Минзухари и кокичета цъфтят, а АПРИЛчетата скоро ще се появят

• 15 540
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
мерси сега малко ми поолекна Simple Smile

# 121
Преди време, в някоя от по-старите теми имаше един много полезен списък с нещата, които трябва да се напазаруват за бебчето. Беше и редактиран от една от мамите. Но сега нещо не мога да го намеря Sad. Можете ли да ми помогнете - къде да го търся?

# 122
Ооо, честит рожденник на Марая   bouquet. Да е най-послушния и грижовен татко  Grinning.

Сиси, купи си само една камизолка колкото за родилното и после си давай както ти е най-удобно  Wink. Аз лично съм се спряла на варианта бодита и гащеризончета  Peace.

Гигилче, не можеш ли да си го поръчаш онлайн? Аз си го купих така, не съм го търсила по магазините  Simple Smile. Кати, кремът е един, да - нямат други продукти за мазане на зърната  Peace.

Емили, мен от три месеца ме вербуват за това предаване, обаче първо не желая да ме дават по ТВ, особено в това състояние, второ, това е толкова личен момент за мен, че колкото и егоистично да звучи, не бих искала да споделям с никой друг, освен с мъжа ми  Heart Eyes.

Преди време, в някоя от по-старите теми имаше един много полезен списък с нещата, които трябва да се напазаруват за бебчето. Беше и редактиран от една от мамите. Но сега нещо не мога да го намеря Sad. Можете ли да ми помогнете - къде да го търся?
Аз си бях пуснала моя - сега ще го пратя направо по пощата - можеш да провериш там след 2 мин  Wink. И други имаше, но този би трябвало да ти свърши поне частично някаква работа  Flutter.

# 123
Готово, изпратих го - само забравих да напиша, че някои неща са по две заради бебетата, че ще са ми две, но ти ще си прецениш колко ти трябват като бройка  Peace

# 124
  • София
Кошницата (а по-късно столчето) е задължително и според моите разбирания! Нещо променяха закона наскоро, но но не съм ровила да разбера дали и КАТ вече го изискват.
Ида я изписахме на вързопче, което като стигнахме до колата беше "развързопчено", и прилежно сложена в кошницата.
Не се притеснявайте - в кошниците не са седнали, а полегнали на гръбче с вдигнати крачета. Т.е. тежестта не е на дупето, а на гръбчето (както и когато лежи). Естествено първите месеци кошницата е само за превозване, не за стоене с часове!
Някои кошници имат допълнителна възглавничка за първите месеци, които поизправят ъгъла и уплътняват бебо. Нашата няма, затова под дупето слагах сгъната пелена и всичко беше ОК.

Плюшени играчки и до днес не ползваме с каката... По едно време и сменях на дъгата над кошарата няколко по-дребни и шаренки, но тогава не ги пипаше. А сега има достъп, но никакъв интерес. Ако ви кажа колко се събраха от подаръци за 1.7 г... #Crazy
Иначе ги перях редовно в пералнята на 30С с нейния прах. Сега вече не си правя труда - седят прибрани. Mr. Green

zazu1, за съжаление много от дрешките сменят цвят, кройка и размер след пране... Особено памучните (на които съм фен!). Виж кой е производителя и не взимай повече от тази марка.
Да му се невиди - как може бодитата донесени от чужбина да останат същите след почти година ползване??? Нашите са предимно от щатите и германия... Еми не мръднаха!!! newsm78
Български имахме малко, но тези на Захи бяха май най-добри - само леко се свиха, иначе са ОК.

