Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 977
  • 828
  •   1
Отговори
# 675
Slanchgledka, както каза тук една приятелка, когато бебето и се оказа със сепсис 4 часа след ражадне “не ми е важно откъде и защо се е получил сепсис, искам бебето ми да е добре”. Ако ще помогне, тук в Англия, ми гледат шева всеки път, на око и толкова, какъв ехограф 🤣, какви 5 лева. Ти би ли инжекции за разреждане на кръвта сред секциото?
Ще се справиш 🤗🤗🤗 Пращаме ти позитивна енергия всички, това е сила.

П.П На твое място не бих се тормозила заради отсъствието, както каза някой по-горе  “малкият дьвол”, важното е да се оправиш.

# 676
Здравейте,  момичета! И аз да се похваля. Вчера се роди моята бебка Десислава след години мъка , 3 ин витро опита , 4 трансфера със секцио след преносване от 3 дни с термин 18.11.24г. на един хубав празник- Ден на Християнското семейство.  3850кг и 51см дълга. И двете сме добре и нямам търпение да си я гушна вече🩷

# 677
  • София
Честито, прекрасен ден и такава голяма госпожица. Нека расте здрава и щастлива, след това през което сте преминали.

Здравейте,  момичета! И аз да се похваля. Вчера се роди моята бебка Десислава след години мъка , 3 ин витро опита , 4 трансфера със секцио след преносване от 3 дни с термин 18.11.24г. на един хубав празник- Ден на Християнското семейство.  3850кг и 51см дълга. И двете сме добре и нямам търпение да си я гушна вече🩷

# 678
Благодаря! 🥰

Честито, прекрасен ден и такава голяма госпожица. Нека расте здрава и щастлива, след това през което сте преминали.

# 679
  • София
Честитоо, да ви е жива и здрава Десислава 🍀

# 680
Честито на новите мамчета!

Момичета помагайте, има ли някоя от вас с плоски зърна, успяхте ли да кърмите. На мен още кърмата не ми е слязла, мъчим се, но с тези зърна е ад направо, малкия първоначално засука с протектори обаче вече отказва, аз стимулирам с помпа, текна малко коластра, но до там. Много ми се искаше да го кърмя, но в момента съм в някаква дупка и ми е много криво. Дайте съвет ако някоя от вас има такива казуси като моите. 😔

# 681
Привет момичета- да се похваля и аз- на 15ти с планово секцио се роди нашият син, 51 см., 3800кг. Вкъщи сме вече и свикваме с новата обстановка Simple Smile
@slanchogledka- стискам палци вече всичко да е наред при теб и от сега нататък само хубави новини да ни споделяш!
@Rouse123- аз не съм голям експерт, но като начало мога да те посъветвам да не се отказваш и да не се притесняваш (знам, че отсрани звучи лесно, аз също бях в такава дупка един-два от дните), за да може да слезе кърмата. Слагай и бебето всеки път на гърдите преди помпата/храната. С първото дете и аз ползвах протектори известно време поради същата причина. Една от акушерките в болницата сега ме беше посъветвала да си взема един номер по- малки протектори, за да може да стане хубав вакум. Аз купих, но така и не ги ползвах до сега, не знам дали работи.
И честито на всички нови мами- със здраве да си гледаме бебоците, да са здравички и много да ни радват!

# 682
Roscheto и Marley, честити бебоци! Бъдете живи и здрави всички. 🥰

Rouse, аз съм с плоски зърна, първоначално много добре засука с протекторите и я закърмих без чужда помощ, кърмата ми слезна още на втория ден след секциото. Но истината е, че на мен самото поставяне на протекторите ми костваше много усилия и време. Аз ли съм некадърна, не знам, но цялото стерилизиране отиваше по дяволите. Детето се дере, аз се нервя, че не мога да сложа протекторите, кърмата малко и накрая се отказах. Може би даже твърде лесно се отказах, но реших, че ще си запазя нервите и си продължихме на АМ, и без това я дохранвах.

P.S. Не искам да се приема моя разказ като, че насърчавам храненето с АМ, напротив, и аз исках да кърмя, просто реших, че няма да мъча и мен, и детето. И без това достатъчно се измъчихме с раждането. 🫶

# 683
  • София
Marley, честитоо! ❤🍀

Rouse, и аз в отбор “плоски зърна”. Бях много мотивирана, ходих на консултация при Хедра два пъти, но малкият просто много трудно засукваше с/без зърна. Цедях се, но кърмата ми беше жалки количества и след 3 седмици просто се отказах, защото ми вкарваше много напрежение цялата тази хамалогия. Пожелавам ти да ги сбориш ти 🍀🍀🍀

# 684
При мен първите две нощи беше ад със засукването. Не знам защо бях решила да сложа протектори. Сигурно, защото баткото цокаше с тях е началото. Едно въртене, захапваше протекторите, те падаха аз само ги пипах, язък, че бяха стерилизирани. Накрая ги  махнах, стисках зърното да пусне кърма и самия ореол, за да може да захапе по-лесно. Така и стана, дори и от лявото ми зърно, което е много по-плоско от другото, за това допринесе баткото 😁 сега вече изцяло си цока

# 685
Честито на новите бебчета да са живи и здрави! ❤❤ Аз да попитам мамите, които имат бебчета на няколко седмици - на режим ли сте или на поискване и ако може да споделите дали са на АМ или кърма?

# 686
Благодаря ви момичета, ще си продължавам с опитите пък до където изкараме, тук в болницата си малко оправяй се сам, със секцио съм и само първата вечер го взеха от 11:30 до 5:30, през останалото време всичко аз му правя, минават да го прегледат само и да го изкъпят, ама като го изкъпят го плясват гол на масата за повиване и оправяй се, много ми е странно ама явно такава им е политиката, вчера забравиха да ни донесат мляко направо не можах да повярвам, как може да забравиш 🤷♀ луда работа. Важното е, че сме добре аз се възстановявам доста бързо, само малко тежест имам при операцията, но си се движа, всичко си правя сама. Нямам търпение да си се приберем и да се гушкаме тримата с таткото 🥰

# 687
Честито на новите бебчета да са живи и здрави! ❤❤ Аз да попитам мамите, които имат бебчета на няколко седмици - на режим ли сте или на поискване и ако може да споделите дали са на АМ или кърма?

Аз съм на кърма изцяло. В началото ни казаха на всеки два часа, понеже тя се роди доста мъничка. След няколко дни понеже наддаваше добре, казаха, че може на три часа. След две седмици вече беше качила добре (още беше мъничка, роди се по-рано все пак) и ни казаха, че може на поискване, но тя на 3-4 часа някъде си поисква, някой път на два.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 17:04 от Zimk02

# 688
Първо честито на новородилите мами Hug

Дойде и моя ред да се похваля, че малко по-рано се появи и нашата принцеса - 2900 кг, 50 см.

Сутринта ме приеха, започнахме с идеята за нормално раждане, но към 13:30 се наложи да направят спешно секцио. И двете сме добре Heart

# 689
Добре дошли на бебе Десислава и Филип! Честито и на бебчетата на Roscheto и Marley!
Нека да бъдат живи и здрави, да бъдат благословени и да радват винаги родителите си. На новите мами бързо възстановяване желая! 🥳🎁❤️❤️❤️

Много се натъжих за Слънчогледка. Дано всичко мине добре! И имай вяра, че скоро ще бъдеш с бебчето си! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт