МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 623
  • 841
  •   1
Отговори
# 615
Момичета към кой АГ да се насоча, който има опит с тромбофилията и не я неглижира.
След консултация с хематолог Камелия Милчева при две хомозиготни мутации, тя ми каза, че не вижда нужда от терапия при следваща бременност. Останах с впечатления и от други лекари че много много не я приемат за причина за аборт, а на мен не ми се поема този риск.
Мен ме следеше д-р Арабаджикова, но така или иначе имам от тези, които няма как да неглижира човек. Съответно и са по специфични за следене.

# 616
Здравейте.
Имам дата за планово секцио през месец Май, живи и здрави.
Знам, че приема е предния ден. От болницата ли се свързват с нас, за да уговорим час в колко трябва да сме пред приемния кабинет?

# 617
  • София
Здравейте.
Имам дата за планово секцио през месец Май, живи и здрави.
Знам, че приема е предния ден. От болницата ли се свързват с нас, за да уговорим час в колко трябва да сме пред приемния кабинет?

Не. Ще получите смс в колко часа и пред кой кабинет да се явите.

# 618
Здравейте имам бъдещи майки, имам един малко по нестандартен въпрос,  но много се надявам някоя да може да ми помогне. Не съм от София, но поради ред причини следящите ме АГта ми препоръчаха да раждам в София именно в Надежда или Майчин дом. Бях на конституция в Надежда, останах с много добри впечатления, но тъй като искаме да си изчакаме нормално раждане, а аз живея далеч от София, към въпроса. Дали на някоя и се е случвало или знае къде мога да отседна за около 10 дни преди термин, сравнително близо до болница Надежда, на горе долу нормални цени (не ми е необходимо нищо повече от легло и баня) или има ли вариант, тъй като докато бях в болницата изобщо не се сетих да попитам да ме приемат някъде там (разбира се срещу заплащане).

# 619
Арт Хотел Симона е на 10/15 мин с кола от болницата. Ако не се лъжа там насочваха майките, чиито бебенца остават повече време в неонатологията, а няма места и не са от София.

# 620
Момичета въпрос за тези от вас които ползват допълнително здравно осигуряване. Налагало ли се е застрахователя да ви иска служебна бележка с разбивна на стойности за изследвания, консумативи и тн, който във фактура са обощени в обща сума и от болницата имат ли практика да издават?

# 621
Да, искат разбивка на разходите. След като родите ще кажете, че ще използвате допълнително здравно осигуряване и ще ви дадат номер на жената, която се занимава с разбивката. Звъните и тя ще ви разпита кой застраховател ползвате и тн и ще ви каже кога ще е готов документа.

# 622
Наскоро разбрах че Булстрад имат договор с болницата но те възстановяват разходи на преглед.в смисъл не купувайте пакет за проследяване на бременост а след всеки преглед с фактура към Булстрад

# 623
В случая съм подала претенция към Дженерали след извършен аборт по медицински причини и имам фактура, но ми искат служебна бележка с подробна разбивка, какво е включвала сумата.
Към Информация ли трябва да се обърна?

# 624
В случая съм подала претенция към Дженерали след извършен аборт по медицински причини и имам фактура, но ми искат служебна бележка с подробна разбивка, какво е включвала сумата.
Към Информация ли трябва да се обърна?

Да, може да се обърнете към тях. Аз имах подобен случай - медикаментозен аборт. Тогава от Дженерали не искаха да възстановят сумата за медикаментите, тъй като цената беше обща за цялата манипулация. Наложи се да ми издадат епикриза от болницата и така успях да заявя претенцията. 
Имах и втори аборт с абразио. Тогава ми дадоха телефон на жена от финансовия отдел, която изготви разбивка на фактурата и всичко мина без проблем. Но вече бях с Уника.

# 625
  • Благоевград
В работата сме към Съгласие. Ще им пускам сега искане за серклажа. Имам фактура, имам епикриза, 2 болнични и ще представя служебна бележка от работодател, че за конкретния период съм била в болничен.

# 626
Наскоро разбрах че Булстрад имат договор с болницата но те възстановяват разходи на преглед.в смисъл не купувайте пакет за проследяване на бременост а след всеки преглед с фактура към Булстрад
Аз купих пакет "Грижа" и пратих на Булстрад. Поискаха подробна разбивка, пратих я, и ми възстановиха около 1/3 от сумата. За раждането същото - струва ми 4000, те ми възстановиха 900 за цялото раждане, което дори не покриваше напълно избора на екип. Писах им да знаят, че не предлагат адекватна услуга спрямо цените на пазара, и ми отговориха, че на някои места изборът на екип бил 250 лв. Да, ако не е за раждане, сигурно Rolling Eyes За щастие (и след няколко години писмени оплаквания от мен и може би от други колеги), тази година работодателят смени застраховката ни с друга компания. Което си е голяма загуба за Булстрад, защото компанията е доста известна в световен мащаб и служителите са дооооста на брой.
Да се научат.

# 627
Това колко са платили зависи от пакета, който плаща работодателят. Затова и има лимити по пакетите.
С втората ми бременност преподписването на договора съвпадна със средата на бременността ми и се възползвах 2 пъти от лимита проследяване на бременност и практически ми излезнаха безплатно и двата пакета. Просто идея, ако някой е в същата ситуация. 😆

# 628
  • Благоевград
Това колко са платили зависи от пакета, който плаща работодателят. Затова и има лимити по пакетите.
С втората ми бременност преподписването на договора съвпадна със средата на бременността ми и се възползвах 2 пъти от лимита проследяване на бременност и практически ми излезнаха безплатно и двата пакета. Просто идея, ако някой е в същата ситуация. 😆

Искането за възстановяване на пакета за раждане кога се подава? След раждането или веднага още след получаването на фактура и документите?

# 629
Предполагам, че говориш за пакета за проследяване. След приключването му. Аз лично бях писала на моя застраховател дали иска всеки документ, заедно с фактурата за предплащане, за да влезна в 30 дневния срок за подаване или след приключването му. Пусках искания след приключване, много е важно да се използва всичко. С ДЗИ съм.

Общи условия

Активация на акаунт