# 125
За спсъка - и аз си пратих моя... дано да свърши работа.  Peace
Марая, да е жив и здрав мъжа ти и най-добрият и послушен татко !   bouquet
Илит, много са сладки играчките, които си харесала и ние към тях сме се насочили Peace

# 126
Илит, и аз съм влюбена в играчките на Фишър Прайс. Ето няколко, които съм си харесала  Flutter:

Въртележка за над леглото 1:

Въртележка за над леглото 2:

Мултифункционална играчка:

Активна гимнастика 1:

Активна гимнастика 2:

# 127
  • София
Ая, а точно тая серия с Rainforest има страхотни мелодии - Бах, Бетовен и звуци от гората. А не някакви подтискащи сълзливи детски мелодии. Да му се не види, пак ще обикалям, искам такива! На всичкото отгоре 40$ е по-евтино, отколкото тук се предлагат подобни /с батерии и избор на мелодии/ и не така добри. Много ме е яд. Мислиш ли, че ще е късно чак на третия месец да се сложи такава играчка?
Между другото, коремчето ти е направо  Shocked Но пък нямаш никакви стрии!   Hands Clap

# 128
  • Чехия
Честит празник на половинката на Марая  ..да ти e жив и здрав   bouquet

Страхотни, ама наистина страхотни играчки, ще потърся нещо такова..зарибихте ме.

Иначе пак за столчета , и тук са задължителни, направо с кошничката влизат в родилното и до сега не съм виждала бебче да не изнесено директно в нея.
Иначе  повечето и Maxi Cosi имат тази допълнителната възглавничка..

# 129
  • София
Ами прах на 50 градуса, защото бяха бели дрешки, голяма част от тях ританки от бабите от преди 20 години- пожълтели и т.н. Но 50 градуса не ми се струва много за бяло пране.  newsm78 Де да знам...

# 130
Да, Илит, за съжаление е така - не стига, че предлагат много повече функции в една играчка, сто пъти по-сладка е, ами е и по-евтина  Embarassed. В момента изчаквам да видя какво ще могат да натоварят в куфара и ще е супер ако мога да се похваля после поне с част от тези неща да са ми станали придобивка  Crazy. Иначе за късното, тея въртящите ги дават от 0 до 6 месеца, така че ако 3 месеца ползване не ти се струват малко, не е късно  Flutter. Предполагам, че след 6м го дават да е неподходящо, защото се предполага, че бебето ще може да седи и може би е опасно  newsm78. Но моята племенничка седна чак на 10м, така че може би не би било късно  Joy.

На корема все още нямам стрии, да  Grinning. Но имам на дупето, колкото и да не е променило много размера си - сигурно е разпънато от много седене  hahaha.

Зазу, гледай температурата, която препоръчват за пране - голяма част от боите, които ползват са супер неустойчиви на дори и малко по-високи температури. На моите дрешки почти на всички пише до 40 градуса и аз на толкова съм ги и прала. Един лигавник се изложи и почти му паднаха шарките, но ще го преживея  Laughing

# 131
Aya, Stra4iatela, много ви благодаря за бързата рекация със списъка. Но за съжаление вече почти час си проверявам пощата и няма и няма нищо. Сигурно имам някакви спам филтри или знам ли какво.... Пробвайте моля ви да ми ги пратите направо в текста на мейл-а, а не като прикачен файл. Пък дадно да стане този път. Благодаря предварително

# 132
Не ти знам твоята поща - пуснала съм ги на форумската ни в АБВ Joy.

# 133
Честит рожденик на Marаya75. Много да те обича, слуша и помага.

Emily_Ska, aз като бях в 22-ра седмица докторът в Пловдив ми каза, че главата на бебето е с 2 седмици по-голяма от размерите на крака и стомаха, но не било притеснително, защото най-важна била структурата на мозъка (която явно е виждат на ехографа), а не токова размера. Но аз се шашкам и от най-малките неща и в 24-седмица имах час за ФМ в София при Д-р Димитрова и очаквах доста притесенена какво ще ми каже. Тя каза, че абсолютно всички размери са в норма и много зависело точно къде ще сложат репера при замерване на обиколката на главата и оттам можело да дойдат отклонения. Последният път като ходих на консулатция (34 седмица) също имах разминавания - по размер на главата бях 2 седмици напред, по дължина на бедрената става 1 седмица по-голямо. Но ми докторът ми обясни, че самият ехограф давал +/-10% отклонение от резулататите.

# 134
  • Пловдив
Мами от Пловдив, ще се чакаме ли утре на Джумаята или направо в К2? Sorry, ако сме се разбрали вече, ама много се напънах, но не можах да се сетя... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт