МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 535
  • 841
  •   1
Отговори
# 720
Имам близнаци благодарение на Персенска, от първо инвитро ! Аз съм изключително доволна! Виждах я по често от майка ми и ми беше упора на моменти. Като се разделяхме накрая ми идваше да ревна ,понеже няма как да ми проследи бременността тя Joy  децата ми са на 3г вече , при всяко ходене в Надежда я поздравяваме и тя винаги много им се радва. Не съжалявайте ,според мен Персенска и Стаменов са най- добрите репродуктивни лекари. Аз по скоро бих се притеснявала , ако попадна на Петко Илиев.

Има ли някой успял при д-р Персенска? Чета само лоши коментари, а ми записаха час при нея 🥹

# 721
  • Благоевград
При мен обърка жълто тяло от овулация с извънматочна бременност и ако бях нейна пациентка, щеше да оперира за едното нищо. Бях пациентка на Чапанова и тя я извика за второ мнение. След това реши да говори и със Стаменов, та той отсече да остана под наблюдение и да чакаме. Оказа се прав и нямаше нужда от операция, бременността си беше в матката.

# 722
Ние успяхме при др Персенска от първия път, след 2 неуспешни в Щерев. Колкото хора питате, толкова мнения ще получите.
Ето и списък за родилното:
https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

# 723
Можеби преди години е била добър специалист, но сега я нищо не интересува, даже ми каза след няколко неьспешни опита как не знае какво да прави с мен.

# 724
Аз имам 2 от 2 успешни трансфера при нея, няма да навлизам в детайли колко признателна съм й до живот.

# 725
Здравейте
Посещавали ли сте психолог в Надежда?за консултация?
Виждам че има няколко ,бихте ли дали препоръки?
Бременна съм ,научих лоши вести за близък човек и мисля че ми е нужна помош и да го изговаря и с психолог

# 726
  • Благоевград
Здравейте
Бременна съм ,научих лоши вести за близък човек и мисля че ми е нужна помош и да го изговаря и с психолог

Когато лежах в отделението, минаваха да разговарят с пациентите. Имам добри впечатления от психолог мъж, но не знам как се казва. От една дама с Черна каса до раменете, много симпатична, също имам добри впечатления. Ако има снимки в сайта и можете да се ориентарате по описанието, препоръчвам и двамата. Редактирам се - единият е Венцислав Герасимов, жената не я разпознавам.

# 727
Здравейте

Бях бременна с близнаци и се наложи да вляза в болница с прокървьване и изтичане на околоплодни води на единя близнак. Бях в 32 г.с. с мъки и много борба на доктор Арабаджикоава и доктор Павлова успях да стигна до 34 г.с.за престоя ми от 2 сед там преди деня на секциото имах честа да се срещна с почти всички психолози и смеяхда твърдя , че всичките са уникални и ми помогнаха да се справя със стреса,че децата ще се родят по-рано и какво може да очакваме. Така,че при който и да отидете не смятам,че ще съжалявате те са истински професионалисти. Само да отбележа,че аз постъпих в болницата ден след като дядо ми почина и определено имах нужда от тяхната подкрепа. Даваха ми мн насоки как да променя мисленето си в положителна насока и как да приема случващото се по-леко.

# 728
Благодаря за отговорите

# 729
Здравейте! Насочила съм се за проследяване на бременноста към двама лекари в Надежда, но понеже още съм в началото на 8ма седмица ми казаха, че е рано.
Записах обикновен преглед при друг лекар в медицинския им център, дали после ще е проблем да се запиша при различен следящ? Много ми е трудно да избера като не съм ги виждала досега никога и не искам проблеми, ако не се харесаме взаимно.
Някой има ли опит със смяна на лекари, ако се наложи?

# 730
Здравейте, предстои ми биопсия другата събота. Не знам каква се води, но е в предполагаемия ден за трансфер.
Проблема ми е, че пътувам, а тогава полети няма. Не мога да се свържа с доктора, нито с акушерки. Дали е проблем да се направи един ден по-рано и да звънна на информация да ме сложат в листа с чакащи за преходния ден на своя глава.

# 731
Не може да се вземе по-рано. Целта е да се вземе точно 5 дни след овулация или след започване на прогестерон. Иначе не носи никакви информация.

# 732
Аз бях на преглед вчера и ми изписаха само естрофем до другата събота, когато трябва и да се явя. Нямам прогестерон изписан. Предполагам и деня на овулацията няма как се хване с такъв голям интервал.

# 733
Значи със сигурност няма да е другата събота биопсията. Като отидете ще видят лигавицата, може да назначат и кръвни изследвания и ще включат прогестерон.
Вчера 2-3 ден от МЦ ли е било? Ако да - определено е така както мисля. 2 пъти имам правени всички биопсии, включително ИМПО (която е за определяне на имплантационен прозорец) и двата пъти сме действали така. При това положение едва ли ще е проблем да се отиде ден по-рано. Мен ме викат на 10-11 ден от започването на естрофем.
И чисто информативно - има тема в раздел проблемно забременяване - Пациентки на ЦРЗ Надежда, там повече момичета могат да се включат с опит по темата.

# 734
Не, вчера беше 13ти ден от цикъла. Затова си мисля, че на 28ми ще е биопсията.
Благодаря, ще погледна и другата тема, не знаех за нея.

Общи условия

Активация на акаунт