НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 565
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
bibi, в другата тема мести поста Simple Smile (то не че тук няма доста холандски майки, де)

# 541
  • София
bibi, в другата тема мести поста Simple Smile (то не че тук няма доста холандски майки, де)
Епа, аз там се ожалих вече.

# 542
Е, вече си сипнах..Разбрах я темата, ама не знам дали и двете са му ОК..
За квартира ще попитам девойката, като и свърши днес изпита.Може ли в Хага да е квартирата?

# 543
  • тук-там
Успех на матуристите днес Simple Smile!
Има ли среща в края на месеца?

# 544
Тази година зрелостниците пишат интерпретативно съчинение на тема „Разум и чувства“ по „Крадецът на праскови“ от Емилиян Станев, или есе на тема „Животът – колело или стълба“.

# 545
  • София
Среща ще има юни. Другата седмица ще пусна няколко дати да гласуваме. Делнични, петъчни, съботни - какви ги предпочитате?

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:03 от sanaka

# 546
  • София
С биби сме на едно дередже, с тия холандски квартирни неволи и наборът така, ожалихме си се, всяка информация е ценна, та затова навсякъде се обозначаваме като търсещи квартира, в нашия случай Делфт, евентуално Хага.
Предлагам делнично, в края на седмицата 16-20 юни, примерно четвъртък 19 или петък 20 юни, нали и бунова не можеше в част от дните.
Успех на матуристите, хареса ми темата за есе,  която се е паднала,  философска и става локуми, то май хубави теми дават за есета последните години и нашата за Живот в мрежата не беше лоша. Верно, че съм страничен наблюдател и не се налага да пиша и да се гърча аз. Все си мисля, че най-важното за матурите е да стигнеш навреме и да предадеш валидна работа Smiley  Оттам нататък всичко се нарежда някак.

# 547
По едно време в Групата на Матуристите излязоха темите от нашите матури.Все едно, те са се паднали.Имах чувството, че имам дежа вю😂😂😂😂😂

# 548
  • София
Абе, трудничка е темата за есето. Прекрасна е за тези, които наистина умеят да пишат и аргументират - могат наистина да изпъкнат, дава широко поле за изява. Но за масовия матурист, никак не е лека. Особено като се има предвид, че неумеещите да пишат особено добре избират именно есето, защото им се струва по-лесно.

# 549
  • София
Съгласна съм Санака. Нашата беше по лека за наборите матуристи, дето БЕЛа не им е сила, както наборът, закърпиха, и то не лошо, положението. С това дали животът е колело или стълба, щеше моят повече да се затрудни, отколкото с живота в мрежата. Откъде идва, базирано ли е на някакво произведение, сигурно има преплитане, поне за стълбата се сещам за Христо Смирненски, а за колелото за Песента на колелетата. Лично смятам, че животът е по скоро колело, веднъж си долу, после по средата, после горе и пак, и пак... А според Вас как е ?Smiley
Би било хубаво най-добре оценените есета да бъдат оповестени, за да се насладим и ние на добре пишещата млада мисъл.

# 550
В отговор на въпроса на Sanaka, аз съм за петъчно след 15 юни. Само при мисълта, че  следващият ден е почивен, виното ще ми се види още по-добро Simple Smile

# 551
Аз пък си спомням как на моята щерка ѝ бяха отнели точки от есето, защото тя беше писала за мрежата от взаимоотношения с хората, а проверяващите очевидно са очаквали да пише за интернет мрежата. Което и тогава, и сега все така ме скандализира Joy

# 552
  • София
Да се запиша тук, да не опусна срещата Simple Smile
Матури ще ме чакат след 2 години, но мислено днес си плюя в пазвата и си казвам - не съм на тоя огън Simple Smile Но пък мога да пия една чаша от съпричастност с родителите на матуристите Simple Smile
Не ми харесва темата на есето - какво е това "колело или стълба". Защо колело, как така колело, звучи като някаква обреченост - каквото и да правиш, пак ще се удавиш, пак ще си "долу" в някакъв момент, пак всичко ще се повтаря отново и отново. Не, не ми харесва. Стълбата предполага поне някаква доза избор - нагоре или надолу, качвай се, слизай, твоя воля. Ако много се засилиш, може да се наложи да слезеш малко или даже да паднеш, или пък просто да поспреш, да се поогледаш, да поотпочинеш и пак нагоре. Може на друга някаква стълба да се прехвърлиш - я с връщане назад, я с акробатичен скок. Ама да взема да млъкна, че тези анализи не са за хора с рационална нагласа, за които стълба е онова, по което се качваш, за да вземеш чаршафите от горния рафт на гардероба, а колело е онова, което караш чат-пат от точка А до точка В, нали...Flushed

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 19:00 от мандаринка

# 553
Мандаринка, и мен ме чакат матури след две години, ще си страдаме заедно Grinning
Освен това, на периодичните въпроси към малкия измисли ли какво иска да учи, отговорът е - има време Rolling Eyes Satisfied
За разлика от кака му, която от осми клас щеше да става лекар, младежът ще е също като майка си - ще се чуди и ще се мае до последно, поне проявавам разбиране и не го юркам много много Joy

# 554
  • София
Момичета и аз съм в кюпа с матуристите след две години, има и още в групата, ще се подкрепяме.
Мандаринка, както винаги интересни разсъждения, може пък по това кой като какво вижда живота, като колело или стълба или пък като нещо друго, да се прави психологически профил, като в онази рисунки дето се вижда първо старица или първо млада жена Smile

Общи условия

Активация на акаунт