Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 138
  • 828
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм в щатите и никакви инжекции не са ми били след секцио

Е, значи определено може и без, както и Onirique, казва. Благодаря да бързият отговор.

Как са ви бебенцата? Какво правите?
Моето момиченце иска гушната в мама през цялото време, дори така иска да спинка и мама спи по 3часа. Обаче и коремче май започна да я боли и как да е иначе!
Бабите и татко и мислят, че аз тока я уча, пък я следя от началото и си иска гушната. Пък и новородени са само 8 седмици! 🤗

# 601
И нашето момиченце иска да спи гушната или с нас в леглото. Винаги я слагаме в кошарата, но до сутринта често се е наложило да я взема в леглото при нас, за да се наспим всички. Така се събужда чак когато вече е много гладна. А в креватчето тази нощ ми скъси живота, не мигнах, то рева, яде, повръща, пак рева. Легна при нас и спахме до сутринта. Сутринта си направих закуска и час и половина не можах да я хапна, докато не гушнах малката да спи в скута ми. Ядох с една ръка, но ядох Grinning

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 13:05 от Skady

# 602
И нашето момче вече не спи спокойно сам. Трудно го и приспиваме на моменти, прегъва се, боли го коремче май. Опитвам се да го оригна на всяка хапване, но и това рядко се получава. Правим разни упражнения и леко масажче за газове, ама сгъва крачета към коремчето, плаче милото. Дори легнал върху мен не винаги се утешава. Започнахме капки за колики от онзи ден след като ни видя за пръв път педиатър след изписването. За сега не мога да кажа дали действат честно казано.

Оцеляваме и се учим взаимно, общо взето. Grinning  Беше на смесено хранене в началото, но от няколко дни е само на кърма - макар и изцедена. Надявам се да минем само на гърда някой ден, но сега не съм сигурна че успява да хапне достатъчно, а и лявата ми е в почивка, че я разранихме още в родилното...

# 603
Мишмаш, за разранени гърди горещо препоръчвам силиконови зърна. На мен ми спасяват живота, и ги ползвам даже когато нямам ранички вече. На малкия му е по-лесно да засмуква с тях сякаш, може би защото наподобяват шишетата.

Аз имам голям напредък с млякото - вече слезна, и цеденето отнема по-малко време, и малкия засмуква по-лесно.
Почнах да засичам хранене по количества и спане по време в Беборан и съм доста доволна. Но това със спането в леглото на родителите е голям проблем. В некст ту ми кошарата спи през деня без никакви проблеми 😁 нощем обаче човека се иска при мама и тати. И тати не спи, от страх да не го смачка. по тая причина на мен ми се наложи снощи да отида в детската и да го оставя да спи в голямата кошара, аз заспя при него на леглото. За да може ММ да поспи малко.

# 604
  • София
Явно всички сме на един хал с нощното спане, при нас също малкия неизменно се озовава в мен към сутринта 😀 Много мърда в кошарката, спи, но се шугави. Било нормално за новородените, но не очаквах, че са толкова шумни 😀

# 605
Да много са шумни. И свекървата (понеже е на гости няколко дни, но не спят у нас, те нали си купиха апартамент тука.) като го чуе как шугави и мрънка, и само ме пита "ама добре ли е ? приплаква, фа ида ли да го гушна?" Жена, остави го детето да спи, това че мрънка, не значи, че е будно. Вчера даже се сдърпах малко с нея на тази тема 😁 направо се чудя едно време как са гледали техните деца.

# 606
А Вашите бебенца предолояха ли жълтеницата? Нашият момък стана на 10 дни и още не се е изчистил, а започнах да се притеснявам малко. Първите дни от изписването беше на смесено хранене - ам и кърма, а последните няколко дни само на кърма - предимно изведена, за да следим колко похапва. Четох, че при някои кърмени дечица по-бавно се чистел билирубина и някои майки за 3 дни на АМ разрешавали проблема.

Педиатърката ми спомена също за вода със захар, но това ми звучи налудничаво честно казано.

# 607
На моето някъде след десетия ден ѝ мина също, а си беше почти изцяло на АМ.
Сигурно си прочела вече де, но виж тази тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1252455.15 ; пост 19 е много полезен.

