МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 719
  • 841
  •   1
Отговори
# 465
  • Благоевград
2402, благодаря ти за изчерпятелната информация!
С теб си писахме в друга тема през октомври и също много ми помогна в онази ситуация.
Помня твоя случай, но не знаех, че доктор Михайлович те е следил.
Аз вече направих консултация с хематолог, видяхме се и с доктор Христов относно възможността за серклаж, следя кз с глюкомер и ще се опитам с диета да контролирам ситуацията. Ако не става ще ме сложат на инсулин. Аз съм с ПКЯ и Инсулинова резистентност и при първата ми бременност развих ГД, но до 4 месец бях само на сухари, бисквити и солети. Сега от самото начало мога да хапвам всякаква храна, та затова и кръвната захар още не в небето, но съм на границата. Струва ми се, че ще успея да се справя.
На нефролог също ходих преди месец, пускам урина, следващият месец пак ще го посетя.
Имам лекар в моя град, но искам да имам основен лекар и в Надежда. Там бях при инвитро процедурите, познавам вече плюсовете и минусите. Снаха ми ражда там в 34 г.с., племенницата се роди 1750, беше 22 дни в неонатология и много добре се грижеха за нея.

# 466
И аз те помня от други теми много се радвам да те видя в "бременните редички"! Щом си взела мерки за всичко съм сигурна, че ще са наред нещата. И аз съм със СПКЯ и ИР, както ти казах имах и ГД, но успях да го контролирам само с диета, постижимо е.

# 467
Тина, много се радвам да те видя най - накрая бременна. Бяхме в една отчетна през 2019. 🙁

Аз нямам лични наблюдения от цитираните, но понеже съм със сходни проблеми, бих препоръчала моята д-р Арабаджикова.
Аз имах ГД, компрометирана шийка, контракций, задържания в болница и много, много тегава тромбофилия. С нея изкарах чудна и сравнително лека втора бременност, спрямо проблемите, които имам.

# 468
Щом търсите  постоянен контакт и лекар който отговаря,моят съвет е Др-Михайлович.Др Арабаджикова не ми отговаряше ,и не обърна внимание на КЗ от 5.5 която е гранична и в момента съм на инсулин и все още не съм напълно в норма ,но има подобрение.Предполагам ,че  можеше да се избегне с добър контрол,но все пак лекаря тр да те насочи.Аз лично съм недоволна ,може и да е претоварена ,но в крайна сметка има ангажимент като лекар!

# 469
Аз се следя при доктор Ташков и е прекрасен, бих се следила и втора бременност, защото ми вдъхва увереност, но действително не отговаря във вайбър. Иначе имам некомплицирана бременност и ми прави впечатление, че той не предписва неща освен ако наистина не се налага, много е, как да кажа, неинвазивно при него. Но това може и да е проблем когато човек има нужда от повече внимание

# 470
Щом търсите  постоянен контакт и лекар който отговаря,моят съвет е Др-Михайлович.Др Арабаджикова не ми отговаряше ,и не обърна внимание на КЗ от 5.5 която е гранична и в момента съм на инсулин и все още не съм напълно в норма ,но има подобрение.Предполагам ,че  можеше да се избегне с добър контрол,но все пак лекаря тр да те насочи.Аз лично съм недоволна ,може и да е претоварена ,но в крайна сметка има ангажимент като лекар!
Аз бях бременна с близнаци и се следя при доктор Арабаджикова, мога да кажа само хубави думи. Видях я как се бори за мен да вляза в 34 г.с за да направим секциото. От 32 бях в болницата за пропукан мехур и изтичаща околоплодните води на единя близнак. Тя и доктор Павлова направиха и невъзможното да ме задържат да вляза в 34 и децата се родиха в прилично тегло,здрави,дишаш ти и вече са на 2м. Така,че за мен тя е лекаря.винаги ми е отговаряла на вайбър.

# 471
Krisito32,аз говоря от своя опит и не казвам,че не е добър специалист а явно въпрос на късмет.Честно казано според мен не трябва да разчитам на късмета си или на симпатия от страна на др за да ми обърне внимание Simple SmileОтделно на това си и плащаш точно за да си в сигурни ръце…

# 472
  • София
Препоръчвам Михайлович с две ръце!!!

Изключително спокоен, адекватен, отговаря бързо на въпроси, след всеки резултат от изследване му ги изпращах и отговаряше в рамките на час.

Аз също съм с тромбофилия (нискорискова), но си следях паралелно при хематолог. Винаги хематолога се съобразяваше и с мнението на Д-р Михайлович, и Д-р Михайлович назначаваше каквито допълнителни изследвания препоръчаше хематолога ми.

Михайлович е позитивно настроен, лъчезарен, работи леко, и е много разбран, има страхотно чувство за хумор с което винаги разведрява обстановката.
Родих преди 9 дни и идваше всеки ден в после родова клиника, за да се поинтересува как съм.

Отварям скоба, че когато има много придружаващи заболявания е редно да включим съответните специалисти на помощ, няма как да разчитаме само на АГ да разбира от всички други специалности.

# 473
Доктор Михайлович препоръчвам с ръце, и с крака! Страхотен е! Толкова добър, човечен и забавен! Абсолютно всичко, което са споделили за него е вярно. Винаги има връзка с него, отговаря много бързо, ако нещо се налага негов колега да ви поеме, дава точни и ясни инструкции и даже се обажда да попита дали всичко са изпълнили както трябва.
Моето раждане си беше при него, понеже беше индуцирано и имах най-големия късмет на света! Беше толкова предразполагащ и успокояващ, имах прекрасно изживяване благодарение на него и на акушерка Стаменова. След това дойде да ни види с малката в стаята.
В момента също поддържам връзка с него за всякакви гинекологични неща. Винаги много се радва да види пациентките си, пита за дечицата и праща целувки вкъщи- прекрасен е ❤
Иначе и аз съветвам за различни проблеми да си следите нещат паралелно със специалист в съответната област, аз също съм с тромбофилия, но всичко следих с хематолог и само коментирахме с д-р. Михайлович.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 14:03 от miaa7

# 474
Момичета, резултати от БХС освен при следващо посещение при лекар ФМ, има ли друг начин да се видят/получат? На регистратура биха ли ги принтирали?

# 475
Момичета, резултати от БХС освен при следващо посещение при лекар ФМ, има ли друг начин да се видят/получат? На регистратура биха ли ги принтирали?

Можеш да си направиш профил в сайта им и там ще ти излизат всички резултати от изследвания.
Мисля, че пращаха код на телефона за регистриране, предполагам, трябва да се обадиш в кол центъра, не съм сигурна как ставаше.

# 476
БХС не излиза. Излиза, че са ти пуснати хормони на въпросния ден, но остава лист с празен резултат… За това се чудех има ли опция да науча резултатите преди следващата ФМ, която е чак края на април. 🧐

# 477
Аз си бях правила БХС при д-р Патрикова и тя ми се обади по телефона да ми ги каже.
БХС не излиза. Излиза, че са ти пуснати хормони на въпросния ден, но остава лист с празен резултат… За това се чудех има ли опция да науча резултатите преди следващата ФМ, която е чак края на април. 🧐

# 478

Доколкото знам, ако всичко е наред, не се обаждат. Аз бях на 40 г. и затова д-р Панайотова ми се обади, за да ме успокои. Успех и лека бременност.

# 479
При мен бяха наред нещата също. Явно беше жест на доктор Патрикова да ме информира.

Общи условия

Активация на акаунт