"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 747
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 930
И как работят тези заводи?
Ако в един контейнер с пластмаса,освен нея има о6те стъкло,консервени кутитии и др. боклуци кой ги отделя?
Ако има технология за отделяненто им, тогава какъв е смисълът на разделното събиране?

И аз съм си задавала този въпрос. Идеята е да се събират отделно от органичните отпадъци , за стъклените отпадъци контейнера е отделен, а как разделят хартията от пластмасата и метала незнам.
Аз не съм виждала боклуците от тези контейнери да се събират заедно с боклука от металните контейнери. Надявам се че наистина се рециклират все пак  Peace
А това че има хора които хвърлят и в пластмасовите контейнери каквото им попадне не искам да коментирам  Crossing Arms. За да се осъществи цялата тази идея с рециклирането е нужно възпитание  на населението...

# 931
                       Никой ли не е гледал все пак? Ще ме накарате да си го дръпна довечера от Нетерата...

# 932
Ако в един кош има стъкло, пластмаса, метал няма проблем. Проблемът е да няма органични отпадъци, защото те се разграждат, гният и пречат, зацапват другите матриали и те стават неизползваеми. Това е, което аз знам и звучи логично. Не го знам от Екобулпак, а от независими източници. Силно се надявам да рециклират.

# 933
Според мен пък проблемът с органи4ните отпадъци е по-малък.Може да се измие предварително това,което се рециклира.Да не мисли64е вси4ки си мият това,което изхвърлят разделно?

# 934
Това, което не е мит, не се рециклира, доколкото ми е известно, затова трябва да се поизплакват нещата. Но ако си метнеш обелките от картофи и снощната салата върху картонените отпадъци - отпиши ги, не стават за рециклиране, въобще.

# 935
И като си поизплакна не6тата,6те ли6а планетата от вода и зелената идея отива на кино.На вси4кото отгоре и контейнерите на Екобулпак са пласмасови,а не метални.
Има уловка в цялата работа!
За Германия знам,4е единственото не6то,което има смисъл да се събира разделно е стъклото.Вси4ко останало си отива накуп и после се рециклира по някакъв на4ин.Но въпреки това разделното събиране си продължава-от незнание,от това,4е така са свикнали, и най-ве4е за6тото някой навремето така е ре6ил и не може да се помръдне лесно от установеното.

# 936
Е да, но ако не го изплакнеш става боклук. Принципно говоря. Аз също се замислям като плакна кутия от сок или от нещо друго...

# 937
  • София
Най-после видях плетените от употребявани найлонови торбички сандали(снимката е в процес на плетене), за които пише в началото на темата.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86570&photo=18

Майката, която ги плете ми прати да видя плетените играчки  
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86570&photo=14   но аз с голямо удоволствие разгледах всичко! Последните ранички е изплела за Коледния базар, с което ме жегна, т.к. аз не съм подготвила нищо!

С наближаването на Коледа ме затискат безумни идеи, как да обясня на роднините за подаръците- Днешната ми идея е да подарят на децата по една торба с шарени плодове, орехи, лешници... Не найлонова торба (леле, много ще им дойде). Ама като знам, че искат да подарят купешко! Ей тази беднотия, дето е научила родителите ни да бягат от домашното...И ще напъхат вътре шоколади, вафли, зрънчо и бисквити. Че другото нищо не било... Миналата година направих цензура, но пак не помнят! Или пък казват- аз нося и шоколад, ама ти нали не му даваш!(разбира се пред детето) После...

Много преди да имам деца бях направила Коледна къщичка от медено тесто, украсена с бадеми, бонбони...подобна на приказката за Хензел и Гретел.  Как ми се иска да кажа на бабите- вземи детето и цял ден правете къщичка! Това е най-големия подарък! При нас е невъзможно... Поне при някой може да е!

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 11:36 от bilyanam

# 938
  • София
Предлагам списък с шарени неща за торбата за подарък:

ябълки, круши
грейпфрут, портокал
, лимони, мандарини
банани, киви(най-отгоре)
орехи, лешници, бадеми, фъстъци. С черупките. фъстъците не са за деца, но са много забавни за чупене, а и по-добре няколко български фъстъка, отколкото бонбони Черноморец, с 30% от съдържанието токсични африкански фъстъци.
екзотични (веднъж в годината с познавателна цел мисля , че е добре): кокосов орех, ананас,авокадо и т.н. (аз останалите не ги познавам и не ги купувам)
парче медена пита с восъчните килийки
кутия с домашно правени курабийки, сладкиш, нещо подобно
парцалена кукла, плетена играчка, строител от дървени кубчета и други форми...(май прекалих, но за мен е върховно)

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 11:42 от bilyanam

# 939
Като искат купешко поне да са дървени играчки. Вече има доста, при това скъпи  Mr. Green . Не можеш да изтриеш от съзнанието им празните магазини от миналото.

# 940
И като си поизплакна не6тата,6те ли6а планетата от вода и зелената идея отива на кино.На вси4кото отгоре и контейнерите на Екобулпак са пласмасови,а не метални.
Има уловка в цялата работа!
За Германия знам,4е единственото не6то,което има смисъл да се събира разделно е стъклото.Вси4ко останало си отива накуп и после се рециклира по някакъв на4ин.Но въпреки това разделното събиране си продължава-от незнание,от това,4е така са свикнали, и най-ве4е за6тото някой навремето така е ре6ил и не може да се помръдне лесно от установеното.

искаш да кажеш че разделното събиране на боклуците е излишно ли. newsm78 тук навсякъде само затова пък се говори ,н о да си кажа честно не съм много наясно кое къде отива,но наистина понеже навсякъде се тръби затова разделно хвърляне то и аз затова така правя... Thinking

# 941
  • Galaxy 13197853088
В Ст.з. за сега има кошове за разделно събиране, но тъй като няма специално депо се събират от 1 камион, идеята била да свикваме ....

# 942
...идеята била да свикваме...
                    Кой го твърди това?

# 943
И аз съм го чувала това със свикването, много тъпо.
Днес за пореден път се отвратих и от Околовръстното и от центъра на града. Всички канали, реки пр., които минават през столицата ни са боклучарници... Обхваща ме яд и безсилие.

# 944
...Днес за пореден път се отвратих... Обхваща ме яд и безсилие...
                   Безсилие? Не трябва  Naughty. Само мъничко да се постопли и ще ходим - колкото и да съберем, все ще е нещо  Peace. Споко!

Коледен венец, според мен еко коледен венец.

Общи условия

Активация на акаунт