Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 971
  • 828
  •   1
Отговори
# 690
Охоо, само хубави новини днес😍
Честито бебче, Miss! Бъдете живи и здрави.❤️

# 691
  • София
Miss и Marley, честито, живи и здрави.

Днес имаме 2 бебчета, защото дойде и моят ред да се похваля. В 9.09 часа се роди Даниел, 52 см и 3.450 кг. Планово секцио, 10 дни преди термин. Роди се с доста силен и продължителен рев.
Аз съм доста добре, поне така мисля, почнах леко да мърдам краката още към обяд, после и се завъртях. До утре обаче никакво ставане преди да дойде рехабилитатор и чак после може да ми го дадат, но ако не искам да е при мен и не съм добре, ще го гледат в неонатологията. Бебчето го видях за 2 мин чак след 18.30, гушна се кротичко и си ядеше ръкавчето.

Първо честито на новородилите мами Hug

Дойде и моя ред да се похваля, че малко по-рано се появи и нашата принцеса - 2900 кг, 50 см.

Сутринта ме приеха, започнахме с идеята за нормално раждане, но към 13:30 се наложи да направят спешно секцио. И двете сме добре Heart

# 692
  • София
Прекрасни новини! Честито на всички мами 🤍

Нашият син беше известно време в неонатологията и там се хранеше от шише, но с с кърма,  която носех. Сега у дома се опитвам да го кърмя, но не всеки път се получава. Колко време трябва да го оставя да суче? И ако суче от едната гърда, другата трябва да я цедя с помпа?
Много искам да се получи

# 693
Venyan, честит Даниел, да бъде жив и здрав. 🥰

Следващата темичка ще е вече в "Родени", припомням, че който иска да присъства на първа страница, може да ми пише датата на раждане и пола на детенцето.

# 694
  • София
Честито на Miss и Venyan! Да са ви живи и здрави бебочетата ❤🍀

# 695

Следващата темичка ще е вече в "Родени", припомням, че който иска да присъства на първа страница, може да ми пише датата на раждане и пола на детенцето.

Къде е този раздел

# 696

Къде е този раздел

Деца -> Родени 2024г.

# 697
Момичета, благодаря на всички за пожеланията Hug

# 698

Къде е този раздел

Деца -> Родени 2024г.

Хм, моята се роди октомври, макар че терминът и беше средата на ноември. Дали да съм в октомврийската група?

# 699
Здравейте мами! Първо честито на всички за новите бебчета, да са живи и здрави! ♥️ Много хубаво завършваме месеца с толкова прекрасни новини!

Аз съм си вече в къщи. Вчера вечерта ме изписаха, и изненадващо като се прибрах вкъщи беше паднала бомба. Муселинови пелени навсякъде, всички бодита мръсни и опикани- в панера за пране, на масата пълно с чинии, всички шишета мити и стерилизирани, съхнат и нито едно няма свободно за следващото хранене. Панера за пране е пълен ( нямаше нищо преди да отида в болницата). Изпаднах в малък шок 😅. Но бързо ми мина като си видях бебчето и го гушнах. И почнах да му говоря как няма повече да го оставям. Оосъзнах как всички тези битовизми са маловажни, да - дразнят ме; но колко по-важно е да сме живи и здрави, да си гледаме децата и да сме щастливи.
Майка ми остана вкъщи за през нощта и за първи път откакто съм родила спах 7 последователни часа без събуждане. Даже не се изцедих. Тя се грижеше за малкия, спа в неговата стая, мъжът ми помагаше и са ме оставили да се възстановя. Страшно съм им благодарна на двамата!

Иначе на мен след кюртажа така ми тръгнаха лохиите... Сестрата ми каза, че са изкарали почти половин литър кръв от мен - което не е ли много? Не съм била добре дренирана ли? Не мога да си представя, че всичкото това се е отделило след секциото... Докторката естествено обясни, че аз съм много тясна долу и не съм "пуснала" лохиите... Май не ми пука каква е истината. Важното е че съм по-добре, и съм си вкъщи.
За съжаление кърмата ми доста пострада като количество от това преживяване. Почти на половина цедя... Не знам дали е от всичките лекарства или от стреса, но ще работя за възстановяване на количеството.
Изписаха ми да смуча топогин, и в събота съм на контролен да видим дали всичко е наред.

# 700
Много тясна долу??? За пръв път чувам такова нещо.

Радвам се, че си добре 🥰

# 701
Слънчогледка, радвам се, че вече си у дома и си спокойна! Битовизмите дразнят, но всичко минава на заден план с бебчо. 🥰❤️

Zimk, нищо няма да се промени по темата, само раздела, в този раздел "бременност с термин..." остават само предстоящите месеци. Ние си имаме доста октомврийски бебоци, вече си се познаваме виртуално, ще се радвам да останете всички активни в темата за ноемврийчетата (макар и родени в предходния месец) и да си обменяме опит. 🥰

Одеве си разглеждах снимките на телефона и видях снимка на теста за бременност, направен на 21.02. Точно 8 месеца след това, пак на 21 число двете чертички станаха едно малко човече. ❤️ Всеки ден си казвам, че никога повече няма да е толкова мъничка и ми става тъжно, този първи месец мина неусетно. 😢

# 702
ZMK моят термин пък беше Октомври, пък на мама глезанката чака до Ноември 🤭
Никъде не съм се записала, то ако имах време…
slanchogledga, радвам се, че си добре 🌺

Честити да са новите бебчето и бързо възстановяване на мамите!

# 703
Честито на новите бебчета да са живи и здрави! ❤❤ Аз да попитам мамите, които имат бебчета на няколко седмици - на режим ли сте или на поискване и ако може да споделите дали са на АМ или кърма?

Малката е на две седмици, на поискване сме, ни тя си иска на 2 часа, понякога 2 и половина. Само на кърма е, но сравнение с баткото, който цокаше когато си пожелае, смятам, че има някакъв режим сега

# 704
Имам един малко необичаен въпрос- взехмешише на Нук- First Choice 0-6m., но нещо не може да се оправим с клапата- пластмасово кръгче между бутилката и биберона. Grinning когато го махнем тече много силно и подозирам, че трябва да си стои там. Когато е там не тече изобщо. Един- два пъти все пак успяхме да го накараме да проработи докато пробваме (без бебето), но беше случайно... Някой дали може да ми подскаже как точно се ползва? В интернет не можах да намеря инфото

Общи условия

Активация на акаунт