Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 743
  • 828
  •   1
Отговори
# 480
Честито момиченце! Да расте здрава и благословена!
Мама557799 , аз съм същата, роди ли се бебе го информирам моя кога е родено и колко тежи 😄 А относно болките и аз си имам менструални болки и тъпи болки в кръста и като усетя по продължително време болките и си викам "ето, настъпва момента" но уви после спират и минава всичко. Забелязах, че имам от време на време някакво желе при забърсване или на ежедневката.  Няма кървави нишки, но ме съмнява да не е от тапата по малко да пада🤔  Някоя от вас имала ли е?

# 481
Момичета, един бърз въпрос към тези, които са приемали желязо. Изписаха ми да пия 3х1, защото хемоглобина започна да пада, но се видях набързо с лекарката и не я питах как се пие. Тя въпроса ми е вие как сте го приемали, преди, по време или след хранене ?

# 482
_Miss_, зависи какъв е железният препарат. Моят (Сидерал) го пиех сутрин на гладно. Сорбифер пия през деня, когато се сетя. В листовката на твоя трябва да е описано как да се приема.

# 483
_Miss_, аз пия почти през цялата бременност 2 пъти по 1. Хематоложката ми каза, че след хапчето, не трябва да се приемат: кафе, млечни продукти и магнезии (хапчетата), трябва да минат поне 2ч. Също така на мен ми изписа да го приемам с фолиева киселина, защото се освоявал по-добре 2х2 хапчета. Аз пия Сорбифер и Неофолик мета.

Друго допълнително, което четох е, че след хранене е добре да се пие портокалов сок, защото помалал за освояването на желязото от храната. Simple Smile

# 484
_Miss_, зависи какъв е железният препарат. Моят (Сидерал) го пиех сутрин на гладно. Сорбифер пия през деня, когато се сетя. В листовката на твоя трябва да е описано как да се приема.

Да, точно Сидерал ми изписа. В листовката единствено пише по една капсула на ден с чаша вода. Sweat Smile

# 485
Ох, аз съм в дилема. Ние както се бяхме спряли на име с ММ и аз днес се разколебааах... (имам планово секцио съвсем скоро). Причината - синът на наши семейни приятели се казва така, моите родители реално са му кръстници. И сега се притеснявам да не стане на кого сме го кръстили, пък ако говорим за него да не е ясно за кого говорим.... Иначе името много ни харесва и на двамата с таткото, просто на мен взеха някакви неща да ми се въртят в главата. Имахме и друг фаворит, там пък имахме наш приятел с това име - абе общо взето,все някой така се казва...

# 486
абе общо взето,все някой така се казва...
И нашето дете е с име от типа "все някой така се казва" - като започнем с 2 от приятелките на жена ми, които бяха на купона по случай раждането ѝ,  продължим с дъщерята на бившия ми, детето на една позната, и в училище почти във всеки клас има по едно дете с това име.
Щеше да се казва Диляна, но размислихме към края на седмия месец.
Искам да кажа - изберете име, което харесвате, и не се съобразявайте с глупости. Кой на кого е кръстник, как се казва съседчето, тези неща нямат значение. Все нечие дете ще се казва така и ще е познато на ваши познати или роднини.

# 487
Честито момиченце, MayaJane, нека да е жива и здрава и винаги да ви радва! 🥳🥳🥳

# 488
Слънчогледка, кръстете бебчето както на вас ви харесва, това е най-важното. Blush

Наистина винаги ще се намери някой приятел, познат и т.н със същото име.

И ние имаме познато детенце със същото име, което сме избрали, но това по никакъв начин не ни разколебава. В крайна сметка не ни е роднина, за да имаме съображения.

# 489
И аз съм на мнение да кръстите детето така, както ви харесва на вас. Няма да се бърка за кого говорите, не се тревожи. Аз имам първи братовчед адаш, както и зълва ми и нейния първи братовчед са адаши (много уважавани тия дядовци, бе). Няма страшно от това. Simple Smile

# 490
Честито бебче и на MayaJane! Страхотни размери! Да расте здравичка, щастлива и много обичана. Бързо възстановяване на мама ❤

# 491
Честито бебче!!!
Аз днес бях на преглед. 3200 била станала девойката. Терминът ми е за 11-ти, по фетална е за 18-ти и днеска като ми каза, че ако не тръгне сама, ще я чака поне до 22-ри, лошо ми стана 😁

# 492
  • Хасково
Честити бебчета да са живи и здрави

# 493
Момичета, днес искам да ви споделя, с моя скромен опит, от кои шишета съм доволна засега. Дано на някоя мама ѝ е полезно.

Малката най - много си харесва шишетата на Nuk First choice.
Скрит текст:

Аз съм доволна също и от тази серия на Philips, сигурно най - елементарната и евтината, но биберона е супер, храни се бавно, но не прекалено, моята лакомия.
Скрит текст:

# 494
  • София
...
Проверих, че си има ЕГН вече, следващата седмица ще ходим за акта за раждане.
Къде провери за ЕГН-то?

Общи условия

Активация на акаунт