Отговори
# 15
Габи е щастлива, че Джентълмена не е излизл от десетката в Румъния през 15-те дена от излъчването.
След 15 дни от пускането му в платформата #Netflix , в Румъния #ATtrueGentleman с #CagatayUlusoy в ролята на #Saygin все още е в топ 10 на филмите. Никога не напуска топ 10. 9-то място днес 11.10.2024 г. Поздравления #TamBirCentilmen

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 06:46 от jackie.

# 16
Темичката е страхотна, момичета!
 Вие също!❤
"Хора, които си приличат се привличат" !
За Ибрахим и Джансу Дере моя приятелка, която е туркиня и е голям фен на Ибрахим  ми каза, че този тандем отдавна го чакат.
Да, Жаки много си права за "протежетата" на мениджъра. Няма да се изнадам и да са в relationship със Сумие. Знаеме си го нашето момче, потайно е! И, знае кога да се появи. Вие започвайте с чертичките, късмет носят!😀

Дано този път да му е по-опитна партньорката. Само красота не е достатъчна.
За Кирил Маричков и аз чух  гледахме "Панорама" с мъжа ми, и там казаха, че е починал на сцената. И ако е така направо се замислих, за един артист прекарал толкова време на сцената....
Дълбок поклон!

# 17
Добро утро! Coffee

Акаунтът на Netflix в Tik Tok публикува това видео, придружено със следното съобщение:
„Не се интересувайте от него, нека не стоим далеч един от друг.“ #Cagatayulusoy😂💙

Елиии Heart

# 18
Добро утро, момичета!
Чаатай има голяма фен маса и много силна подкрепа в Румъния. Покрай това, че ме поканиха в групата им във Фейсбук, виждам това. Наистина сa много отдадени фенове!
За съжаление в България "Tam Bir Centilmen " e излязъл от десятката. Но това е разбираемо, България е малка( вижте,че дори не си правят труда да превеждат филмите на български), а и филма почти веднага започна да се разпространява извън платформата.
Аз съм го предложила на всичките си приятели, които имат Нетфликс. В интерес на истината нямаше лоши отзиви.
Радвам се, че тук сме групичка, която харесва Чаатай не само заради външния му вид.
Самият той никога не е искал да се гледа на него само като на красавец.
От скоро в Инстаграм се появи един нов фен акаунт, който прави много красиви обработки на снимките на Чаатай.
Ще ви ги представям всеки ден, на мен поне много ми харесват.
Започвам с любимия ни Яман Копер.

Снощи до късно слушах любими стари песни на Щурците.
И слушайки тази песен все те бяха пред очите ми.

Вчерашната новина за Кирил Маричков много ме разстрои. С него си отива и голяма част от младостта ми, от мечтите на мен и моите връстници. Отиде си един свободен вик, една волна душа. Много, много ми е мъчно!
"Бяла лунна вечер, нереален земен свят.
Аз вървя след теб, странна сянка!...
Към бял вълшебен извор,
като в стар забравен мит с цвят на младостта - нашта младост."
Желая ви прекрасен ден! Hug
Позитивно утвърждение за деня
Скрит текст:
Много обичам българска музика. Като ученичка заспивах с едно радио в леглото и до късно слушах всички музикални предавания.
После, в зрялата ми възраст, живота ме срещна с прекрасната Ана Мария Тонкова, която беше дългогодишен директор на Бг радио и станахме големи приятели. Толкова много сме си говорили за музика и за какво ли още не! На толкова много концерти и събития ни заведе! Тя много обичаше Киро. А неговата смърт ме върна в 2013г, когато загубихме и нея...
Тогава изпитах физически болката от загубата и, защото се случи за много кратко време. Дори я сънувах точно в нощта, в която почина.  Дойде да ми каже, че вече е добре. На сутринта вече знаех какво ще чуя...
Вярвам,че сега вече са заедно с Киро и много други музиканти и пак ще си говорят за музика!
Извинете ме за това отклонение, споделих, защото ви чувствам близки!

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 10:10 от NeZ_9

# 19
Добро утро! Щастлива събота с много усмивки и добро настроение!

Чаатай има  много фенове от цял свят,  забавлявам че, в  Албания също е много популярен.
Няма как да не си му фен на Чаатай -талантът му е очебиещ! Винаги показва успешна игра. Винаги е много естествен и земен, благороден с една такава пленителна усмивка! Прекрасен артист е!

Нези, и аз слушам бг музика особено когато съм тъжна и не ми се говори с никой. Днес ще съм на вълна ""Щурците" музиката на мойто поколение.

# 20
Той е явление! Той свети!
Този човек има някаква вълшебна аура.
Харизма, душа...красавец!
Просто ярко свети. Това е истината за него.
Има хора, които се раждат, за до светят.
Той е от тях. Докоснат е!
И е толкова въздействащ!
Това е един от най-въздействащите му образи!

# 21
Аз и преди съм казвала, че този филм е визитната му картичка, що се отнася за изпълнение.
Този филм показва в пълна сила актьорските му качества.

Пускам една статия за филма....много е хубава!

Paper Lives („Kagittan Hayatlar“),
беше пуснат в Netflix в полунощ и това е жестока, но кинематографична история за животите, които често пренебрегваме в нашия оживен градски живот, блестящите светлини и великолепието маскират патината на отчаянието, което го подчертава. Началните сцени майсторски установяват това съпоставяне, като показват ярък контраст между богатите и известните и „хората“ от улицата, които поемат неблагодарната задача да поддържат града чист. Вместо да продължи нишката на този контраст, филмът незабавно навлиза в живота на такива хора, изследвайки техните надежди и мечти по най-артистичен начин.

Мехмет
Историята се върти около Мехмет, управител на местен склад за отпадъци, който е тежко болен и се нуждае от трансплантация на бъбрек. Той е обичан и почитан от всички улични деца и събирачи на отпадъци в тяхната „зона“ и всички те са под закрилата на Тахсин Баба, възрастен джентълмен, който е бил техен наставник в мръсотията и мизерията на техния запуснат квартал. Множество бездомни деца и младежи, очевидно израснали на улицата, съставляват армията от сметосъбирачи, на които се плаща за килограмите боклук, които оставят в склада. Мехмет премина от крака на улицата до управлението на склада, вероятно защото болестта му се влошава от физическото натоварване от теглене на толкова големи тежести по неравни улици, често при лошо време. Все още понякога обича да излиза да събира боклука, посещавайки стари места по пътя.

Мехмет и Али
Една вечер най-добрият му приятел Гонзи (известен още като Гонзалес) се отклонява в зона, покровителствана от различна група дрипави, брутални събирачи на боклук, но той успява да се измъкне с радост. След като неговият боклук е претеглен заедно с останалата част от запасите на местните трупи, всеки получава своя дял и се изпраща у дома. Сам, Мехмет проучва блъскащите се шумове, идващи от количката на Гонзи, и едно малко момче изпада. Той е Али, бито младо момче, често бито от втория си баща, а майка му го е качила в количката, за да го спаси от бруталността. Мехмет веднага е привлечен от него и го взема под крилото си, с обещания да го събере с майка му. Докато предприема това пътуване, Мехмет се сблъсква с истините от собственото си травматично детство, което го принуждава да приеме една агонизираща съдба.

Преглед
За тези от нас, съблазнени от изкуството на турското разказване на истории, Paper Lives е първият турски оригинален филм на Netflix, който вплита човешката страна на турската сила на семейните връзки, независимо дали е показан чрез силата на майчината любов задочно или чрез начините, по които тези изоставени деца се свързват, за да създадат усещане за семейство. Социалната йерархия се показва чрез благоговението, с което всички се отнасят един към друг. Мехмет е „аби“ за повечето и добре познат в квартала, Тахсин Баба остава духовен и морален наставник за всички. Героите се вписват добре в гоблена, изтъкан за живота им, говорейки на уличен жаргон, натоварен с ругатни.

Хората от улицата
Кварталът е личност сам по себе си, с усещане за изоставеност, вградено в пренебрежението на мрачните сгради, изпълнени с графити и порутени тела. Той е различен от обширните, внушителни гледки, които виждаме в обичайното дизи заведение, и почти изобразява долната част на града, който иска да бъде известен, но остава игнориран в основните медии.

Издигайки се майсторски над опасността да бъдете затрупани от визуалната атака на неочакваното, това, което триумфира, е богатият диалог и предаването от талантлив актьорски състав, подсилено от нежно детайлна кинематография, която прави светското да бъде пълно със смисъл. Кинематографичното изживяване в своята цялост приканва към интроспекция за това как нашите избори или липсата на такива оформят съдбата ни, докато белязват невинността на детството, често без изкупление.

„Искам да умра“
Един от най-трогателните диалози се води на масата за вечеря, където трупата се събира на празнуване. След като свещите на тортата са духнати, Мехмет пита децата какви са техните желания и неочаквано най-важното е да намерят майка си, отразявайки собствената на Мехмет от неговия списък с кофи за цял живот. Едно дете меко казва, че иска да умре. Докато около масата настъпва тишина, той обяснява, че причината е починалата му майка да го разпознае, когато се съберат отново в отвъдния живот.

От това да има списък с кофи, който включва също возене в кабриолет в допълнение към обединението с майка си, до люлеене на ръба на колапса, докато Мехмет чака за трансплантация на бъбрек, силата на историята на тези изоставени деца е уловена прекрасно в песента „Itirazim Var“ от Muslum Gurses , който звучи по радиото, когато Мехмет се връща от първия си престой в болницата по време на началните надписи:

„Имам възражение срещу жестоката си съдба
Имам нещо против тази безкрайна агония
Към непостоянния пръст на съдбата
Към ударите, нанесени от живота
Към всяка една беда
Имам едно възражение
Към любовите, които остават недовършени
На моята усмивка назаем
Да умреш, преди да живееш живот
Имам възражение"

Реализмът, вплетен в сценария, който изследва и предава толкова дълбоки мисли без много шум, е отличителният белег на страхотното кино. Историята има изненадващ обрат в края, но е перфектно направена, така че да капсулира целия разказ в прочувствен мозайка, която ще прикани втори поглед към всеки един кадър. Славата на една история и нейните герои често не е във формулираната история от дрипи до богатство, а в начините, по които ни е позволено да разгадаем даден герой, за да разберем тънкостите на неговите радости и скърби, било чрез визуални улики, изобразяването на актьорите или чрез сценарий. Всичко това е красиво направено от ръцете на артисти, които са майстори на занаята си.

Изпълнения
Cagatay Ulusoy , който също е творчески продуцент на проекта, носи нов аватар за този филм, далеч от излъсканите герои, които е играл досега. Това е тема, близка до сърцето му, тъй като той също е работил върху късометражен филм за бездомните, когато е бил в училището за филми в Лос Анджелис преди няколко години. Гамата от емоции, които той улавя като Мехмет, от човек, който привлича вниманието до човек, който остава дълбоко неудовлетворен, е изобразена толкова изкусно, че е лесно да се присъедините към него в неговото физическо, емоционално и духовно пътуване през целия филм. Това е още една трансформираща роля, изпълнена от Cagatay, за последно видян на екраните като по-голям от живота супергерой в The Protector на Netflix . Той продължава да се преоткрива с всеки свой проект, а Paper Lives е само най-новият в кървящия ръб на множеството му таланти.

Емир като Али
Ерсин като Гонзи
Tanulku като Tahsin Baba

Младият Емир Али Догрул показва своето обещание като актьор в изображението си на травматизирано дете, чиито очи все още се пълнят с удивление от радостта да видят шоколадова торта със светещи свещи. Той е възхитителен като Али.

Тъй като никога преди не съм гледал Ersin Arici , неговата роля като Гонзалес е невероятно въздействаща и перфектна, осигурявайки гръбнака на плавността на историята по най-смисления начин. Начинът, по който Гонзи и Мехмет са свързани в осиновеното им семейство, е невероятно изискан.

Актьорът ветеран Тургай Танълку в ролята на Тахсин Баба няма много екранно време, но това, което носи, е необходимата гравитация на мъдър старец, който е научил реалностите на живота и отдавна е загубил желанието другите да се съобразяват с него начини. Социален активист в реалния живот, който подкрепя рехабилитацията на непълнолетни в продължение на десетилетия, г-н Танълку отдава пълно уважение на един запомнящ се герой, който поглъща скърбите на своите подопечни и се опитва да им позволи да намерят малко чар и смисъл в бедните си животи.

Създаване на филми
Paper Lives е режисиран от умелите ръце на Can Ulkay, който се насочи към този занаят едва през 2017 г. и въпреки това естествените му таланти да създава рамка с прецизно внимание към детайла и чувство за грандиозна визуална естетика са очевидни във всеки проект. Един от първите му проекти, Ayla: Дъщерята на войната , беше участието на Турция за наградите на Академията през 2018 г. и той само подобри уменията си в Paper Lives . От обширните, разкъсани бойни полета на Южна Корея в Айла до късогледия свят на квартала около улица, наречена Mucadele Cikmazi в Paper Lives , г-н Улкай е просто майсторски. Филмът, първоначално озаглавен „ Алея на борбата“ („Mucadele Cikmazi“) едва наскоро беше преименуван на Paper Lives (Kagittan Hayatlar).

Филмът на г-н Ulkay от 2018 г. Muslum беше биографичен филм за турския фолк певец Muslum Gurses, чиято песен присъства в надписите на Paper Lives , споменати по-горе. Именно тези детайли, фини поотделно, но великолепни в своята цялост, правят продукцията незапомняща се. Гледането е подобрено от богатия сценарий на Ерджан Мехмет Ердем, най-известен с работата си по тежкото полицейско шоу Behzat C. , а това, което публиката получава, е многоизмерно кинематографично изживяване, което ни оставя с въпроси, поставени в част от турския живот, но това наистина преминава всякакви граници.

Авторски бележки
На малко повече от два часа, Paper Lives предлага стегнат разказ, който покрива много земя, ако го търсите. От физическите герои до визуалното и внушеното, това е неочаквано изследване на една много мъжка гледна точка на изоставянето и замъците, построени в небето, за да преодолеят произтичащите от това празнини. Има само една голяма актриса, Селен Озтурк, която играе множество лица на жена и това е интересен детайл, който подчертава силата на майката в живота ни и как тя може да определи формата на всички други жени в живота на един мъж .

Скрит текст:
Само да кажа, че не очаквах, че ще ми е толкова тежко от смъртта на Маричков.
Все едно близък човек от семейството ми си е отишъл.
Мир на праха му!
Тялом го няма, но творчеството и музиката му си остават!
Две следи остават завинаги

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 11:32 от jackie.

# 22
Жаки, много благодаря за статията. Остави ме без думи. Не я бях чела. Ето и с това е ценна тема.

# 23
Да Гери, статията е много яка!
Като ми попадне още нещо, пак ще пусна.

Историята за прекомпозирането на една държава...
"Песен на Републиката" с участието на Шифанур и Бадемджи
Републиканска песен, с приноса на Türkiye İş Bankası, само в кината на 25 октомври!

# 24
Аз също благодаря, Жаки!
И за мен беше нещо ново и много интересно!

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 16:24 от NeZ_9

# 25
Много е интересна статията, Жаки - благодаря!

# 26
Сайгън в Джентълмен ни напомня за Пеями в сезон 2 наТерзи .
И двамата крият болката си, приглушават болката си със секс и са на път към самоунищожение,
потъват все по-надолу, преди да се спасят.

# 27
Има нещо вярно.
И още нещо- любовта спаси и двамата.

# 28
Ново от Сюмейе

# 29
Ново от Ибо,

Винаги намира време за забавление Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт