Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 948
  • 828
  •   1
Отговори
# 705
Ние сме с такива шишета, но това кръгче го махнах още с отварянето и повече не съм го слагала. Според ММ се слага за да не пръска, когато разбиваш АМ с водата 😂 Реших да му се доверя и не съм задълбавала повече. Сигурна ли си, че пуска много, на мен ми се струва добре, детето още от родилното пие от такива шишета и не ми се е давила. И там не ги слагаха тези кръгчета на шишетата. Според мен, тези кръгчета се слагат, за да не се разлива съдържимото ако си движение, при хранене не се слага. Така си мисля.

# 706
И аз да се похваля с моя юнак Пламен. Имах кошмарно раждане, но важното е, че сме добре и двамата.
Бебчо е доста ревлив всяка вечер, не би трябвало да са колики, още е едва на 5 дни 🤔

# 707
Здравейте, моето момченце днес направи седмица и сме на кърма на поискване. В повечето случаи се събужда на 2.5-3 часа, но се случва и на час и половина и съответно да изместваме малко графика.
Имам питане - давате ли биберон?
Аз не съм привърженик на биберона, но за да се приспи без плач и въртене му даваме бибка? Вече след като заспи я сваляме. Но се чудех при вас как е в това отношение.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 18:54 от nelcheto2020

# 708
Аз не съм давала биберон, но всички биберони бяха ужасно големи за моята бебка. По принцип няма лошо, препоръчват след месец чак за кърмени бебета, за да не почне да отказва гърда. Но не знам това колко честота се случва.

Не мисля, че бебе на тази възраст има график, няма как просто.

# 709
Честито бебче, seethelight. Да бъде жив и здрав! 🥰

Аз давам биба, успокоява се с нея.

# 710
Момичета, моя юнак, през деня не мога да го събудя да яде, а вечер е ад, нищо не помага нито гушкане, нито люшкане, храна, памперс всичко е точно, но той е много неспокоен. Четох за това, че не знаят кога е ден и кога вечер и затова, но той буквално като яде в 9 вчера до 3 през нощта не мигна, днес като гледам същата работа ще е…

# 711
Даваме бибка. Не ни интересува колко е лошо и как след години ще отвиква трудно, защото бибката засега ни спасява нервите ежедневно в някакъв момент. Ще го мислим след време, засега е това.
Нашата е на смесено хранене и всеки ден различно преобладава - един ден кърменето се получава повече, на следващия сякаш нямам кърма и дохранваме с АМ. Ползваме биберони на Авент тройката, да имитират гърда или нещо такова. Засега няма индикации за отказване от гърда, но и девойката е лакома. Каквото ѝ дадеш, яде.

# 712
Момичета, моя юнак, през деня не мога да го събудя да яде, а вечер е ад, нищо не помага нито гушкане, нито люшкане, храна, памперс всичко е точно, но той е много неспокоен. Четох за това, че не знаят кога е ден и кога вечер и затова, но той буквално като яде в 9 вчера до 3 през нощта не мигна, днес като гледам същата работа ще е…

Възможно е това да е временно, моята така беше няколко дни, после реши да спи през нощта, после не пак. Та не е казано, че за дълго ще е така, спокойно.

Даваме бибка. Не ни интересува колко е лошо и как след години ще отвиква трудно, защото бибката засега ни спасява нервите ежедневно в някакъв момент. Ще го мислим след време, засега е това.
Нашата е на смесено хранене и всеки ден различно преобладава - един ден кърменето се получава повече, на следващия сякаш нямам кърма и дохранваме с АМ. Ползваме биберони на Авент тройката, да имитират гърда или нещо такова. Засега няма индикации за отказване от гърда, но и девойката е лакома. Каквото ѝ дадеш, яде.

Е, то не е лошо в началото въобще, не се притеснявайте. Аз лично бих го спряла след 6 месеца биберона, ако го почнем изобщо. Защото може да влияе зле на захапката и на развитието на челюстта като цяло, ако се ползва дълго. Но за новородено няма никакъв проблем.

# 713
Момичета, на мен бебка още не ми я дават да седи при мен, но ме пускат да ходя да я виждам и да си я погледам Heart

При нея се наложи да използват вакуум, за да се опитат да я измъкнат, но така и не беше успешно, главичката и е леко синя и заради това я не ми я оставят. В случая съм съгласна, защото е по-важно да е под наблюдение. Няма нищо притеснително в състоянието и, ще я прегледат днес или утре с ехограф, защото не искат да я стресират прекалено много.

# 714
Момичетата на АМ, споделете моля, по колко мл изяждат вашите дечица. Моето до скоро беше по 90мл на 3 часа, но виждам, че ѝ е малко и почнах от 2-3 дни да давам по 120мл, като вече почна да си търси на 4 часа да яде. Навсякъде чета различни неща, най-разпространено е, че дете на тази възраст трябва да яде 110мл, само че искам да ми покаже някой как да направя тази доза 😃 Ясно е, че всяко бебче е различно, но не искам да я тъпча 🙄

# 715
Onrique, аз като трябва да давам доза, която е по-малка от опоменатите на кутията на АМ, правя пълната доза и давам само кокото трябва. Примерно - правя 120мл и давам 110мл. Другото се хвърля. Ако се опитвам да изчисля сама пропорцията, става много рядко/гъсто и на бебо не му е добре на коремчето.

Иначе аз знам така - по 10мл на ден от живота, след 10/11ти ден по 100мл на ден до края на първия месец. После по 120-150мл втория месец, зависимост от килограмите на детето. Но ако е гладен, додавам още по малко и правя допълнителна доза от 30мл; гледам като стисне устничките да спра да го храня.

Мис, всичко ще бъде наред с бебка и скоро ще си я гушкаш! Нека е под наблюдение известно време, да си и ти спокойна, че всичко е наред!

# 716
  • София
Слънчогледке, а колко хранения на ден? Ние нещо не можем да се ориентираме и не знам колко правилно даваме. А и отделно храня и от гърда, там пък съвсем не знам колко изпива, а цедя много слабо и предполагам не е много.

Между другото, ако е някакво успокоение, и мен ме изписаха без да ме гледат на ехограф. Няколко доктора по няколко повода споменаха, че няма какво да се види толкова рано, включително АГ-то ми на контролния. Явно докато не свършат лохиите, просто се вижда, че има неща неизчистено, но това е нормално на такъв етап. По-скоро липсата на лохии е била притеснителен знак.

# 717
  • София
И аз правя като Слънчогледка, правя повече и давам по-малко АМ, другото хвърлям 🥲. Иначе и нашият през деня хапва по 110мл, през нощта още ни е хаос режимът и яде по 2-3 пъти, но по по-малко от 110мл, трябва някак да го оправим това, но с тея колики много трудно..

# 718
И аз така ще почна да правя значи, няма кой да се сети.. 🤦

# 719
  • София
Родилите след секцио след колко дни видяхте кърма/коластра. Аз родих в петък сутрин, вчера като ми оставиха бебчо на обяд дърпа нещо, вечерта го усетих пак че дърпа. Значи то стимулира, сутринта отново но аз не мога да изцедя и капка, следователно знам че няма, а само се е мъчило горкото. Вече почвам да се филмирам, иначе физически съм много добре.

seethelight, честито, бързо възстановяване и много здраво бебче.

Общи условия

Активация на акаунт