"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 806
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 360
рецептата е пускана и в хоби май newsm78

# 361
  • София
Темата за пластелина в "Нашите деца":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174762.0

# 362
Вечернице, свършили са работата вместо мен. Проблем ли е, че пускам линк от горичка, без да съм препроверила целия форум тук? Simple Smile

# 363
Вечернице, свършили са работата вместо мен. Проблем ли е, че пускам линк от горичка, без да съм препроверила целия форум тук? Simple Smile
Ти пък! Wink

# 364
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=331957  Френски пощи се борят с глобалното затопляне

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=331883 - Околна среда, каквато сме заслужили

# 365
Изданието цитира данните на изследователите от немския университет Ландау, които са установили, че електромагнитните излъчвания на мобилните апарати и антени, предаващи и приемащи сигнала, разрушават в пчелния организъм естествения механизъм за ориентация. - С това съм съгласна, чела съм в една книжка, че основното при комуникацията на пчелите е трептенето на крилата и разни движения, които те правят... Един вид - те си имат специфични  сигнали и вибрации, чрез които общуват помежду си и които им помагат да се ориентират и в пространството. Много интересно беше как еди колко си осморки, които правели означавало еди какво си. Нормално е, ако комуникацията се загуби при едни толкова социални животни да има опасност и от загубване на популациите... Напълно логично е. Обаче е ужасно как улесняването на комуникацията между хората може да е пагубна за цял един вид. А снощи мъж ми ми обясняваше за радиосигнала и сигнала за телефоните и сега ми се струва още по-логично това да е една от причините. Явно една вибрация се намесва в друга и я дезориентира, нещо такова.

Ама Айнщайн и той голям пророк, дано да не се окаже прав.

# 366
За тухлите съм скептична ... едва ли живота в такова жилище е много здравословен  Rolling Eyes ...

Това беше първото, което и аз си помислих.

# 367
Изданието цитира данните на изследователите от немския университет Ландау, които са установили, че електромагнитните излъчвания на мобилните апарати и антени, предаващи и приемащи сигнала, разрушават в пчелния организъм естествения механизъм за ориентация. - С това съм съгласна, чела съм в една книжка, че основното при комуникацията на пчелите е трептенето на крилата и разни движения, които те правят... Един вид - те си имат специфични  сигнали и вибрации, чрез които общуват помежду си и които им помагат да се ориентират и в пространството. Много интересно беше как еди колко си осморки, които правели означавало еди какво си. Нормално е, ако комуникацията се загуби при едни толкова социални животни да има опасност и от загубване на популациите... Напълно логично е. Обаче е ужасно как улесняването на комуникацията между хората може да е пагубна за цял един вид. А снощи мъж ми ми обясняваше за радиосигнала и сигнала за телефоните и сега ми се струва още по-логично това да е една от причините. Явно една вибрация се намесва в друга и я дезориентира, нещо такова.

Ама Айнщайн и той голям пророк, дано да не се окаже прав.
В тази връзка една от спряганите пречини за заблудените стада делфини и китове в плитчините са многото подводници и сонарната им комуникация. Това затруднява самите сонари на морските бозайници и те губят ориентация.

# 368
Вестникарски измислици пак...
Населението намалявало заради вло6ените условия на средата...

"За лошото здраве има значение и промяната в стила на живот в последните години. Все повече хора удължават (до 90%) престоя си в обществените и жилищните сгради. Сградите пък са замърсени заради енергоспестяващото строителство и намаляването на естествената вентилация. Какви са замърсителите в затворените помещения, последиците им за здравето и вида им в зависимост от предназначението на сградите - училища, офиси, жилища, не са достатъчно проучени в нашата страна на този етап, отчитат експертите".

Към намалената естествена вентилация климатиците ли имат впредвид?За6тото ако са те-то е то4но такжа.Има голяма вреда от тях.
Не са споменати оба4е клетките,които монтират на по4ти всеки блок, заради мобилните телефони и как то4но се отразяват на 4ове6кото здраве.
Ами флуорисцентното осветление в офисите,което всъ6тност е при4ина за рака на кожата?Но е по-удобно да се набеждава само и единствено слънцето за това,за6тото е доста по-изгодно да се продават кремове,които дапълнително вло6ават не6тата.

"На първо място като причина за хоспитализация сред децата са болестите на дихателната система (37%), следвани от инфекциозни болести и паразитози (8%). На трето място са травмите и отравянията - 6%, на четвърто - болестите на храносмилателната система (6%)."

Аз не съм специалист,но от вси4ко,което съм 4ела около темата стигам до извода,4е 4етвъртото място (болестите на храносмилателната система ) всъ6тност е първо.И от нейното функциониране зависят вси4ки останали системи.

# 369
За из4езването на п4елите на друго място като при4ина се спряга използването на пестициди примерно.
Не знам каква е истината,но как досега мобилните телефони не им пре4еха и изведнъж-масова гибел.Най-вероятно са ги изтребили уми6лено с електровълни,за да могат о6те по-на6ироко да си използват генното манипулиране,а оттам да влияат и на 4овек.Конспирация някаква има там.

# 370
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Е,мен ме накефиха коментарите след статията за п4елите.И аз не вярвам,4е при4ината е в мобилните телефони.Не 4е не са вредни,ама тъй изведнъж да станат толкова опасни ...
Пак ни избудалкаха.Кой знае какво всъ6тност стои зад цялата история.

Пчелите се ориентират по магнитните полета .... излъчванията смущават "датчиците им" и те не могат да намерят кошера, прашеца ... и умират

# 371
То4но.Но за да измрaт масово просто са им "подали" по-голямо излъ4ване.Има такива експерименти,системата HAARP мисля,4е се казва6е.

# 372
  • София
Ами флуорисцентното осветление в офисите,което всъ6тност е при4ина за рака на кожата?
Omega, би ли казала нещо повече за флуоресцентното осветление и рака, защото енергоспестяващите крушки са точно флуоресцентни. Тъкмо се бях навила да сменя всички обикновени крушки с енергоспестяващи, а сега това Sad

# 373
Ами не съм търсила в нет-а,но сигурно има инфо.Бях попаднала на статия миналата година(пак във вестник оба4е).Ако я намеря слу4айно 6те пи6а пове4е.Но това,което си спомням е,4е то4но това осветление предизвиква меланома.И затова се сре6тал многократно пове4е при хората ,работе6ти в офиси.Ни6то 4удно тези енергоспестява6ти кру6ки да  не ги предлагат "напразно".Пък и аз освен с цел икономия на средства не виждам какво толкова да се пести.При хората,които работят на открито рака се сре6тал  много рядко.А вместо слънцеза6титен крем препоръ4ваха вит.Ц,Е и селен(май).Т.е. за6тита отвътре.Съответно бе6е описано на6ироко и какви химии има в Ув-козметиката и как попадайки в 4овека се държат като естрогени и т.н.

Флуорисцентното предизвиква и мигрени.

Пък и корена на самата дума е притеснява6т...Не знам...

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 22:16 от Omega

# 374
...При хората,които работят на открито рака се сре6тал много рядко...

От личен опит мога да споделя, че рак на кожата се хваща от излагането на слънце. Всъщност ти за рак на какво говориш? Щото от друга страна познавам доста работещи на открито хора, и оперирани от рак. Та... плс, поясни за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт