Недоразвита уста и небце

• 940
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, скоро бях на фетална морфология и се оказа, че бебчето ми ще се роди с цепната устна - 5мм и небце - 3мм. Обсъдихме с мъжът ми,че ще е по-добре да го премахнем, защото мислейки в бъдеще напред както за нас ще е голяма мъка, така и за нашето дете. Никой не може да гарантира лека или тежка аномалия е. Консултирахме се с хирург по лицево челюстна хирургия в Пловдив, но това по никакъв начин не ме успокои. Детето е вероятно да премине през много операции и постоянни обиколки по лекари (ортодонт, логопед) вероятно е да има проблем със слуха и говора и не ми се мисли какво ли още не. Просто ще е страшно, психиката ни също ще е в ужасно положение както и на детето, за това решихме,че така ще е по-добре. Вие преминавали ли сте през това и дали има начин да предизвикат раждане поради тази причина, понеже лекарят не беше сигурен,че би могло да се случи, а чакам отговор, който така и все още не получавам?

# 1
  • София
В коя седмица сте?

# 2
22 ще настъпи след два дни. Направих си амниоцентеза и до 3 седмици ще са готови резултатите, но те нищо няма да променят. Току-що разговарях и с лекаря като каза,че няма как да вземат становище бебето да бъде премахнато

# 3
  • София
Наистина без становище не може по закон да се предприеме нищо. Няма как да се прекрати бременността без да са видели резултат от амниото.

Търсили ли сте второ, трето мнение от фетален, пренатален тест има ли?

# 4
Наистина без становище не може по закон да се предприеме нищо. Няма как да се прекрати бременността без да са видели резултат от амниото.

Търсили ли сте второ, трето мнение от фетален, пренатален тест има ли?
4 различни лекари видяха аномалията. Вижда се дори на обикновен видеозон. Ако пренаталният тест е за синдромите, правен е такъв в 12 г.с. като рискът беше минимален.

# 5
Отиди при друг лекар. Има аборт по медицински причини мисля до 23 г.с. Занеси всички документи и сподели опасенията си. Чуй какво ще ти кажат. Какво ще ти коства аборта като възстановяване психическо и физическо. Каква е процедурата по разрешаване на такъв аборт.  Потърси и в интернет има информация.

# 6
  • София
Прекъсване на бременност до 12 г.с. може по желание. След 12 г.с. единствено по медицински причини. Създава се лекарска комисия в болницата и това решение не се взима еднозначно от един АГ. Препоръчвам ви да се обърнете към болница като Майчин Дом например още повече че там е и Нац.Генетична Лаборатория където можете да вземете мнение от проф.Савов. Можете да вземете и становище от психолог. Прекъсване на бременност след 12 г.с. не се прави във малки или частни болници. Дано да съм била полезна и пожелавам да намерите правилното решение за вас и бебето.

# 7
Или пък обмисли варианта да оставиш детето. Все пак си е ваше дете и медицината се развива. Може пък да не е толкова зле детето.
Много тежко решение.

# 8
Или пък обмисли варианта да оставиш детето. Все пак си е ваше дете и медицината се развива. Може пък да не е толкова зле детето.
Много тежко решение.

Такива съвети, на никого не помагат.

# 9
И аз съветвам да се отиентирате към Майчин дом. Там ще поговорите и с генетиците. Доц. Димитрова е специалист по фатална морфология там.

# 10
Наши познати имат детенце с тази аномалия. Първата операция се прави в 3-я месец, после около годинката имаше още една и после към 7-10 години ще има още една. Визуално се вижда, че има проблем детенцето, но си говори нормално, храни се нормално, развива се много добре и е много будно. Със сигурност в началото им беше трудно до първата операция, защото не можеше да се храни с биберон, кърмене - абсурд. Само с лъжичка и с голямо търпение. Не знам подробности за тази аномалия и какви са й степените, но съм виждала няколко души с такъв проблем и освен визуално, ментално нямат абсолютно никакви проблеми и забавяния. Все пак помислете и поговорете с хора, минали през това, докато изчакате резултатите от амниоцентезата. На първата фетална би трябвало да се е видяло още тогава. Поне щеше да Ви е по-лесно да го премахнете, ако сте го решили твърдо. До колкото съм запозната, в тези седмици е раждане вече, а не аборт. Каквото и да решите - кураж!

# 11
Здравейте, моята майка е със такъв дефект, разбира се по онова време не и правено кой знае какво лечение, но освен че има лек видим белег над устната, други проблеми няма. Нито говорни, нито хранителни, камо ли ментални. Това, естествено, е много относително, не можем да знаем какво точно е положението с вашето детенце, за това няма да ви посъветвам нищо! Само ще ви пожелая голям кураж и успех! Каквото и да решите, то ще е правилното за вас! ❤

Общи условия

Активация на акаунт