НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 560
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • тук-там
Чакайте сега, ако ще си ги мерим - да си кажа и аз. На моята и свършват в средата на септември с последната част на физикум-а. А наскоро прати документи да я допуснат до него.

# 571
Eeee, mtz, как септември, че те кога почват следващата година, на другия ден? Grinning
Не ги ли оставят да почиват малко тия деца? Sad

# 572
  • Пловдив
Здравейте,много се извинявам,че нахлувам във вашата тема и искам да Ви върна назад във времето.Ако може да споделите на лично съобщение с какъв бал се е влизало във вашата година на кандидатстване право в СУ и УНСС за момиче.И дали са доволни децата.Благодаря Ви!

Честно да ти кажа, не помня точно, но в СУ за право момиче като че ли беше 21 и нещо мин. бал. Миналата година беше доста по-висок.  В УНСС е по-нисък бала.
Моята не е съжалила за избора си, но си е тежка специалност и иска много, много четене.

Сесията още не е започнала, има си колоквиуми и курсови работи, които никой не знае за какво са, не ги освобождават с тях от изпит, не знам дали имат някаква тежест и на самите изпити. Единствено по Римско право миналата година си спомням, че асистентът не допускал да изпит ако имаш 2 на колоквиумите.   Сесията свършва на 4 юли.

# 573
Скиорче , Не знам дали за всички специалности в УНСС е така,но в логистика имат предварителни изпити. Имат и много проекти , по които да работят и да им дават шанс от натрупани точки и контролни да освободят изпити. Моят син предпочита да се напъне през семестъра, и да приключи по-рано. Иначе редовната сесия започва май в края на май, началото на юни. Току-що се обади, излязла му е оценката и от Корпоративни финанси и приключва успешно 4ти семестър.
    Понеже аз повдигнах, не се меря с никой, камо ли УНСС с престижните университети на другите. Просто споделям. Още повече, че и аз, /както и вие за вашите деца/ , знам моето с каква отдаденост учи, защото му е адски интересно.  И не му е важно просто да мине изпит, нали за УНСС говорим, а наистина да е подплатен със знания . Едновременно с това, той вече прави  кариера в сферата на логистиката.
    Желая успех на предстоящата сесия на всички, независимо къде и какво учат. Щом полагат усилия,заслужават да са възнаградени за тях.

# 574
Ама какво му е на УНСС ...Той си е супер. Девойката от тукашните него си предпочиташе. На него направлението си му е икономика.
Пък най-важното е детето да си харесва специалността. Успех на момчето, Марулетче.

# 575
  • Пловдив
Марулетке, щом си е неговото, значи е супер. А какво по-хубаво от това да можеш и през семестъра да се дакажеш и да ти е по-лесно сесията.

# 576
Аа, за мен нищо му няма.
    Успех на децата!Да вземат всички изпити и да имат спокойно лято/ваканция.
   На моята приятелка синът учи архитектура в Аахен, май, ще си дойде август за два дни за сватба на доведената си сестра, ако успее.Виждам го как учи. Аз се възхищавам на всички, които се осмелиха да учат в чужбина !

# 577
  • София
И аз им се възхищавам на студентите в чужбина. Щеше ми се поне малкото да се пробва навън и то най-вече заради академичната общност и атмосфера, интересното и различно преподаване, преподавателите, които не спират да се учат и са в крак с новостите в науката и т.н…другите плюсове в чисто житейски план няма да ги изброявам.
Ама ей на - медицина в БГ иска и това е. И от време на време ми казва: “Усещам, че май се опитваш да ме разубеждаваш, а”? Та вече си мълча. Най-много щеше да й пасне НАТФИЗ😉 - страшна актриса е.

# 578
  • Варна
Дъщеря ми има двама колеги, които са учили в чужбина и са се върнали в Бг. Признаха им 1-2 изпита миналата година, иначе започват пак от първи курс. Нямам представа какви са причините за връщането.

# 579
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но чета с интерес.
Успех на децата, които тепърва ще имат сесия!
Наборката приключи отдавна сесията. Вече е във Виена за едно обучение, за което кандидатства и отиде с огромно желание. Дано всичко и върви там, да е доволна ( засега много, но са минали едва три дни) и да се  върне жива и здрава.

# 580
Валка, твоето момиче е огИн! Всичко ще е наред!
    Скиорче, и аз исках да отидат в чужбина, да се опитат.Да видят какво е навън.Ми не щат.Голямата даже се върна в нашия град с мъжа си, а работеха на хубави места с добри пари.Но не може в София, не е за тях.Сега си купиха къща в едно близко село, просто я виждам, че е добре и спокойна.
    Малкият засега си идва всяка седмица, не стои в София през уикендите, много рядко. Но снощи си говорихме,че би искал вече да смени работата, да се качи нагоре, в друга фирма да опита.Но след един-два семестъра. И моят мъж все ме бъзика -ти ги пращаш в чужбина, те идват на втория етаж на къщата.А щерката я бяха приели дори.

# 581
  • столицата
Марулета, на село или в чужбина, най-важното е те да са добре и щастливи. Особено и като намерят човека до/за себе си.

# 582
  • София
Чести 24 май! Преди 2 години тук поствахме снимки на абитуриентите ни, помня, че беше предимно слънчево, само следобедът малко прекапа, но това беше. Хубави спомени!
Аз мисля, че на село си е най-добре, ако си близо до града, а и до близките си и имаш работа, е чудесен вариант да си хем сред природата, хем в модерния свят.
В чужбина си е гърч, борба за условия (в това число квартирни неволи Satisfied), далеч от близките.  Тази представа за университети тип Оксфорд сред зеленина и аристократични библиотеки е повече романтична, отколкото реалистична.  А така или иначе мисля, че (повечето и се надявам ) ще се върнат тук и тук ще работят . Трупане на опит е, но не малка част от него е стрес. От момичето на Валенцето виждаме, че много добре може да се съчетава учене в България и стажове/обмени по света.

# 583
  • София
Честит празник, момичета!
Аз си пожелавам, да сме живи и здрави и да мога да гледам внуците си как завършват първи клас на 24.май тук, да знаят какво празнуваме днес и да ме разбират, когато им говоря!
Моят младеж тази година също се бори с търсене на квартира. За сега без успех. Той се шегува, че на есен все ще има къде да спи 4 месеца, докато намери нещо и е chill, аз обаче не мога да се похваля със същото. 😅 Мисля, че за две години, откакто е там, уморих повече нервни клетки, отколкото за всички 12 години в МОН.
Той е доволен от пътя, по който е поел, въпреки че често му е трудно. В началото беше адаптацията, после притесненията дали ще покрие изискването за покрити кредити, за да запише втори курс, сега квартирни терзания, битовизми всеки ден.. Най-кошмарно ми беше едно негово падане с колелото в един дъжд, там нали рядко вали...😂 Беше си пукнал веждата и смъкнал кожата на половината лице, но с тамошни мазила и едно наше прахче се оправи за по-малко от месец. Дори белези не останаха. Мен ако пита някой, ако имам второ дете, не бих го пуснала навън. Ама никой не ме пита, а и нямам второ дете. 😂
Ако някой пита него, ще замине отново. Горд е със себе си, че се е научил "да се справя с живота, в директна битка". 😆
До скоро (до началото на втората година) той беше с нагласата, че със сигурност ще се върне. Сега вече не е много убеден, казва че и там се чувства добре, спокоен, вижда възможности и ако успее да намери някаква реализация, би се пробвал.. Мисля, че много се разочарова от политиката в България и българите, като цяло напоследък.
За тази година му остава да приключи последния квартил и поредните изпити. Живот и здраве, около 10 юли ще се прибере за около месец и половина.

# 584
  • В светлината на слънцето
Честит празник, момичета! Да бъде слово и вдъхновение! Hug

Общи условия

Активация на акаунт