МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 824
  • 841
  •   1
Отговори
# 150
Може и да съм се подвела,по-скоро защото след 12 седмица ми казаха,че мога да се запиша на ЖК и до тогава нз какво да правя .До колкото знам при инвитро си е един постоянен процес и после се прехвърляте за ЖК.
Emay При кой лекар сте била?Аз се чудя дали са не се прехвърля при Михайлович,има добри отзиви за него.Въпреки,че и за сегашния ми Др има добри отзиви и даже не записва не съм мн доволна въпреки,че според мен го има и фактора симпатии😅

# 151
Не мисля, че това лекар да ти обърне внимание трябва да е до късмет.

# 152
Name1 Аз също не мисля така,но се убеждавам напоследък ,че е точно късмет …

# 153
Name1 Аз също не мисля така,но се убеждавам напоследък ,че е точно късмет …
Ами и аз това се убеждавам и мисля, че е много кофти.

# 154
И аз се следих в Надежда и съм много доволна. Изобщо не ме е претупвал лекарят. Не е разговорлив, но никога не съм чувствала, че бърза да се отърве и да дойде следващата бременна или нещо подобно. Каквото попитам - отговаряше. Терапията беше адекватна, изследванията бяха преглеждани. Детето се роди преди 2 месеца и е напълно здраво.

# 155
Потвърждавам 1:1 усещането на Teo123. Няма по-специално внимание по време на ЖК към пациенти, идващи от Репродуктивното звено.

Пациент съм на Надежда от 2 години плътно, дори в момента имам записан предстоящ час и съм минала през широка палитра от услугите и точно ЖК е единствената, която усещам, че малко протоколно я карат. Лекарят, на който попаднах да ме следи през цялата бременност, беше привидно любезен и мил, но престоят в кабинета бе макс 5 минути, като не си отразяваше никъде напътствия, които ми даваше и на следващ преглед се чувствах като малоумна, защото не помнеше, че ме е пратил на извънредни ФМ, че ми е казвал да доизследвам желязо, че пия до късна седмица излишно магнезий (не знаех дали и кога да спра да го пия). Отделно останах с N-на брой неползвани услуги от платените пакети, защото нямах никаква идея дали и кога трябва да ми пусне определени изследвания. Дадох му втори шанс за стандартен АГ преглед след като родих (родих при лекар на смяна, не при следящия ме и, слава Богу) той подцени резултати от микробиология, на които със закъснение им “бера плодовете”.

Вярвам, че всеки от специалистите има различен подход, просто аз нямах късмет. 😄

Това ми напомня, че всъщност още в началото трябваше да почна да се следя и при хематолог заради нисък хемоглобин. Именно другият лекар после ми назначаваше изследвания за желязо и други и ми изписваше нужните неща, които май са често срещани при бременност. Също така получих консултация от следящатата ме ФМ за чернодробни изследвания, които бяха притеснителни, докато следящата ме ЖК въобще не им обърна внимание.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:13 от Тео123

# 156
И на мен ми мерят всеки път шийката и коментираме какво пия. Да попитам кога започват тоновете?
И още нещо - имате ли миоми? Ясно, че е строго индивидуално, но се чудех как процедират в болницата. Дали е задължително секциото и дали при секцио махат миомата, някой да е чувал🍀

# 157
И на мен ми мерят всеки път шийката и коментираме какво пия. Да попитам кога започват тоновете?
И още нещо - имате ли миоми? Ясно, че е строго индивидуално, но се чудех как процедират в болницата. Дали е задължително секциото и дали при секцио махат миомата, някой да е чувал🍀

Не, при секцио не трябва да се махат миомите, освен ако не е нещо наистина за конкретния случай. Аз съм с миоми и даже ми казват, че е по-добре да го избегнем, защото след бременността ще се свият и може да изчезнат. За Надежда миомите не са предтекст за задължително секцио.  Не процедират така. Но може да се направят изключение за някой случай поради медицински причини.

# 158
Хммм, а пък аз си мислех за секцио именнос цел ако може и миомите да ги махнат, да мина с една операция ама.... Те са ми от преди бременността, може би от инвитро стимулациите, но някак си не ми се вярва сами да изчезнат. Ще трябва да почета повече по темата🍀

# 159
Здравейте, в сайта на болницата прочетох, че таткото може да присъства по време на раждането. Моят въпрос е дали информацията е актуална, заплаща ли се нещо допълнително и има ли как да присъства, но до започване на същинската част с напъните и самото раждане? Също така целият престои и грижите за мен и бебето ли са включени в тези 3070 лв.?

# 160
Здравейте, в сайта на болницата прочетох, че таткото може да присъства по време на раждането. Моят въпрос е дали информацията е актуална, заплаща ли се нещо допълнително и има ли как да присъства, но до започване на същинската част с напъните и самото раждане? Също така целият престои и грижите за мен и бебето ли са включени в тези 3070 лв.?
Няколко страници по назад се коментираше точно това. Може да присъства. Всичко е включено.

# 161
  • София
Няколко страници по назад се коментираше точно това. Може да присъства. Всичко е включено.

Ако е нормално раждане, бащата може да присъства, но ако е секцио седи отвън и чака.

# 162
Момичета, и аз имам чуденка. Не съм се следила до сега в Надежда, но имам час в 36-та седмица. Как протича прегледът? Лекар на смяна ли преглежда? Подписва ли се нещо, че ще се ражда там или направо си се отива после?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ми се иска да съм подготвена 😅

# 163
Момичета, и аз имам чуденка. Не съм се следила до сега в Надежда, но имам час в 36-та седмица. Как протича прегледът? Лекар на смяна ли преглежда? Подписва ли се нещо, че ще се ражда там или направо си се отива после?
Извинявам се за глупавите въпроси, но ми се иска да съм подготвена 😅
Също така, ако отидем по-рано (30-32 гс), трябва ли да отидем пак за консултация в 36

# 164
  • София
Когато ходих 2020 г. бях на преглед при лекаря, който е на родилно отделение. Прегледа си е съвсем нормален АГ преглед с ехограф. Прегледа ме, уточнихме имам ли оплаквания, предходни бременности, раждания и т.н. и се уточнихме как ще раждам. Ако раждам нормално - отива се, когато започне раждането и се ражда при екипа на смяна. Ако е секцио препоръчва интервал от време - и да изберем заедно дата, като не е задължително да е когато той е на смяна. И това беше тогава.

Ако отидете по рано на преглед продължавате да ходите до самото раждане на преглед при съответния АГ. Ако ще раждате секцио с него избирате отново дата и това е.

Общи условия

Активация на акаунт