Разбирам, защо не сте върнали обратна връзка, но ако си мълчим за подобни ситуации нищо няма да се промени.
Промяната може да дойде само с желание от ръководството, но ако проблемите не стигат до тях, всичко си остава по същия начин. Ще страдат и други.
Какво Ви обясниха?
Видях, че имат някакъв родилен план, и в него изришно има въпрос дали желаем адаптирано мляко.
Аз смятам да си попълня такъв и да отбележа по-важните неща като къпане, адаптирано мляко при нужда и детето да стои при тях нощно време.
Някоя от вас попълвала ли е?
Съобразяват ли се с него?
2 дена търсих съдействие от персонала но не получих такова изобщо. Акушерката, която асистира с кърменето също не помогна особено. Последната нощ го оставих в неонатология да го хранят с шише защото от болки в зърната ме боляха гърдите до рамената чак.
В деня на изписването трябваше да ни пуснат в 11ч. Преди това храним бебетата и имат тоалет, така че си планирах да се оправям докато оправят бебо. 1ч преди изписването дойдоха да ми кажат как има Т и не знаят какво му е и дали ще го изпишат. Пуснаха изследвания...
На кратко, след пробно кърмене се оказа обезводнен/недохранен и успяващ да изпие 10мл вместо 40 като минимум... за 4 дена, детето свали повече от родилното си тегло отколкото са допустимите норми и никой не се усъмни да провери защо, никой не помогна с проблема с кърменето.. накрая щяха да ми уморят детето от глад. Не бих се върнала там да родя ако ми пука за детето ми. Иначе от докторите в родилна зала забележка нямам.
Нямаше АМ за бебето, защото го кърмех, аз не съм искала, те не са предлагали. Аз не предполагах, че не се храни достатъчно и знам, че всички бебета свалят от теглото... не знам колко и до каква степен е нормално, но и това точно е работа на неонатолозите да следят.
Бебето си стоя при мен постоянно, освен последната нощ когато го оставих и ми го върнаха с Т и 'не знаем дали ще го изпишем' 😐🤯
Относно родилния план - специално питах Генадиева, при която се следих, дали и кога да го попълвам, гледа ли се и взимат ли се под внимание желанията на майката - каза да не се занимавам с глупости, никой не го гледа и няма време да ти следят претенциите (за естествено раждане ако сте, а не планово секцио).
Последното 2023 г. нещата за мен лично бяха дооооста променени в положителна насока. Получавах веднага отговор на всичките си въпроси относно възстановяването ми, относно бебето, за обезболяване, за кърменето. Бяха внимателни и отзивчиви.
Както и да е де, за първо раждане, когато жена не знае какво да очаква - става, защото лекарите бяха супер (Илиев ми води раждането, защото Генадиева не си вдигна тел и била на смяна чак сутринта и не очаквала да родя за 3 часа 😳), но за кофата с пари, която им се изсипва - не бих препоръчала. Важно ми е детето как ми гледат, защото 3 дена мога и сама да съм и с компания в стая.. и на лукс и на нормална обстановка.. да ям кисело мляко или да ям пиле с ориз.. ама след 3 дена да си тръгнем здрави, а не баш за детето да не знам какво правят и дали ще ми го върнат в адекватно състояние и дали изобщо ги следят.
П.с. едната лекарка от неонатология, която сутринта премерила Т каза, че било СЛУЧАЙНО, защото го видяла, че диша учестено, което било индикация за температура при бебетата. Дори не им мерят Т редовно явно, което е потресаващо за неонатологично отделение с току що родени бебета, които трябва да следят.

Мисля, че няма да повярвам, докато не го видя. Иначе аз бях в единична на третия етаж (1000 лв май беше) и имах право на посетители по всяко време.