Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 080
  • 828
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, дойде спонтанно и неочаквано и моя ред да се похваля.
Днес се роди нашето момченце 3 кг и 50 см. Аз съм все още с секрет в носоглътката и водите бяха зеленички, но сме добре. Самото раждане мина много бързо и лесно, контракциите бяха болезнени, влязох в спешното с 6 см разкритие.

Честитоо, да е жив и здрав, мноого щастлив! 🍀❤

# 616
Нелче, честито момченце! Бъдете живи и здрави. 🥰❤️

# 617
Честито момченце! Бъдете здрави и благословени! 🩵

# 618
  • София
nelcheto2020, честито, да е живо и здраво момченцето. Дано се гледате с лекота, както е било раждането.

Момичета, дойде спонтанно и неочаквано и моя ред да се похваля.
Днес се роди нашето момченце 3 кг и 50 см. Аз съм все още с секрет в носоглътката и водите бяха зеленички, но сме добре. Самото раждане мина много бързо и лесно, контракциите бяха болезнени, влязох в спешното с 6 см разкритие.

# 619
nelcheto2020, Честито! Много да сте здрави и да се гушкате. Hug

Неродилите мами, как сте, аз направо вече съм на ръба на силите си и физически и психически. Днес имахме гости, оправях и готвих, преди това се разходихме малко...леле, направо съм като пребита..не знам как ще издържа още, много ми е тежко вече... Confused Отделно роднините ме напрягат с въпроси: Хайде няма ли да раждаш вече... все едно аз не чакам...думи нямам просто и разбира се започна със съветите и многото акъли.. пък аз както съм на ръба, само това ми трябва... ама да надявам се скоро да се случва и да се гушкаме с бебчо. Оплаках ви се малко..но то тези послени дни направо са безкрайни, хаха.. Grinning

# 620
  • София
Rouse123, и аз си чакам и вече се филмирам. За умората, спах от 17 до 18.30 часа като куче на дивана.
Плацентата зрее, и момчето почна да забавя растежа, към 3.200 е както вървеше голям. Сега големият ми филм е да не тръгна да раждам преди секциото. Още съм активна физически и не ми пречи, нито тежи, само много ме рита. Имах една сутрин две капки като начало или край на цикъл, добре че бях на преглед същия ден, та не хукнахме към болницата. Иначе уж съм готова, ама всеки ден задачи.
Мен всички, и то не най-близките, само ме питат за датата и едва ли не е драма че не казвам. А просто не искам да ме мислят и да се притесняват. То им е ясно че ще е в следващите 10-12 дни.
Утре вече ще събера багажа, днес стерилизах помпанта и сега пак гладя дрешките за изписване.
. . .
Да ви питам аз:
1.Помпата с какво я носихте? Носихте ли пликчета за кърма (ако случайно се събере нещо), шишенце?
2.Някоя пие ли омни биотик Панда. Аз бременна 9 месеца нито 1 път не повърнах, това го пия 5 дни, 3 от тях, не изплюх направо повърнах половината. АГто като се оплаках каза да го спра да го давам после на бебето. Ама как да му дам тази гадост. Някоя има ли опит? То хич не е малко количество да се разтваря в 2 лъжици кърма, както пише. Бих се радвала на съвети. И все пак ми се иска ако има как само аз да ги пия.

# 621
Rouse123 никакви гости последните 6 месеца не съм имала, не знам как ти си се навила.
Днес походих 1 час бавно, и сега имам мускулна треска на целите крака, а иначе съм спортна натура...или поне бях Cry.
Днес ми е термина, никаква родова дейност, искат в понеделник да постъпвам в болницата за предизвикване...аз бих си изчакала поне до вторник, ама ще го обмисля утре.

# 622
Честито и от мен Нелче, бъдете живи и здрави Hug

И аз си чакам ли, чакам. Госпожицата е доста активна, тежи вече 2800 кг (още няколко дни и съм в 39 седмица) постоянно имам някакви остри пробождания долу, но на тоновете всичко си е наред, отчита някакви мижави контракции Joy Вчера с мъжа ми бяхме до болницата на среща и с акушерката, която ще бъде в екипа и сме повече от убедени, че сме попаднали на правилните хора.

В понеделник съм на тонове отново и всеки момент очаквам да ми направят и преглед за разкритие. Плацентата за сега си е втора степен. Въпреки, че имам седмица и половина до термина, вече искам да излиза. Както и АГ каза, сега е най-гадно точно чакането Sweat Smile

# 623
Благодаря на всички за пожеланията ❤️
Момичета, кураж!!! Остави ви съвсем малко, на финалната права сте! Абстрахирайте се от всякакви чужди коментари. Слушайте хубава музика, четете нещо интересно, направете го за себе си да се отпуснете и за бебчета ви. Важното е да бъдете спокойни, отпуснати, никакво напрежение от роднините/други хора. Подгответе се максимално за най-хубавия момент - сътворили сте живот в себе си 9 месеца и скоро ще се срещнете с него. Велика работа е това! Божествена! Знайте, че в момент на раждане цялата Вселена помага за появата на новия човек! Успех на всички и продължавам да следя на няма унили майки ❤️

# 624
Venyan, аз помпата я нося в такъв плик за храна от икеа и нося само шишето, което си е към помпата и едно шише отделно с биба, пликове не съм вземала, не знам дали ще има хладилник, за да съхранявам и дали ще можем да се стиковаме с таткото да взема той евентуално, общо взето всичко за болницата за бебчо съм сложила в такива пликове, даже и изпраните му дрехи, хаха. Омнибиотик не съм пила, не мога да дам мнение.

seethelight, моя термин е вторник, тогава съм и на преглед, разбрахме се, че тогава ще говорим, аз не знам какво ще става, защото и бебето е много голямо и главичката му е много голяма и вече тотално се отчаях, аз съм от хората, които обичат да имат план за всичко и тази неяснота ме побърква вече, не знам как ще издържа до вторник....

nelcheto2020, много благодаря за милите думи, определено ми вдъхна малко кураж, че вече тотално нямах. Аз обикновено съм много пряма с роднините, но леля ми е много труден характер, сама се покани на изписването на бебето, ние мислехме никой да не каним...отделно искала да е наблизо, защо и тя не знае, тя е такава паника и никога не е гледала деца, само допълнително да се напрягаме всички, но съм казала, че в нас никой няма да идва, само на изписването и това е...то тези неща допълнително ме напрягат, защото нали ми е много спокойно... ама да роднини....

# 625
Аз нали лежах една седмица в болницата преди да родя, е тогава как решиха всьо далечни роднини, не особено близки колеги, и познати да ме търсят и да разпитват. И то най-много нахалстваха тези, които цяла бременност не са се сещали за мен, присетили се точно, когато бях с най-опънати нерви. Не вдигам, не отговарям, те продължават да нахалстват, бе. И продължават, и продължават, и питат и разпитват. Някои хора въобще не се усещат. Та, много добре разбирам какво ви е, момичета, макар и родила вече. Щото са ни малко нервите и притесненията, защо пък да не ни изнервят още малко.
А да, след като родих почти никой от тези същите не ме потърси веднъж да ме пита как съм, вече месец. 😃 Ама друго си е да усещаш явно, че става нещо и да човъркаш за клюки. Гадост.

# 626
  • София
Благодаря, и аз съм взела такива пликове. Днес планирам да събирам багаж. Кърма за вкъщи не мисля, че ще има. По-скоро за в болницата, ако бебето  не е при мен и събера нещо.
Rouse123, и при мен е голяма главичка, а и кръгла, АГ-та каза че е добре че ще е секцио.

Venyan, аз помпата я нося в такъв плик за храна от икеа и нося само шишето, което си е към помпата и едно шише отделно с биба, пликове не съм вземала, не знам дали ще има хладилник, за да съхранявам и дали ще можем да се стиковаме с таткото да взема той евентуално, общо взето всичко за болницата за бебчо съм сложила в такива пликове, даже и изпраните му дрехи, хаха. Омнибиотик не съм пила, не мога да дам мнение.

seethelight, моя термин е вторник, тогава съм и на преглед, разбрахме се, че тогава ще говорим, аз не знам какво ще става, защото и бебето е много голямо и главичката му е много голяма и вече тотално се отчаях, аз съм от хората, които обичат да имат план за всичко и тази неяснота ме побърква вече, не знам как ще издържа до вторник....

nelcheto2020, много благодаря за милите думи, определено ми вдъхна малко кураж, че вече тотално нямах. Аз обикновено съм много пряма с роднините, но леля ми е много труден характер, сама се покани на изписването на бебето, ние мислехме никой да не каним...отделно искала да е наблизо, защо и тя не знае, тя е такава паника и никога не е гледала деца, само допълнително да се напрягаме всички, но съм казала, че в нас никой няма да идва, само на изписването и това е...то тези неща допълнително ме напрягат, защото нали ми е много спокойно... ама да роднини....

# 627
Главата на бебчо също е голяма, 9.73см, но не са ме насочили към секцио.

# 628
Нелче, честито, да сте живи и здрави!

Seethelight, мерките на ехографа не са 100% акуратни, не се шашкай. И на мен ми обясняваха как голямо бебче ще имаме, а се роди 3.09 и 50размер едва му става, понякога му хлопа Grinning те са си фъстъчета, шепички любов. Не се оставяй да те стреснат, твоето тяло е подготвено за раждането и ще се справиш!

# 629
И аз съм още от неродилите. Утре ми е термина, с паднала тапа тази седмица и още не родила 😅 И на мен вече ми става много тежко и тромаво. За роднините и приятели да не говоря- не се спряха тези хора да ме питат "още ли не си родила" или пък да ме проверяват по няколко пъти на ден дали не съм влязла да раждам. Какво си мислят, че и аз ли не искам?! Днес направих една дълга разходка по магазините. Сега изпитвам голяма тежест и болка ниско долу. Дано е момента който така чакам 🙏 Казаха ми ако мина термина най-много 7 дни да ме изчакат и след това ще се опитаме принудително.
nelcheto2020, Честито! Много да сте здрави и да се гушкате. Hug

Неродилите мами, как сте, аз направо вече съм на ръба на силите си и физически и психически. Днес имахме гости, оправях и готвих, преди това се разходихме малко...леле, направо съм като пребита..не знам как ще издържа още, много ми е тежко вече... Confused Отделно роднините ме напрягат с въпроси: Хайде няма ли да раждаш вече... все едно аз не чакам...думи нямам просто и разбира се започна със съветите и многото акъли.. пък аз както съм на ръба, само това ми трябва... ама да надявам се скоро да се случва и да се гушкаме с бебчо. Оплаках ви се малко..но то тези послени дни направо са безкрайни, хаха.. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт