Отговори
# 690
  • София
И аз се чудя, скоба или умножение,  кое да е първото действие.

# 691
Здравейте, взирах се преди малко и аз в една задача за 8-ми клас (ако има рима, удари мà) и не мога. Нищо не помня Sad та моля за помощ. Слагам я в скрит текст, че през телефона не мога да я намаля.
До тук реших, че ъгъл COD е 60• ама после не знам. Питахме и chatGPT, но освен, че нищо не разбрах, даде и грешен отговор (каза 90, а в отговорите е 120) Благодаря!
Скрит текст:

# 692
Правилно сте решили, че COD = 60. AB е диаметър значи 180. 180 минус 60 = 120. Половината от 120 = 60. MON = 60 + 120/2 = 120

# 693
DOC  е равностранен триъгълник с ъгли 60 градуса ...и страни равни на радиуса.

МО и NO са ъглополовящи по условие.

# 694
Златни сте, много благодаря! То много лесно било, само да бях си разписала всичко, както непрекъснато опявам на синковеца да прави!
Спокойна вечер желая Flowers Hibiscus

# 695
Извинявам се за натрапването но ме пратиха тук
Въпрос
Скрит текст:
Ако r=ka, как може в r(c1+r(c2+r(c3+rc4))) / (1+r(c5+r(c6+rc7))) да се намали присъствието на k?
К и c1,c2... са константи или поне всякакви комбинации с тях може да се изчислят предварително

# 696
Напишете за кой клас е задачата, дали е профилна математика или е състезателна.

# 697
Какво значение има?

# 698
Какво значение има?

Има значение да знаем с какъв материал да я решаваме.

# 699
Линейна алгебра първи курс, втори семестър техническа специалност.
За бога. Имате полином, със седем константи и една линейна променлива.
Целта е коефициента на линейната да се използва възможно най-малко или поне да се изчислява предварително и полиномът да се сведе до такъв, в който линейната участва като константа

# 700
Ау, какъв груб тон. За бога, учете си уроците по-старателно 😀

# 701
Санди, аз не съм математик и за мен този материал е непознат. Понякога решавам задачи в прогимназията или 8 клас. Повече питам, затова следя темата. На първа страница има написано условие - като се пита да се упоменава за кой клас е задачата.
И когато търсим помощ, не държим тон на тези, от които я търсим, защото никой от математиците не е длъжен да отделя от времето си и да помага безвъзмездно. Правят го на добра воля и от любов към математиката.

# 702
Въобще не държа тон, а и предварително предупредих, че ме пратиха тук.
Чудесно е че отделяте от времето си да помагате и не очаквам да се чувствате длъжни
Просто питам, дали случайно няма да се роди по-разумно решение на проблема освен моето.
Скрит текст:
Ако напиша всичко което се цели, ще в по-скоро повече объркващо, отколкото да внесе някаква яснота.

# 703
Пратили са Ви в правилната тема. Но тук се държи на учтивия тон. "Моля за помощ за задача за еди-кой-си  клас ... Профилна или не математика... Благодаря." Когато имат време и желание математиците в темата надничат тук и решават: Динчо, Пенсионирана Русалка, Пенева и други помагат. Дайте им шанс.

# 704
  • у дома
Въобще не държа тон, а и предварително предупредих, че ме пратиха тук.

Хубаво са Ви пратили,но можеше да прочетете поне правилата на 1 стр.

Общи условия

Активация на акаунт