"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 720
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 210
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol .. бронопол .... по света е забранен ...прави реакция с други съставки и няма добър ефект върху здравето ..... SLS е точно това ...гледам пише предполагаем канцероген ...за някои е сигурен и въобще не го слагат  Peace
Оки. Заминава в кошчето значи.
Сикрет, втори въпрос - ако няма безопасен шампоан на пазара, безопасен сапун има ли?

ееее, чак в кошчето .. не се умира все пак ..... пък и аз не съм компетентна...само споделям какво съм прочела ...не разбирам наистина  Peace

Шестоъгълник с "PP" вътре какво означава? Сложили са ми го при обозначенията за рециклиране на влажни кърпички "Mister Clean". Дали означава, че външната опаковка на кърпичките е от полипропилен  newsm78?

Така мисля и аз ...обади се във фирмата представител и попитай къде точно рециклират техните опаковки ...ще ги шашнеш ...вероятно изобщо не знаят ...а една сериозна фирма би трябвало да знае целия път на продукта си .... от началото до края

# 211
...обади се във фирмата представител и попитай къде точно рециклират техните опаковки ...ще ги шашнеш...вероятно изобщо не знаят...
               Peace. И без това вчера изумих персонала на Фантастико с настояването, че трябва да ми рециклират батериите  Mr. Green....

# 212
относно оная отрова с дългото име 1-3-2 диол и не знам си кво ето какво казват тук http://www.ewg.org/reports/skindeep2/search.php?search=Nitroprop … .x=15&Go.y=13
при коефициент 5 за най-опасни, туй чудо е 1.7 newsm78

# 213
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Благодаря , Уриел  Heart Eyes

# 214
  • Sofia

и мен ме гледаха като изтървани в метро като попитах за кофа за стари батерии  Joy

# 215
taigi, няма ли?

То аз писах, че съм чула/чела някъде, че там има (ама откъде съм разбрала не помня)...

# 216
taigi, няма ли?
То аз писах, че съм чула/чела някъде, че там има (ама откъде съм разбрала не помня)...
               Тъй де, и аз съм чувала, че поне там има  newsm78. Ще потърся повече информация и пак ще пиша...

Ето ви чашки засега.

# 217
  • СОФИЯ
Тази идея не могат ли да осъществят и нашите кметове   Crossing Arms

Сан Франциско може да стане първият град в САЩ, забранил
 в големите хранителни магазини и аптеки да се използват
найлоновите торбички, които не могат да се разлагат по
биохимичен път, предаде днес ДПА.
        Градската управа вчера одобри забраната върху
найлоновите торбички в супермаркетите и аптеките с продажби над
2 млн. долара годишно, съобщи в. "Сан Франциско кроникъл".
Очаква се кметът на града Гевин Нюсъм да подпише наредбата.
        След шест месеца жителите на Сан Франциско ще носят
покупките си в хартиени торбички, разложими по биохимичен път
найлонови торбички или платнени торбички за многократна
употреба.
        Градът, който годишно употребява по близо 180 млн.
неразложими найлонови торбички, иска да ограничи вредното
въздействие на пластмасовите отпадъци върху околната среда,
посочва ДПА.

# 218
Мноого хубава тема!И мен ме е обхванала мания за по-здравословен живот newsm78.Особено ме притеснява какво давам да ядат децата ми.За сега открих едно Био кисело мляко,което се разваля както си трябва,а не е годно по месеци.Струва 1,30лв .Готови кексове и сладки никога не купувам ,а им бъркам собственоръчно.Чета етикетите на саламите и гледам да има възможно най-малко Е-та.
Но с тоя боклук не мога да се оправя ooooh!Как да складирам три кофи за боклук в кухнята и да го деля-струва ми се невъзможно!Вие справяте ли се?
Доволна съм ,че всички в къщи докато си търкаме зъбите спираме водата.И децата се научиха.Да не разхищаваме природните блага.
Боклуци из улиците и природата не хвърляме.Ако няма кошче си ги носим по джобовете до в къщи.Но  като погледна през терасата ми се реве. #CrazyГрадинките са нещо страшно!
Понякога слизам с децата долу и чистим,метем,скубем!Ей сега да се стопли още малко и почваме чистката.Но големи свине има,какво да се прави...!Спре колата и си изтръска пепелника с двайсет фаса на пометеното!Да ти е драго да му откъснеш главата #2gunfire!
Дъртаците са пощуряли и сечат дървета пред блока ,че им правили сянка.Младите посадихме 10 -на борчета и дръвчета ,а те ги поляха с вряла вода и за по сигурно ги прекършиха-видя ли са ги как го правят!Голям скандал стана,но....дървета нямаа!А останалите големи, хубави стари дървета,които между другото самите те са садили като млади,а сега ги сечат-та тия дървета са окичени с въпросните найлонови торбички ,които е разнесъл вятъра.Мила ,родна картинка... Tired

# 219
А гледахте ли по телевизията как изпекоха яйце между два мобилни телефона Shocked?Темата беше за вредата от тях и направиха демонстрация.Доказано е ,че в момент на свързване вредата върху возъка е най-голяма и препоръчват докато си търси сигнала да не седи до ухото.След като виддите,че са ви вдигнали от другата страна-тогава си го сложете на ухото и говорете!
Айде приятен   ден от мен!  bouquet

# 220
относно разделянето на боклука - да споделя как правя аз. не знам дали при вас ще е възможно но все пак. на единия кухненски шкаф имам метална закачалка на която закачвам найлонова торба, от тия специално за боклук или от тия дето ги дават при пазаруване. в нея се слагат всички пластмасови, метални неща а също и всички кутии от сокове, мляко и т.н. всъщност за контейнера с пластмасите само правя отделна торба. хартиените горим в камината, стъклените са много малко /бутилки от зехтин и буркани от лютеница/ че ги изхвърляме веднага без да ги събирам в нарочна торба.
ако спрем да ползваме камината просто ще сложа още една закачалка на която слагам найлонова торба за хартиени отпадъци

# 221
  • София
А да ви питам какви са при вас контейнерите за разделно събиране- имат ли достатъчно голям отвор, за да изсипеш наведнъж боклука. Тук контейнерът за пластмаса например е с кръгъл отвор с диаметър, колкото да влезе една по- голяма бутилка от безалкохолно. Този пък за хартия е с процеп и някакви ПВЦ ресни и трябва буквално лист по лист да изхвърлям хартията, а ако е някой по- дебел картон започва една борба с тия ресни. Направо полудявам.
Не знам кой умен мозък го е измислил, но е много неудобно. Така се обезмисля да събирам в къщи отделно- просто слагам в една торба и като ида при контейнерите започвам да разпределям. Изхвърлям боклука по 15 минути. #Cussing out

# 222

нашите и трите са еднакви, имат кръгли отвори ако искаш да пуснеш нещо малко но иначе капаците им се вдигат ако искаш да пуснеш нещо по-обемисто

# 223
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=322684 - глобалното затопляне променя климатичните зони

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=322913 - до 20години в Аржентина няма да останат ледници

# 224
Аз пак да питам знаете ли със сигурност дали боклука от тези контейнери отива на друго място?
Защото си мъкна торбички с картонени кутии и т.н. до офиса, защото там имам контейнер (а при дома ми - не) и всеки път се чудя дали съм идиот  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт