МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 986
  • 841
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, след раждането, ако искаме бебенцето да си е при нас, то и през нощта ли остава на наши грижи или може тогава да се връща в Неонатологията и само през деня да си е при нас?
Има часове, в които ги взимат, за да ги изкъпят и да сменят памперса. Както има и часове, в които доктори ги преглеждат и тогава също трябва да са при тях. Когато стане време за хапване ви ги носят да ги храните със шишенце или кърмите, а може и сама да си го вземете защото понякога се бавят. Когато го нахраните си стой при вас, а акушерките ще дойдат за него когато има някаква процедура ако сте забравили да го занесете. Може да го оставяте при тях нощем, но може и да е при вас до момента, в който не трябва да му правят нещо. Масово бебчетата са на антибиотик там, все намират защо да му пуснат. Моето също беше и задължително го взимаха в 00 часа, за да го поставят.

# 256
Много благодаря за бързите отговори💐

# 257
Здравейте, след раждането, ако искаме бебенцето да си е при нас, то и през нощта ли остава на наши грижи или може тогава да се връща в Неонатологията и само през деня да си е при нас?
Здравейте, Да, може да ги оставяте в Неонатологията за ноща.

Бебето може да се оставя и взима по всяко време. Единствено имат визитация сутрин и следобед и тогава е при тях, както и по време на тоалета, който е към 15ч00.

# 258
По колко майки са в стая? В ранна бременност съм и търся подходяща болница Simple Smile

# 259
Две единични стай, една тройна и останалите са двойни. Където се паднеш там ще бъдеш, освен ако не си платиш за единична.

# 260
Да се доредиш до единична при естествено раждане е доста трудно, имайте го предвид, ако раждането е секцио или индуциране е по-лесно, защото имате дата и може да се провери за свободна стая 🤗

Аз раждах с ак. Стаменова- страхотна е. Аз лично имах едно прекрасно и спокойно раждане, отчасти заради своята нагласа, но най-вече, защото бях в добри ръце.

Силно препоръчвам бебето да си стои при вас през нощта и през деня, освен, ако поради някаква причина не може да се грижите за него.

# 261
За стаите да се изкажа аз, защото гледам, че повечето дами все се надяват да са сами. Аз родих секцио, без никакви проблеми, болежки и т.н. Качиха ме и бях в стая с още една дама. На следващия ден я изписаха и аз останах сама в стаята. Много ми беше криво, въпреки, че се виждаме за първи път все пак е хубаво да има с кой да побъбриш след такова изживяване. Отделно ако се раздвижите по-трудно или ви боли повечко, има кой да ви подаде чаша вода.

# 262
  • София
Благодаря Ви за обратната връзка!

Каква е причината да препоръчате бебето да стои при нас през нощта?

Да се доредиш до единична при естествено раждане е доста трудно, имайте го предвид, ако раждането е секцио или индуциране е по-лесно, защото имате дата и може да се провери за свободна стая 🤗

Аз раждах с ак. Стаменова- страхотна е. Аз лично имах едно прекрасно и спокойно раждане, отчасти заради своята нагласа, но най-вече, защото бях в добри ръце.

Силно препоръчвам бебето да си стои при вас през нощта и през деня, освен, ако поради някаква причина не може да се грижите за него.

# 263
Подкрепям изцяло. Момичето от моята стая беше с второ раждане, което за мен беше много положително, помогна ми чисто психологически.
Отделно, аз бях със секцио, а тя с нормално раждане, помагаше ми и физически с някакви неща, вкл да ми направи един чай в кухнята и да ми го донесе. И до сега си поддържаме връзка, за мен лично беше много ценно.
Maze_girl, най-естественото е бебето да си е при мама, въпреки че не съм писала аз предходния коментар, подкрепям написаното. Аз чак последната нощ бях в състояние да се погрижа за себе си и после за някой друг и опитах бебето да пренощува при мен.
За стаите да се изкажа аз, защото гледам, че повечето дами все се надяват да са сами. Аз родих секцио, без никакви проблеми, болежки и т.н. Качиха ме и бях в стая с още една дама. На следващия ден я изписаха и аз останах сама в стаята. Много ми беше криво, въпреки, че се виждаме за първи път все пак е хубаво да има с кой да побъбриш след такова изживяване. Отделно ако се раздвижите по-трудно или ви боли повечко, има кой да ви подаде чаша вода.

# 264
  • София
Привет, благодаря за споделеното!

Аз точно затова попитах каква е причината. Благодаря за отговора.

Ако има някакви опасения, че персоналът няма да се справи добре, или нещо ще претупа, за мен има логика бебето да остане още от нощ едно, но тъй като планирам естествено раждане не зная в кой момент от деня ще се случи, и дали ще съм достатъчно адекватна първата нощ да се погрижа правилно.

След това ще имаме доста време да сме си заедно, но ме притеснява първата нощ.

Подкрепям изцяло. Момичето от моята стая беше с второ раждане, което за мен беше много положително, помогна ми чисто психологически.
Отделно, аз бях със секцио, а тя с нормално раждане, помагаше ми и физически с някакви неща, вкл да ми направи един чай в кухнята и да ми го донесе. И до сега си поддържаме връзка, за мен лично беше много ценно.
Maze_girl, най-естественото е бебето да си е при мама, въпреки че не съм писала аз предходния коментар, подкрепям написаното. Аз чак последната нощ бях в състояние да се погрижа за себе си и после за някой друг и опитах бебето да пренощува при мен.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 08:42 от Maze_Girl

# 265
Разбира се, на първо място е състоянието на мама, за да може да се грижи и за бебчето. Персоналът е много отзивчив, приветстваха желанието ми да си взема бебчето при мен 😊
Леко раждане ти пожелавам 😊
Привет, благодаря за споделеното!

Аз точно затова попитах каква е причината. Благодаря за отговора.

Ако има някакви опасения, че персоналът няма да се справи добре, или нещо ще претупа, за мен има логика бебето д остане още от нощ е, но тъй като планирам естествено раждане не зная в кой момент от деня ще се случи, и дали ще съм достатъчно адекватна първата нощ да се погрижа правилно.

След това ще имаме доста време да сме си заедно, но ме притеснява първата нощ.

# 266
Лично за мен е по-добре бебчетата да стоят нощем при акушерките (говоря за след секцио) На мен ми беше много тежко и имах доста болки и не можех да обгрижван бебона така както акушерките. Те бяха много любезни и внимателни.

# 267
Бихте ли споделили актуална цена за раждане. Не се ориентирам в сайта.

# 268
Заповядай!😊

Бихте ли споделили актуална цена за раждане. Не се ориентирам в сайта.

# 269
Аз също първата вечер бях сама, но на мен лично ми е перфектно да бъда сама като цяло, на следващия ден ме преместиха в стая с други две жени, като в нашата стая се намираше и едната самостоятелна, та, може да се каже, че бяхме четири жени. Всичките раждаха за втори път, не успяхме да се сближим като цяло, но за 2-3 дни се издържа. Живот и здраве с второто бих желала да си бъда сама в стая.

По въпроса с оставянето на бебето нощем. Не е заради персонала, жените са страхотни и се грижат много добре за дечицата. Съвсем естествено е бебето да си е при майка си след раждането, ако физическото състояние на майката и на бебето го позволява. Има много информация защо е полезно за бебето да НЕ бъде отделяно от майка си, още повече в началото. След раждането преспокойно можете да си се наспите и са си починете, ако решите, ако си оставите бебенцето през нощта, но  усетите умора по всяко време можете да го закарате при акушерките, те са на линия 24/7.

Общи условия

Активация на акаунт