МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 584
  • 841
  •   1
Отговори
# 630
Просто идея, ако някой е в същата ситуация. 😆
Е, човек, много ме изкефи Joy Голям късмет, супер Grinning
Иначе за лимитите е ясно, но ние бяхме с най-скъпия и обширен вариант (води се пакет "Лукс"), така че (доколкото знам) взимахме тавана на това, което предлагат.

# 631
  • Благоевград
Аз днес четох договора, сключен между работодателя и Съгласие. Не покриват нищо свързано с бременност и раждане. Греда.

# 632
Аз днес четох договора, сключен между работодателя и Съгласие. Не покриват нищо свързано с бременност и раждане. Греда.
Еее, бива ли така? Добре е да се повдигне темата пред шефовете. Ако не ги интересува, аз бих сменила работодателя. Все пак за едно проследяване на бременност дори най-долнопробната застрахователна компания поема към 1000 лв разходи (в най-добрият си пакет) и задължителните фетални морфологии, и 900 лв за раждане, по-точно избор на екип.

# 633
Просто идея, ако някой е в същата ситуация. 😆
Е, човек, много ме изкефи Joy Голям късмет, супер Grinning
Иначе за лимитите е ясно, но ние бяхме с най-скъпия и обширен вариант (води се пакет "Лукс"), така че (доколкото знам) взимахме тавана на това, което предлагат.

Всичко е въпрос на договорка при сключването на договора. Пакет Лукс за една фирма не е същия като пакет Лукс за друга фирма.

Така, че, да, въпроса е към работодателя. Той трябва да договори по- добри условия за служителите си.

# 634
Здравейте, момичета. Тези от вас, които са раждали секцио, бихте ли споделили колко време след поставяне ви пусна спиналната упойка? Благодаря Simple Smile)

# 635
Тези от вас, които са раждали секцио, бихте ли споделили колко време след поставяне ви пусна спиналната упойка
Няколко часа. Може би 2-3 след операцията.

# 636
  • Благоевград
Еее, бива ли така? Добре е да се повдигне темата пред шефовете. Ако не ги интересува, аз бих сменила работодателя. Все пак за едно проследяване на бременност дори най-долнопробната застрахователна компания поема към 1000 лв разходи (в най-добрият си пакет) и задължителните фетални морфологии, и 900 лв за раждане, по-точно избор на екип.

Няма как. Институция в бюджетната сфера е. Договорът обхваща над 4000 служители, може би и повече. Ядосах се. Миналата година имах операция в Турция и ми отказаха, защото договорът действа само за процедури в страната, а днес се разрових поне да знам дали си заслужава и прочетох, че не покрива нищо свързано с бременност.

# 637
  • София
Не знам какво се има предвид под "пусна", но реално през цялото време си буден, няма замайване или усещане за загуба на време. А относно безчувствеността на долната част на тялото, мен ми трябваха около 3-4 часа след операцията за да мога да си движа краката нормално. Бях в реанимация може би около 10 часа общо, след което дойдоха да ме раздвижат.

Здравейте, момичета. Тези от вас, които са раждали секцио, бихте ли споделили колко време след поставяне ви пусна спиналната упойка? Благодаря Simple Smile)

# 638
Здравейте, дават ли ви снимки на бебето при ЖК?
Гледам че правят снимки и ги запазват, но така и не ми ги дават разпечатано. Дали някъде в приложение мога да ги намеря? :/

# 639
През цялото време ще си напълно адекватна. Упойката те обездвижва някъде от пъпа надолу. Няколко часа ще те държи след като излезеш от операцията може би поне две часа няма да усещаш нищо. След това се осещат стапалата и малко по малко те отуска

# 640
А след като премине действието на упойката, много ли трудно е ставането? Каква подкрепа получихте за раздвижването? Как усетихте процеса на възстановяване в първите дни?

# 641
А след като премине действието на упойката, много ли трудно е ставането? Каква подкрепа получихте за раздвижването? Как усетихте процеса на възстановяване в първите дни?
Трудно е заради болката. Разреза е на много неприятно място. Докато лежиш може да не я осещаш, но когато тръгнеш да се изправяш мястото явно доста се натоварва и си боли. Отделно, че при мен лично след упойка ставането си е трудно. Някак си имам усещането, че нещо ме натиска на гърдите. Доста неприятно. Но не е толкова страшно. Първото ставане е най-трудно, всяко следващо става все по-лесно. Има рехабилитатори, които ти помагат да се раздвижиш и да се изправиш. Водят те за ръка да направиш няколко стъпки. Може да те заведат до чешмата да си измиеш лицето. Не е толкова страшно. Преживява се. Важното е да се фвужиш повече, за да се почувстваш по-добре.

# 642
Здравей! Според мен е строго индивидуално! Аз седнах сама в леглото и сама се изправих, докато рехабилитаторката беше при момичето на съседното легло. Просто тя ме помоли да я изчакам, за да не ми се завие свят и за всеки случай. Нямах проблем да направя първата разходка в реанимацията и сама. Чувствах се добре, не ме болеше разреза и нямах проблем със ставане, сгъване. При мен се появиха много силни следродилни контракции, които ме мъчеха няколко дни, но не и самата област на операцията. Успех! Няма страшно! Heart

# 643
Здравейте. Някой има ли телефонен номер на фотографите за изписването?

# 644
Най-долнопробната не знам колко поема. Но аз съм към Дженерали и то с някакъв не базов пакет и ми поемат 500 лв за цялата бременност + 600 лв за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт