МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 966
  • 841
  •   1
Отговори
# 315
Аз лежах два пъти в рискова. Веднъж края на август 2024 с хиперемезис и много завишени чернодробни ензими. Вторият път беше за поставяне на серклаж края на септември. И двата пъти отношението е било добро, особено от по-младите момичета. Имаше няколко по-възрастни акушерки, които като ги видех и се кръстих да не трябва те да ми слагат система или абокат. Гледах едната как надупчи едно момиче 5 пъти, тя пищеше вече от болка и на края даже не успя да го сложи и пак трябваше да викне някой друг… Мисля че навсякъде има и по-груб персонал, но като цяло бях доволна от цялостното отношение.

То веднъж и на мен 5 пъти ме дупчиха веднъж и пищях от болка (Неоклиник), не можаха да ми вземат кръв, случва се. Три жени се опитаха и не успяха.

# 316
Аз раждах там естествено ноември месец. Сложиха ми бебето на корема веднага след раждането, каквото беше и желанието ми, но го сложиха буквално за 1 мин. Взе го неонатолог, но после го оставиха в легълцето и си излязоха. Никой не ми го върна да го гушкам, докато след 10-15 мин ММ не помоли да ни го дадат. Това ми направи лошо впечатление. Също така никой не ми помогна ,нито пък изяви желание да го закърмя веднага след раждането. Не бих казала,че и отношението им горе е било невероятно.  Не разчитайте на консултанта по кърмене, почти не помага, идва и набутва гърдата на бебето и след това си тръгва, съответно детето се пуска и няма как да захапе отново. От неоматология повечето се държаха окей, но лично аз отказах АМ и както са писали по-горе никой не се поинтересува дали детето яде. След като втория ден беше свалил малко повече,но не над границата, чух коментара "И кво праим ся, детето не яде, ти не искаш АМ, какво ще правиш?".  Не е много мотивиращо и подкрепящо кърменето,както навсякъде твърдят. Храната иначе беше супер. А планът за раждане изобщо ама изобщо не го зачитат и гледат.  Това е истинското ми мнение! Не знам дали бих се върнала там за второ раждане!

# 317
Да, съгласна съм, случва се. В точно този случай самата акушерка не я биваше за това. Дойде друга по-млада акушерка, която успя да сложи на момичето абоката от първия път, без да я натиска и пука вени.

Аз лежах два пъти в рискова. Веднъж края на август 2024 с хиперемезис и много завишени чернодробни ензими. Вторият път беше за поставяне на серклаж края на септември. И двата пъти отношението е било добро, особено от по-младите момичета. Имаше няколко по-възрастни акушерки, които като ги видех и се кръстих да не трябва те да ми слагат система или абокат. Гледах едната как надупчи едно момиче 5 пъти, тя пищеше вече от болка и на края даже не успя да го сложи и пак трябваше да викне някой друг… Мисля че навсякъде има и по-груб персонал, но като цяло бях доволна от цялостното отношение.

То веднъж и на мен 5 пъти ме дупчиха веднъж и пищях от болка (Неоклиник), не можаха да ми вземат кръв, случва се. Три жени се опитаха и не успяха.

# 318
Какво е мнението ви за доктор Ненов?

# 319
Има мнения на страница 13.

# 320
Аз писах за вип стаята, в която се влиза през тройната стая, намира се точно до неонатологията, май на втория етаж, да, нямам идея коя стая е честно казано, но дори и жената, която си плати за нея беше скандализирана, че това се води вип стая. Явно само тя е била свободна тогава.

Иначе аз лично имам изключително горчив опит с раждане в петък вечерта и престои през уикенда, всички бяха мили, не мога да се оплача, но за кърменето абсолютно никой не ми помогна, акушерката-консултант идва само през делнични дни. Добре, че съм инатлив скорпион и се справих сама, но буквално ходех да се моля на всяка срещната акушерка да дойде да ми помогне, защото детето не искаше да засуква, в крайна сметка успях да я излъжа с протектори, слагах протектор давах да поцока малко и после веднага го отлепвах и предлагах гърдата. Така се получиха нещата при мен, имаше една акушерка, която два пъти дойде да ми помогне с кърменето, много съм и благодарна. Преди това изпаднах в нервна криза, разревах се, защото си мислех, че няма да ми се получи с кърменето. Ак Стаменова ми даде и контактите на една консултантка по кърмене, която беше така добра да ми се обади и да даде съвети какво да правя, понеже малката и много спеше и не можех да я събудя. Последния ден ми слезе кърмата(преди да ни изпишат) и минават на визитация, при което попитах лекарката дали гърдите са ми ок, откъде да знам какви трябва да са, за пръв път раждам и кърмя, бяха станали тройни, целите във вени, но не бяха твърди и болезнени😁 и тя моля ви се ми отговаря:” абе, момиче, що така си се изпуснала”,тотално се сринах, тъкмо се бях зарадвала, че всичко е наред и си кърмя детето, и накрая чувам и това, без да ми даде повече обяснения, помислих си, че нещо с кърменето не е ок, че детето всъщност не суче. Разревах се, тогава в стаята влезе точно тази акушерка, която ми помогна с кърменето, разказах и и беше потресена, каза, че това са си съвсем нормални гърди на кърмачка, извика и главната акушерка, явно нещата стигнаха и до Стаменова, защото тя лично дойде да ме види и беше вдигнала цялото отделение във въздуха заради този случай.
Та, лично моето мнение е, че ако изтеглиш късата клечка да раждаш уикенда, не ти обръщат особено внимание поне по отношение на кърменето.

Също така като ме харчиха вечерта след раждането в стаята, казаха, че по-късно ще ми докарат детето и ще мине лекар да ми каже за състоянието и. Бях много изморена след раждането-13 часа и си легнах, събудих се в 2 през нощта, никой не беше минавал през това време, отидох да питам акушерката на смяна и ми каза, че малката бил на термо легло и било по-добре да си остане там за нощта, за да си почина и аз. Накратко си ми казаха, че няма да ми я докарат вечерта, очаквах я сутринта, в графика им пише, че водят децата първо в 6 сутиена, отново никой не ми я докара и ходих да си я търся сама….
Но лично за мен това с кърненето си беше травмиращо, изрично бях разпитала всичките си приятелки дали помагат с кърменето, казаха ми, че съдействат винаги, но явно не и през уикендите 😃
Относно спазването на родилния план, уж го спазват, доколкото е възможно, поне, ако кажеш, че не искаш да дават АМ на детето, не му дават.

# 321
Аз дали ще мога пак да повдигна въпроса ми за болничните. Благодаря предварително Relaxed

Здравейте, аз имам въпрос относно болничните - искам да излезна в болничен преди стандартните 45 дена и имам уговорка с работодателя това да се случи към средата на Март. Исках да питам как се заявява болничен - по време на ЖК или преди това и дали има как да се пусне с бъдеща дата (пример ако съм на ЖК на 13.03 и тогава си заявя болничен дали може да бъде с начална дата 20.03).

# 322
Аз дали ще мога пак да повдигна въпроса ми за болничните. Благодаря предварително Relaxed

Здравейте, аз имам въпрос относно болничните - искам да излезна в болничен преди стандартните 45 дена и имам уговорка с работодателя това да се случи към средата на Март. Исках да питам как се заявява болничен - по време на ЖК или преди това и дали има как да се пусне с бъдеща дата (пример ако съм на ЖК на 13.03 и тогава си заявя болничен дали може да бъде с начална дата 20.03).
Мен ме питаха на всеки преглед по ЖК, на който ходех дали вече искам болничен (работих си до 2 дни преди термин и родих естествено на деня на термина), отказвах. С бъдеща дата не може, но може със задна. Или си запишете час в деня в който искате да ви го издадат или се разберете придварително с лекаря и когато идете на следващ приглед - да е готов и да си го вземете.

# 323
Здравейте! Някоя от вас дали е наясно с ценоразписа на Надежда? Гледах на сайта, но не ми става ясно каква е крайната цена за раждане от здравноосигурено лице Thinking Имат цена плащана от пациент и цена плащана от НЗОК. Означава ли, че аз в крайна сметка ще платя разликата между двете или крайната цена за мен си остава цената плащана от пациент?

# 324
Цената за вас е тази в графата за плащане от пациент. За това и цените за неосигурени лица са с добавено това, което поема ЗК.

# 325
Здравейте! Някоя от вас дали е наясно с ценоразписа на Надежда? Гледах на сайта, но не ми става ясно каква е крайната цена за раждане от здравноосигурено лице Thinking Имат цена плащана от пациент и цена плащана от НЗОК. Означава ли, че аз в крайна сметка ще платя разликата между двете или крайната цена за мен си остава цената плащана от пациент?
На страница 19 има качен ценоразпис. Ти ще платиш цената от първата колона т.е. по-голямата сума.

# 326
С риск да се повторния въпреки не толкова добрите коментари за него . Аз съм доволна от отношението му през цялата ми бременност. Следях се при него от първия ден буквално и родих при него защото бях с индукция + продължавам да ходя на контролни прегледи при него поради по тежкото раждане.
Да , една идея по - дръпнат е и определено ако търсите някой който да ви успокоява не е точно човекът . Но винаги ми е обяснявал всичко когато е имало нещо и винаги е отговарял ако се е налагало да му пиша / звъня .
Аз за себе си съм много доволна и ако някога пак забременея бих отишла отново при него .
Ако имате още въпроси може да питате Simple Smile
Какво е мнението ви за доктор Ненов?

# 327
  • Пловдив
Бях се свързала с Надежда през формата им за записване на час. След около седмица, тоест днес, ми се обадиха, че съм разпределена за д-р Чапанова. Решила съм си, че има смисъл за Надежда само ако успея да се вредя за д-р Стаменов, дори да чакам една година. Затова отказах за Чапанова. Но все пак ме гложди, дали не сбърках - какви отзиви имате за Чапанова?

# 328
Здравейте момичета, на някой дали му се е налагало да остане бебето му в неанотология? Интересуваме ориентировъчно цени,че нещо не се ориентирам в ценоразписа.

# 329
Здравейте момичета, на някой дали му се е налагало да остане бебето му в неанотология? Интересуваме ориентировъчно цени,че нещо не се ориентирам в ценоразписа.

Безплатно е.

Общи условия

Активация на акаунт