"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 825
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 870
Някой в една тема даде линк ксм фирма zа бои zа коса беz амоняк.В таzи тема ли беше? Thinking

Виж в Данет...там са безвредните бои  Grinning
Благодаря!  bouquet

# 871
Open Color и Casting на Л'ореал също са безамонячни бои, първата с ниско съдържание, а втората безамонячна.

# 872
Благодаря ти,  Beth !  bouquet

# 873
Амарена, ако съм била полезна кефът е за мен!
Хлорофилки, искам да ви питам, подсетих се от съседна тема, какво украсявате за Коледа?
Миналата година си купих елха с корен, но беше болна и умря преди да и реша съдбата, около седмица след празника... Та, как решавате тоя проблем, хем да има елха и децата да се радват, хем да не е отсечена и после до март да се въргаля около контейнера пред блока...
и да не е PVC, естествено?

# 874
Beth, на мен преди няколко години ми бяха подарили иглолистно в саксия мисля че беше смърч, за съжаление след 2 години изсъхна, трудно се гледат в домашни условия, пробвала съм и на балкона - после като го внесеш вкъщи за 3 седмици и .... Sad
За съжаление съм на PVC вариант  Sick - поне не се отсича дръвче всяка година заради моя празник  Peace

# 875
И ние сме с изкуствена... поне е зелена, гъста и не падат иглички...
Иначе може да се украси само с клонки (собственоръчно набрани) - незнам колко е зелено, но ми се струва най-щадящо... но не знам къде ще оставя Дядо Коледа подаръците  Grinning

# 876
Аз също от няколко седмици съм се замислила за Коледната елха...
До сега в много редки случаи сме правили въпросната елха, защото и двамата с мъжа ми сме против изсичането на дърветата и сме карали на окраса от друг тип...
Но сега имаме вече малко човече у дома и ми се иска да му създам приятна и уютна атмосфера... Та си мислех за тези елхички в саксии. Не може ли след като мине презника или през пролетта да се пресадят в почвата пред блока, примерно... или на вила, който има такава?
Има ли представа някой, колко всъщност струват тези дръвчета?
Аз не съм и виждала в цветарските магазини в квартала тази екстра  Rolling Eyes

# 877
Струват различно - от 15 до 30 и повече лева.
Аз такава си взех, убедиха ме, че е здрава въпреки бледите иглички и умря преди да я спася.
Таня, ако купуваш елха с корен избирай я внимателно и в никой случай не чакай до пролетта, посади я веднага след като и свалиш украсата.
Аз мога и без елха, но мъжа ми държи за детиту да има, но надали ще се навие на инвестиция в жива елха след миналогодишното фиаско.

ред.: Ще се появят скоро, не се тревожи, че не ги виждаш в кварталната цветарница!

# 878
  • Galaxy 13197853088
Само на изкуствени. Никакви естествени елхи в къщи!

# 879
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз пластмаса не купувам   Crossing Arms ... поне що се отнася до елха... както казваше Алф "Ще купим синтетичен пън ли Уили  Shocked " ...ние ще вземем малка елхичка в саксия и на пролет ще я боднем пред НДК или в гората

# 880
Аз пластмаса не купувам   Crossing Arms ...
И аз не купувам PVC, достатъчно има натрупано и без моята намеса. Дано тази година да случа на здрава елхичка, защото  #2gunfire

# 881
  • София
Ние сме щастливи да украсяваме иглолистното дръвче пред сградата. Засадили сме го с тази цел. И не виждам никакъв проблем да получим подаръците извън апартамента. Ако е пред голям блок прледставяте ли си какъв кеф да се съберат много деца там...
Една съседка си украсяваше фикуса и не виждам защо не! Нашата иглолистна традиция е крайно ВРЕДНА, а и подхранва консуматорското ни общество.
А американския старец? Ах как не го обичам- и без това не пия кока кола.

# 882
защо е вредна иглолистната традиция?

някой знае ли до каква степен се запазват полезните качества на плодовете в домашен компот? Той съдържа плодове, вода и малко захар. Стерилизиран е 15-20 минути.

# 883
Вредна е, защото се изсичат много дръвчета, често от бракониери, а не от специални разсадници създадени с тази цел. А и колко по-зелено е да има дървета, отколкото да минаваш всеки ден с прахосмукачката заради нападалите от мъртвото дръвче иглички.

Компотът не знам какво запазва и какво не, но със сигурност е 100% по-удачен от нат. сокове, които освен че имат консерванти правят и боклук. Така ми се припи изстуден домашен компот от кайсии... еех.

# 884
ясно, аз мислех, че и друга вреда носят.

ще ти сложа един компот в хладилника, като имаш път насам.

Общи условия

Активация на акаунт