Вода със захар не бих дала, тази педиатърка коя година е завършила медицина😃

# 608
И аз бих те посъветвала да не даваш вода със захар, това са врели некипели. Като млечницата,че се чистела с вода/изплакване на устата. Тинтири минтири.
Иначе Алекс е на 8 дни и още я кара жълтеница. Това за кърмата е вярно, за съжаление. На мен в болницата ми бяха казали да се цедя и да не му я давам,за да му мине по-бързо. Т.е. да го лиша точно сега,когато е най-малък от витамини, имуностимуланти и пробиотици. Да бе,ей сега.

Като казах пробиотици - малко ми е притеснено, първо дете ми е,да му давам без лекарска препоръка. Педиатърката ще мине в понеделник чак, иска епикризата от болницата. Имам био гая вкъщи. А малкия има много газове и го мъчи коремчето. Вие давате ли нещо на своя глава или първо се консултирате? Някой опит с био гая?

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 01:02 от slanchogledka^

# 609
При нас спането е същото. Снощи я взех и спа 4 часа върху мен. Преди това беше ад. Не искам така да я свиквам, ама няма спане иначе.... Тази вечер ще пробвам в количката да видя.
Иначе ни изписаха Колийв за коликите. Ама тя като е само на кърма от мен, идея нямам как да й ги давам тези капки. Днес изцедих в лъжичка и ги капнах там, не знам дали е ок...

# 610
Момичета, тези от вас които няма да кърмят или ще хранят с кърма от шише - на коя марка шишета се спряхте? Стъкло или пластмаса?  Какво мислите за Dr Browns?
Интересува ме и кои са най-добрите залъгалки според вашите проучвания за правилния растеж на зъбките и захапка?
Всяко мнение ще ми е от полза 🤗

# 611
Моето момиче най си харесва шишетата на Nuk First Choice, с каучуков биберон. Аз съм с две леви ръце и реших, че пластмасовите шишета са най-добрия вариант в нашия случай. Като се захабят - директно в кофата. Даже най-малките въобще няма да стигнат и до захабяване. Залъгалките също са ми каучукови на Nuk. Без тях сме за никъде, само това успокоява пищенето.

# 612
Always_in_love, ние сме с шишета и биберони на Филипс Авент, както и с помпата им за кърма, за да са съвместими. Първо взехме стъклени шишета, но по ред причини (непохватност) взехме и пластмасови. Сега аз давам в стъклено, а МЖ дава в пластмасово Sweat Smile Когато ползваме пластмасово, малката понякога си го държи сама, а още няма месец. Бибероните - на Авент двойката не пуска изобщо и детето един час яде 20 мл, затова сме на тройки отдавна, тях ги дават за възраст 1 месец и нагоре, но при нас те вършат работа. Взели сме и четворки, да сме готови, когато тройката започне да не ни стига, но все още не е дошъл моментът, засега се дави с тях.
Бибите също са ни на Филипс Авент (0-6) и само тях признава. Имаме едни други, не знам на коя марка са, но ги плюе.
За захапката и правилния растеж на зъбите - нямам идея. Спокойна съм, защото биба даваме рядко - 1-2 пъти на ден за малко, ако се налага и няма как да я накърмя в момента.

# 613
Момичета, дойде спонтанно и неочаквано и моя ред да се похваля.
Днес се роди нашето момченце 3 кг и 50 см. Аз съм все още с секрет в носоглътката и водите бяха зеленички, но сме добре. Самото раждане мина много бързо и лесно, контракциите бяха болезнени, влязох в спешното с 6 см разкритие.

# 614
Аз се бях подготвила като типичен control freak с най-различни биби - BIBS по един от всяка форма, Philips Avent, Lovi, Nuk. Няма значение аз какво искам, бебока сам си избра - Philips Avent и Lovi, друго не се признава (за момента). Така че за бибите бебето решава - аз исках да xареса НУК, обааачеее.... Grinning
Аз кърмя, додавам цедена кърма и понякога и формула. От шишетата сме най-доволни от МАМ, Philips Avent с 3ка капки (имаме и стъкло, и пластмаса). Имаме и едно шише на НУК но то не ми харесва по ред причини - много тече, не ми се завива на помпата (МАМ също е съвместим с помпите на Philips).

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 01:43 от slanchogledka^

Общи условия

Активация на акаунт