 от Fi79

Общи условия

Активация на акаунт